Approva

Snabb ansökan och svar på låneförfrågan inom 15 minuter

3/5
Senast uppdaterad: 2021-06-04

Recension av: Christoffer Karlsson

Innehåll

30 000 kr

Minsta lånebelopp

300 000 kr

Högsta lånebelopp

Information

Lånebelopp
30.000 - 300.000 kr
Löptid
2 - 18 mån
Antal långivare
1 st
Utan UC
Ja
Factoring
Nej
Checkkredit
Nej
Krävs personlig borgen?
Ja
Krävs säkerhet?
Nej
Approva företagslån

Översikt

Approva AB är en relativt ung aktör på den digitala lånemarknaden, bolaget registrerades år 2018. De vill ”ta upp fajten” mot de större aktörerna på marknaden genom att erbjuda billiga lån med schyssta villkor dessutom. Snabba, smidiga och enkla in- och utlåningsprodukter har även stort fokus.

Approva vill låta småföretagare ta snabba och enkla företagslån så att företagaren kan lägga ännu mer tid och energi på annat som rör verksamheten.

Slutsats: Med bra recensioner under kort tid är det ett bra val att göra en gratis ansökan om företagslån. Framförallt eftersom Approva tar kreditupplysning genom Bisnode som inte påverkar din kreditvärdighet.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Snabb och smidig ansökan med 6 fält som man ska fylla i
 • Besked inom 15 minuter om man lägger förfrågan på vardag mellan kl. 09:00-17:00
 • Utbetalning inom en bankdag
 • Enkla och tydliga villkor

Nackdelar

 • Ingen kundsupport via chatt
 • Lägre lånebelopp än många konkurrenter
 • Ger sämre intryck än vissa konkurrenter

Är Approva seriösa?

Ja, Approva är en seriös långivare som tar din integritet på största allvar. Med SSL-kryptering genom RapidSSL förblir informationen du delar med Approva konfidentiell. Approva likt andra långivare på sidan är även registrerade hos Finansinspektionen. Personuppgiftshandlingen likväl som dataskyddspolicyn hålls ständigt uppdaterad och finns att läsa på hemsidan.

Hur mycket kommer lånet kosta?

Approva tar inget betalt för att ansöka om lån hos dem. I deras prisexempel över ett typiskt företagslån kan man se att månadskostnaden på ett lån om 80 000 kr, med en återbetalningstid om 18 månader, kostar 1 600 kr per månad.

Vad just ditt lån kommer kosta är dock svårt att säga då månadskostnaden är individuellt satt efter dina ekonomiska förutsättningar. Det man kan säga är att Approva alltid erbjuder en fast månadskostnad som är densamma varje månad.

Hur det fungerar

Approva kontrollerar din kreditvärdighet genom kreditupplysningsföretaget Bisnode, hur länge ditt företag har funnits på marknaden, eventuell säkerhet och personlig borgen för att återkomma med ett erbjudande. Ditt lånebelopp och återbetalningstid beror på ovan nämnda faktorer.

Ju bättre kreditvärdighet du har kombinerat med årsintäkterna desto större är chansen till en låg månadsavgift. Om din kreditvärdighet är lägre eller om ditt företag är nyare kan det återspeglas i månadsbeloppet, lånebeloppet och löptiden.

Krav för att bli beviljad lån hos Approva

 • Svenskregistrerat företag.
 • Företagets företrädare måste vara folkbokförd i Sverige.
 • Enskild firma, aktiebolag eller handelsbolag.
 • Kreditupplysning via Bisnode på företaget och dess företrädare.
 • Inge skulder får finnas hos Kronofogdemyndigheten.
 • Företaget får vara helt nystartat.
 • Inget krav på säkerhet för att få ta ett företagslån utöver personlig borgen.

Vilken information behövs för att ansöka online hos Approva?

När du är redo är det dessa uppgifter du behöver ange:

 • Personnummer
 • Organisationsnummer
 • Mobiltelefonnummer
 • E-postadress
 • Bank

Mer än så är det inte, med dessa uppgifter tar Approva fram ett låneerbjudande till dig. Verifiering av uppgifterna sker med hjälp av Bank-ID.

Vilka företag och bolagsformer arbetar Approva med?

Approva accepterar låneansökningar från följande bolagsformer: Aktiebolag, Enskild firma och Handelsbolag. Om du verkar inom en bransch med ekonomiska svårigheter kan detta påverka din möjlighet till lån. Det är dock inget som framgår via hemsidan. Om du känner dig osäker är du alltid välkommen att kontakta Approva innan du genomför din ansökan.

Vilka andra sorters finansieringar erbjuder Approva?

I dagsläget erbjuder Approva enbart företagslån. Ingen checkkredit eller factoring.

Hur går ansökningsprocessen till?

 1. Börja med att fylla i ditt önskade lånebelopp, vilken lånetid du önskar, ditt personnummer, företagets organisationsnummer, mobilnummer, e-postadress och även vilken bank du använder.
 2. Klicka sedan på ”Verifiera med Mobilt BankID”.
 3. Öppna Mobilt BankID på din mobiltelefon och ange din säkerhetskod för att bekräfta din ansökan.

