BestRate

Få låneerbjudanden från upp till 11 långivare med en ansökan.

3.5/5
Senast uppdaterad: 2021-06-04

Recension av: Christoffer Karlsson

Innehåll

50 000 kr

Minsta lånebelopp

3 000 000 kr

Högsta lånebelopp

Information

Lånebelopp
50.000 - 3.000.000 kr
Löptid
6 mån - 5 år
Antal långivare
17 st
Utan UC
Nej
Factoring
Nej
Checkkredit
Nej
Krävs personlig borgen?
Ja
Krävs säkerhet?
Nej

Översikt

Bestrate Sweden AB är en nykomling på lånemarknaden som startade sin verksamhet 2019, en konkurrent mot de större långivarna som tar upp kampen med bra kundservice i fokus. Ambitionen är högt ställd med den bästa plattformen på marknaden och flest anknutna banker som största prioritet. Slipp förhandla med bankerna och låt BestRate i stället jämföra olika långivare åt dig för att säkerställa en så låg månadskostnad som möjligt.

Få låneerbjudanden från upp till 17 olika banker och långivare.

Slutsats: Bestrate slår ur underläge då konkurrensen på lånemarknaden är hård. Dra fördel av detta, maximera ditt lån, genom att kontakta kundtjänst innan du gör din ansökan och ställ alla eventuella frågor du kan tänkas ha.

Fördelar

 • Gratis ansökan
 • Ansökan är inte bindande
 • Enbart 1 st kreditupplysning
 • Upp till 17 låneförslag med en ansökan
 • Flera nöjda kunder talar gott om BestRate hos Trustpilot

Nackdelar

 • Undermålig hemsida ger ett sämre intryck
 • Ingen kundtjänst under helger
 • Knapp erfarenhet inom företagslåneförmedling

Är BestRate seriösa?

Ja, BestRate är en verifierat seriös förmedlare av företagslån. För full transparens finns både information om hur BestRate behandlar ansökandes personuppgifter och värnar integriteten under deras ”Personuppgifts- och integritetspolicy”. Även info om så kallade ”kakor” finns att läsa med information om vad det är och hur de används.

BestRate har valt CloudFlare Inc som sin leverantör av SSL-certifikat. Certifikatet säkerställer att informationen som du delar med BestRate blir krypterad och att anslutningen är säker från eventuella säkerhetsattacker. CloudFlare hjälper bland annat välkända IBM med deras säkerhet, det är med andra ord ett säkert val av certifikatleverantör.

BestRate, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis även registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

När du skickar iväg din ansökan verifierar du din identitet med BankID eller Mobilt BankID, allt för att enbart du ska kunna skicka iväg ansökan och ingen annan.

Hur mycket kommer lånet kosta?

Hos BestRate behöver du inte betala något för att ansöka om lån. I räkneexempel på deras webbplats kan man se att ett typiskt lån med avbetalningstid på 12 år, med ett lånebelopp om 200 000 kr, kan komma att kosta 1 901 kr/månad. Den effektiva räntan ligger i exemplet på 5,69% vilket betyder att den nominella räntan är 5,55%.

Ovanstående är endast ett exempel, dina villkor beror på vilka finansiella förutsättningar du och ditt företag har.

Hur det fungerar

BestRates anslutna kreditgivare lägger stor vikt vid din kreditvärdighet som de tar fram genom UC. Den lägger grunden för dina lånevillkor i form av lånebelopp och återbetalningstid.

Personlig borgen ökar alltid möjligheten till bättre lånevillkor. Personlig borgen kombinerat med god kreditvärdighet hos UC borgar för ett företagslån med bra ränta och löptid.

Krav för att bli beviljad lån hos BestRate

 • Kreditupplysning genom UC.
 • Personlig borgen är inget krav men ökar avsevärt möjligheten till lån.
 • Företagsformerna AB, HB, EF eller KB.

Vilken information behövs för att göra en låneansökan genom BestRate?

Om du vill lägga en ansökan är det enbart dessa personliga uppgifter du behöver ange:

 • Personnummer
 • Mobiltelefonnummer
 • E-postadress

Tre uppgifter är alltså det enda som behövs för att få låneerbjudanden. Du verifierar dina uppgifter med Bank-ID.

Vilka företag och bolagsformer arbetar BestRate med?

BestRate godkänner ansökningar från följande bolagsformer: Enskild firma, Aktiebolag, Handelsbolag och Kommanditbolag. 

Det kan finnas begränsningar i vilka branschföretag specifika långivare är beredda att samarbeta med. Kontakta BestRate innan du genomför din ansökan om du undrar om ditt företags bransch har möjlighet till lån.

Vilka andra sorters finansieringar erbjuder BestRate?

BestRate förmedlar enbart lån, dock både till företag och privatpersoner.

Hur går ansökningsprocessen till?

Så genomför du en ansökan hos BestRate:

 1. Börja med att välja önskat belopp och lånetid. Följt av personnummer, mobilnummer och e-postadress.
 2. Svårare än så är det inte. Sedan verifierar du dig själv och din ansökan med BankID.
 3. Inom ett fåtal minuter har du förslag på företagslån från upp till 11 olika långivare.
 4. Läs igenom de olika låneförslagen noggrant och se över vilket lånebelopp som blev beviljat, vad räntan blev och hur lång löptid du fick.
 5. Ta sedan ställning till om du vill acceptera någon av låneförslagen, signera i sådana fall avtalet som du bestämmer dig för.
 6. Vänta i 2-5 bankdagar för att få lånet utbetalt till ditt bankkonto.

