Capcito

Företagslån, checkkredit och factoring med ränta från 0,7% per 30 dagar

4/5
Senast uppdaterad: 2022-03-18

Recension av: Christoffer Karlsson

Innehåll

10 000 kr

Minsta lånebelopp

15 000 000 kr

Högsta lånebelopp

Information

Lånebelopp
10.000 - 15.000.000 kr
Löptid
6 - 48 mån
Antal långivare
1 st
Utan UC
Ja
Factoring
Ja
Checkkredit
Ja
Krävs personlig borgen?
Ja
Krävs säkerhet?
Nej
Capcito Företagslån

Översikt

Capcito Finance AB startade år 2015, med SEB och Collector som investerare kan man konstatera att Capcito har seriösa och även respekterade bolag i ryggen.

Något som Capcito gör bra som man som företagare som står inför ett lånebeslut kan uppskatta är att de är transparenta med sina avgifter. Transparens är av stor vikt för många som ska ta ett så pass stort och även viktigt beslut som ett företagslån är.

Att ta reda på sin exakta ränta är enkelt och smidigt. Koppla ditt bokföringsprogram eller företagsbank till Capcito så får du inom 1 minut tillgång att se vilken kredit ditt företag kan få och dessutom till vilken ränta. Allt detta utan kostnad och utan att du binder dig till något.

Capcito återkommer snabbt med lånebeslutet och betalar också ut direkt efter signerat avtal.

Slutsats: Capcito har konstruerat om sin hemsida och lyckats göra den sämre och mer komplicerad. Trots detta är Capcito ett bra alternativ som både har företagslån, factoring och checkkredit som valbara tjänster.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Inte bindande
 • Få en uppfattning över vad lånets kostnader kommer hamna på innan du gör din ansökan
 • Snabbt lånebesked genom automatiserad process inom 1 minut
 • Utbetalning direkt efter signerat lån
 • Håll bland annat koll på lånet under ”Mina sidor”
 • Ingen UC, kreditupplysning via Creditsafe

Nackdelar

 • Betalningsanmärkningar får inte finnas
 • Otydlig och diffus ansökningsprocess som därför kan vara missledande

Är Capcito seriösa?

Ja, Capcito är en seriös långivare med många nöjda låntagare. På Capcitos webbplats finns att läsa både deras användarvillkor men även deras integritetspolicy. Där går de igenom vilka rättigheter såväl som skyldigheter man har som användare av deras webbplattform. Allt för att du ska känna dig trygg och säker när du utnyttjar deras tjänster.

Du har som användare även rätt att få dina uppgifter raderade, under vissa omständigheter. Hur det går till finns att läsa under deras integritetspolicy.

Capcito är även registrerade hos Finansinspektionen, detta innebär extra trygghet i att de är kontrollerade av en svensk, statlig förvaltningsmyndighet.

SSL-certifikat är viktigt på alla webbplatser där information blir utbytt, inte minst hos en långivare. Certifikatet som Capcito använder sig av är från välkända Amazon, närmare bestämt deras Root CA 1-certifikat. Ett certifikat i absoluta världsklass som säkerställer att informationen som utbytes mellan dig och Capcito är krypterad och därför också helt säker.

Verifiering av ansökan sker via BankID alternativt Mobilt BankID.

Hur mycket kommer lånet kosta?

Ansökning av företagslån hos Capcito gör man gratis. Inga kostnader utöver räntan på själva lånet tillkommer. I ett exempel ligger lånebeloppet på 50 000 kr med en återbetalningstid på 6 månader. Det lånet får en kostnad om 2 969 kr med en ränta på 2%.

Ovanstående är enbart ett exempel på ett typiskt lån hos Capcito, vad ditt lån kommer kosta beror på dina finansiella förutsättningar och vilken säkerhet du kan erbjuda i form av personlig borgen eller andra ekonomiska värden.

Hur det fungerar

Räntan hos Capcito beräknas fram genom en särskild integration som upprättas mellan dem och ditt bokföringsprogram, alternativt din företagsbank. Genom integrationen kontrollerar Capcito företagets försäljning och omsättning. Ett av kraven för att bli beviljad ett företagslån är nämligen att företaget har funnits i minst 4 månader och har aktuell omsättning och försäljning. Med hjälp av försäljningssiffror, kreditupplysning genom Creditsafe och omsättning blir sedan räntan bestämd.

Om du inte har möjlighet att koppla ditt affärssystem till Capcito finns det ändå möjlighet till finansiering. Ditt lånebelopp kan dock bli lägre och räntan något högre.

Krav för att bli beviljad lån hos Capcito

 • Ingen betalningsanmärkning får finnas hos sökande.
 • Enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller handelsbolag.
 • Aktiv försäljning måste finnas.
 • Ansluta bokföringsprogram eller företagskonto till Capcito.
 • Kreditupplysning via Creditsafe på företaget och dess företrädare.
 • Inget krav på säkerhet för att få ta ett företagslån utöver personlig borgen.

