Om BestRate

Bestrate Sweden AB är en nykomling på lånemarknaden som startade sin verksamhet 2019, en konkurrent mot de större långivarna som tar upp kampen med bra kundservice i fokus. Ambitionen är högt ställd med den bästa plattformen på marknaden och flest anknutna banker som största prioritet. Slipp förhandla med bankerna och låt BestRate i stället jämföra olika långivare åt dig för att säkerställa en så låg månadskostnad som möjligt.

Få låneerbjudanden från upp till 11 olika banker och långivare.

Bestrate Företagslån

Kontaktinformation

Bestrate Sweden AB
Österlånggatan 69
503 37 Borås
Telefonnummer: 033 – 348 24 09
E-postadress: kundservice@bestrate.se
Organisationsnummer: 559225-8239


Öppettider
Måndag – torsdag: 09:00 – 17:00
Söndag: 09:00 – 16:00

Kundtjänst via email och telefon.

Fördelar

 • Gratis ansökan
 • Ansökan är inte bindande
 • Enbart 1 st kreditupplysning
 • Upp till 11 låneförslag med en ansökan
 • Flera nöjda kunder talar gott om BestRate hos Trustpilot

Nackdelar

 • Undermålig hemsida ger ett sämre intryck
 • Ingen kundtjänst under helger
 • Knapp erfarenhet inom företagslåneförmedling
Bestrate Företagslån

Lånevillkor

Genom BestRate får du möjlighet att söka företagslån från 100 000 – 3 000 000. Välj att betala av lånet från 6 månader upp till 5 år.

En ansökan gör du kostnadsfritt utan att binda upp dig till något, om inget erbjudande passar är du välkommen att avstå. Flertalet användare pratar gott om BestRates kundsupport, dra även du nytta av deras goda support genom att höra av dig till dem inför ett lån om det är något som känns oklart eller osäkert.

Någon form av säkerhet är brukligt i samband med företagslån, så även genom lån hos BestRate. Personlig borgen är den vanligaste säkerheten som ställs vid företagslån.

Du är välkommen att betala av delar eller hela företagslånet i förtid. Vissa långivare kan begära en extra avgift.

Kreditupplysning

I samma ögonblick som du skickar in din ansökan om företagslån går en begäran om kreditupplysning iväg till UC. Svaret som UC ger delar BestRate ut till de olika potentiella kreditgivarna som därefter tar ställning till om de önskar erbjuda ett företagslån. Hela processen är automatiserad och går därför väldigt snabbt, du har ofta svar på din ansökan redan inom 1 minut efter att du har skickat iväg den.

Läs noggrant igenom de olika erbjudanden, se vilken ränta de olika långivarna erbjuder dig och till vilken löptid. Räntan, lånesumman och löptiden bör står i kontrast till din kreditvärdighet.

Om det visar sig att du har betalningsanmärkning när kreditupplysningen blir tagen är det inte uteslutet att du ändå har möjlighet till lån. Ett lån på upp till 150 000 kr går att få med betalningsanmärkning genom Best Rate.

Krav för att bli beviljad lån genom BestRate

 • Kreditupplysning genom UC.
 • Personlig borgen är inget krav men ökar chansen betydligt till lån.
 • Företagsformerna AB, HB, EF eller KB.

Säkerhetsinformation

För full transparens finns både information om hur BestRate behandlar ansökandes personuppgifter och värnar integriteten under deras ”Personuppgifts- och integritetspolicy”. Även info om så kallade ”kakor” finns att läsa med information om vad det är och hur de används.

BestRate har valt CloudFlare Inc som sin leverantör av SSL-certifikat. Certifikatet säkerställer att informationen som du delar med BestRate blir krypterad och att anslutningen är säker från eventuella säkerhetsattacker. CloudFlare hjälper bland annat välkända IBM med deras säkerhet, det är med andra ord ett säkert val av certifikatleverantör.

BestRate, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis även registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

När du skickar iväg din ansökan verifierar du din identitet med BankID eller Mobilt BankID, allt för att enbart du ska kunna skicka iväg ansökan och ingen annan.

Hur går ansökningsprocessen till?

Så genomför du en ansökan hos BestRate:

 1. Börja med att välja önskat belopp och lånetid. Följt av personnummer, mobilnummer och e-postadress.
 2. Svårare än så är det inte. Sedan verifierar du dig själv och din ansökan med BankID.
 3. Inom ett fåtal minuter har du förslag på företagslån från upp till 11 olika långivare.
 4. Läs igenom de olika låneförslagen noggrant och se över vilket lånebelopp som blev beviljat, vad räntan blev och hur lång löptid du fick.
 5. Ta sedan ställning till om du vill acceptera någon av låneförslagen, signera i sådana fall avtalet som du bestämmer dig för.
 6. Vänta i 2-5 bankdagar för att få lånet utbetalt till ditt bankkonto.

Resumé

BestRate är en uppstickare bland låneförmedlarna på den svenska marknaden. Det är hår konkurrens om låntagarna bland de olika förmedlarna för tillfället. Konkurrensen är enbart till godo för dig som potentiell låntagare. Räntorna har större chans att bli lägre samt löptiden mer förmånlig.

Att ansöka är helt gratis och helt utan bindning. Av just den anledningen har du inget att förlora på att göra en ansökan.

BestRate påstår på sin hemsida att kreditupplysningen som de tar hos UC inte påverkar kreditvärdigheten något. Där är vi inte benägna att hålla med, kreditvärdigheten påverkas något av varje kreditupplysning som tas genom UC. Det är dock så att kreditvärdigheten påverkas betydligt mindre av en ansökan genom en låneförmedlare som BestRate, som tar en UC för att erbjuda företagslån från upp till 11 långivare. I jämförelse med att ta en UC för varje långivare.

Faktumet att BestRate är en av de yngsta låneförmedlarna på den svenska marknaden tyder på hunger hos dem som arbetar hos och för att BestRate, de jobbar för att dem ska växa. Vi är därför benägna att hålla BestRates låneförmedlingstjänst högt och kan rekommendera alla som är intresserade av företagslån att göra en ansökan.

Recensionen publicerades 2020-08-11 och uppdaterades senast 2020-08-11