Vad händer efter jag har skickat min ansökan?

Tillsammans med kreditupplysning från UC skickar BestRate din ansökan till alla anslutna långivare. Långivarna återkommer sedan med låneerbjudanden, oftast redan inom 1 minut. 

De flesta kreditgivarna har möjlighet att betala ut ditt lån samma dag som ansökan godkänts, vilket betyder att du i praktiken kan ha lånesumman på ditt bankkonto samma dag som du gör din ansökan.

Låntagarens kvalifikationer

Omdöme: Godkänt

Du behöver uppfylla följande för att ta ett lån genom BestRate:

Affärshistorik:
Vissa långivare accepterar nybildade företag
Årsomsättning:
Uppgift saknas
Krav på personlig borgen:
Personlig borgen krävs
Krav på säkerhet:
Ingen säkerhet krävs

Beroende på bank kan du kvalificera dig för ett lån med ett nystartat företag. Personlig borgen är krav hos de flesta långivarna, det är något man som låntagare bör räkna med att kunna erbjuda.

Lånevillkor

Omdöme: Bra

Detta är villkoren som framgår av BestRates hemsida:

Lånebelopp:
50.000 - 3.000.000 kr
Löptid:
6 - 60 mån
Ränta:
5,69% (enligt räkneexempel)
Avgifter:
Ingen start eller aviavgift

Genom BestRate får du möjlighet att söka företagslån från 50 000 – 3 000 000. Välj att betala av lånet från 6 månader upp till 5 år.

En ansökan gör du kostnadsfritt utan att binda upp dig till något, om inget erbjudande passar är du välkommen att avstå. Flertalet användare pratar gott om BestRates kundsupport, dra även du nytta av deras goda support genom att höra av dig till dem inför ett lån om det är något som känns oklart eller osäkert.

Någon form av säkerhet är brukligt i samband med företagslån, så även genom lån hos BestRate. Personlig borgen är den vanligaste formen av säkerhet.

Du är välkommen att betala av delar eller hela lånet i förtid. Vissa långivare kan begära en extra avgift.

Omdömen från verifierade kunder

Omdöme: Bra

Negativa omdömen & klagomål

Av 6 st skrivna omdöme på Trustpilot har ingen haft något negativt att säga gällande sin upplevelse av BestRate och deras tjänster. Vi håller ständig koll för att försöka erbjuda en uppdaterad och nyanserad bild av företaget.

Positiva omdömen & rekommendationer

Av de omdömen som finns på Trustpilot använder sig alla av positiva ordalag när de beskriver sin upplevelse av BestRate. Det återspeglas även av betyget som förnärvarande är 4,6/5. Kommentarer som är värda att nämna:

 • Trevligt bemötande: Oskar på kundtjänst får högsta betyg av verifierad låntagare.
 • Enkelt att ansöka: Med enbart tre fält med personlig information är det förståeligt att enkelheten framhålls som något positivt.
 • Snabba erbjudanden: Flertalet långivare återkommer genom automatiserad process inom 1 minut.
 • Kundtjänst i världsklass: BestRates grymma kundsupport återkommer i flera omdömen. Testa gärna den innan du genomför din ansökan.

Kontaktinformation

Bestrate Sweden AB
Österlånggatan 69
503 37 Borås
Telefonnummer: 033 – 348 24 09
E-postadress: kundservice@bestrate.se
Organisationsnummer: 559225-8239


Öppettider
Måndag – torsdag: 09:00 – 16:00
Fredag: 09:00 – 15:30

Kundtjänst via email och telefon.

Slutsats

BestRate är en uppstickare bland låneförmedlarna på den svenska marknaden. Det är hård konkurrens om låntagarna bland de olika förmedlarna för tillfället. Konkurrensen är enbart till godo för dig som potentiell låntagare. Räntorna har större chans att bli lägre samt löptiden mer förmånlig.

Att ansöka är helt gratis och helt utan bindning. Av just den anledningen har du inget att förlora på att göra en ansökan.

BestRate påstår på sin hemsida att kreditupplysningen som de tar hos UC inte påverkar kreditvärdigheten något. Där är vi inte benägna att hålla med, kreditvärdigheten påverkas något av varje kreditupplysning som tas genom UC. Det är dock så att kreditvärdigheten påverkas betydligt mindre av en ansökan genom en låneförmedlare som BestRate, som tar en UC för att erbjuda företagslån från upp till 17 långivare. I jämförelse med att ta en UC för varje långivare.

Faktumet att BestRate är en av de yngsta låneförmedlarna på den svenska marknaden tyder på hunger hos dem som arbetar hos BestRate, de jobbar för att dem ska växa. Vi är därför benägna att hålla BestRates låneförmedlingstjänst högt och kan rekommendera alla som är intresserade av företagslån att göra en ansökan.

Vanliga frågor

Ja, det går bra att lösa lånet i förtid. Antingen hela på en och samma gång eller göra en enstaka höjd inbetalning när ekonomin tillåter det.

BestRate tar kreditupplysning hos UC. Alla kreditupplysningar som går via UC innebär en påverkan av kreditvärdigheten. Dock blir påverkan minimal då enbart en kreditupplysning tas som sedan går ut till alla potentiella långivare.