Vad händer efter jag har skickat min ansökan?

Approva kommer gå igenom din ansökan samtidigt som Bisnode, per automatik, tar en kreditupplysning. Inom 15 minuter på vardagar mellan kl. 09.00 – 17.00 får du ett låneförslag från Approva som du då tar ställning till. Använd gärna en låneförmedlare dit flertalet långivare är anslutna för att få ett så bra erbjudande så möjligt.

Beroende på vilken bank du har kan du få pengarna på ditt konto samma dag som du genomför din ansökan.

Låntagarens kvalifikationer

Omdöme: Godkänt

För att kunna ta ett lån hos Approva är det följande du behöver:

Affärshistorik:
Accepterar nystartade företag
Årsomsättning:
Uppgift saknas
Krav på personlig borgen:
Personlig borgen krävs
Krav på säkerhet:
Ingen säkerhet krävs

Approva kräver varken personlig borgen eller att ditt företag har varit verksamt under en tid. Personlig borgen är dock ett krav vilket är mer regel än undantag på dagens lånemarknad.

Lånevillkor

Omdöme: Godkänt

Detta är lånevillkoren som framgår av Approvas hemsida:

Lånebelopp:
30.000 - 300.000 kr
Löptid:
2 - 18 mån
Ränta:
Ingen ränta
Avgifter:
Individuellt, fast månadsbelopp

Approva har en av de snävare spannen av företagslån där den möjliga lånesumman ligger på 30 000 till 300 000 kronor, återbetalningstiden sträcker sig från 2 månader upp till 18.

Approva erbjuder en fast månadsavgift på sina lån. Därav finns ingen sedvanlig ränta. Månadsbeloppet bestämmer de individuellt och fastställer det med hjälp av kreditupplysningen som de tar på företaget och dess företrädare.

Prisexempel:
Önskat lånebelopp – 80 000 kr
Önskad återbetalningstid – 18 månader
Dina kostnader & avgifter – 1 600 kr
Avbetalning –  4 444 kr
Månadsbelopp – 6 044 kr

Företaget måste vara registrerat i Sverige och vara antingen en enskild firma, aktiebolag eller handelsbolag. Innehavaren behöver även den vara folkbokförd i Sverige. Inga skulder får finnas hos Kronofogdemyndigheten samtidigt som företaget måste ha en stabil ekonomisk situation, dessa uppgifter tar Approva fram genom kreditupplysning via Bisnode.
Ansökan verifierar man med BankID eller Mobilt BankID.

Omdömen från verifierade kunder

Omdöme: Bra

Negativa omdömen & klagomål

I dagsläget finns det inga negativa kommentarer att hitta om långivaren. Vilket tyder på att de inte funnits så länge på lånemarknaden snarare än att det inte finns något negativt att anmärka på om Approva.

Positiva omdömen & rekommendationer

Approva har i skrivande stund 5.0 i snittbetyg hos Google Reviews med 2 recensenter. Motiveringen till betyget är:

 • Snabb hantering: Låntagaren uppskattar att det gick så snabbt att göra ansökan och få lånet utbetalt.
 • Trevligt personal: Kunden är även nöjd med mottagandet den fått vid kontakt med kundtjänst.

Kontaktinformation

Approva AB
Sveavägen 47
113 59 Stockholm
Telefonnummer: 073-622 69 24
E-postadress: info@approva.se
Organisationsnummer: 559168-7693


Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

Kundtjänst via email och telefon.

Slutsats

Med sin korta tid på marknaden har Approva hunnit ta stor mark och fått bra recensioner. Du kan ansöka om lån på mellan 30 000 – 300 000 kronor, vilket är något lägre än vad en del andra konkurrenter erbjuder, detta dessutom med en avbetalningstid på upp till 18 månader. Approva erbjuder ett fast månadsbelopp under hela låneperioden vilket därför gör att du kan lägga till lånet i en eventuell budget.

Inget krav på säkerhet förutom personlig borgen, kreditupplysning på företaget och dess representanter via Bisnode. Kreditupplysningen får inte visa på skulder hos Kronofogden, då erbjuds inget lån. Företaget måste vara en enskild firma, aktiebolag eller ett handelsbolag och dessutom vara registrerat i Sverige.

Behandlingstiden av ansökan ligger på 15 minuter under kontorstid, ett lån betalas normalt ut samma bankdag som det undertecknas men kan dröja till efterföljande dag.

Vanliga frågor

Ja, lånevillkoren riskerar dock att bli sämre med högre ränta, lägre lånebelopp och kortare löptid. Ha gärna i åtanke att en bra personlig borgen kan väga upp för låg kreditvärdighet.

Nej, eftersom Approva använder Bisnode som kreditupplysningsföretag och inte UC påverkas inte din kreditvärdighet. Du kan därför genomföra en låneansökan utan att vara orolig för att din kreditvärdighet försämras, vilket är fallet om kreditupplysningen tas hos UC.