Vilken information behövs för att göra en låneansökan genom Capcito?

För att göra en kostnadsfri ansökan är det detta du behöver ange:

 • Organisationsnummer
 • Mobiltelefonnummer
 • E-postadress

När du fyllt i uppgifterna verifierar du dessa med BankID/Mobilt BankID.

Vilka företag och bolagsformer arbetar Capcito med?

Capcito godtar ansökningar från alla bolagsformer: Enskild firma, Aktiebolag, Handelsbolag och Kommanditbolag. 

Det finns risk för att vissa företag inom branscher där det är svårt att få ekonomisk vinning har svårt att få lån godkända. Ta kontakt med Capcito innan du ansöker för att se hur din bransch ligger till.

Vilka andra sorters finansieringar erbjuder Capcito?

Capcito erbjuder förutom företagslån även factoring och checkkredit.

Hur går ansökningsprocessen till?

Så här går ansökningsprocessen till hos Capcito:

 1.  Börja med att klicka på ”Få ett erbjudande” för att sedan fylla i önskat lånebelopp, om du behöver löpande finansiering eller engångsbelopp följt av organisationsnummer.
 2. I nästa steg anger du vilket bokföringsprogram som du använder och vilken bank ditt företagskonto är i.
 3. Efter att du har kopplat ditt bokföringsprogram alternativt ditt företagskonto till Capcito kontrollerar de dina inkomster och utgifter.

Vad händer efter jag har skickat min ansökan?

Inom en minut från det att du skickar din ansökan får du ett lånelöfte via e-mail. Lånelöftet tar kreditavdelningen fram med hjälp av din bokföring och kreditupplysning via Creditsafe. Lånelöftet innehåller lånebelopp, återbetalningstid och vilken ränta du blir erbjuden.

Granska erbjudandet noggrant för att kunna ta ett beslut. Om du accepterar låneerbjudandet lägger du sedan till borgenär för att slutligen verifiera det med BankID eller Mobilt BankID.

Du får svar inom 24 timmar följt av direkt utbetalning till företagskontot.

Låntagarens kvalifikationer

Omdöme: Godkänt

För att få finansiering hos Capcito är det följande du behöver uppfylla:

Affärshistorik:
Minst 4 månader
Årsomsättning:
Omsättning måste finnas
Krav på personlig borgen:
Personlig borgen krävs
Krav på säkerhet:
Ingen säkerhet krävs

Capcito erbjuder lån till företag som funnits i minst 4 månader med omsättning i bolaget. Utöver det krävs personlig borgen och att det inte finns något skuldsaldo hos Kronofogden.

Lånevillkor

Omdöme: Bra

Capcito kan erbjuda följande villkor:

Lånebelopp:
10.000 - 15.000.000 kr
Löptid:
6 - 48 mån
Ränta:
0,7 - 4,2%
Avgifter:
Inga avgifter utöver ränta

Hos Capcito kan du låna mellan 1 000 och 15 000 000 kronor, löptiden sträcker sig från 6 till 48 månader. Hur stor summa ditt företag får låna beror främst på företagets omsättning men även på kreditvärdigheten som framgår av en kreditupplysning via Creditsafe. 

Capcito har transparens som ledord vilket innebär att man som kund kan se sin kommande ränta på sitt företagslån innan man genomför sin ansökan. Kreditupplysning på företaget och dess företrädare genom Creditsafe. Eftersom kreditupplysningen sker via Creditsafe och inte UC så påverkar den inte din kreditvärdighet.

Betalningsanmärkningar får inte förekomma hos den som ansöker om lånet.

Företaget måste kunna visa på att de har en aktiv omsättning och även försäljning. Dessa uppgifter tar Capcito fram via integration med företagets bokförings- eller fakturaprogram eller också företagsbanken. Med hjälp av dessa uppgifter blir din kreditvärdighet bestämd, således också hur högt belopp du kan bli beviljad. Även räntan blir bestämd på samma gång. Hela processen är gratis och du binder dig inte till att ta ett lån.

Ansökan verifierar man med BankID eller Mobilt BankID.

Inget krav på säkerhet finns för att ett lån ska bli beviljat, dock måste man erbjuda en eller flera borgensmän.

Omdömen från verifierade kunder

Omdöme: Bra

Negativa omdömen & klagomål

Capcito har överväldigande positiva omdömen på diverse omdömessajter. Det finns dock ett fåtal negativa omdömen där dessa kommentarer sticker ut:

 • Fick inte första fakturan gratis som utlovat: Capcito har fått kritik för att ha lovat avgiftsfri factoring den första fakturan men ändå tagit betalt.
 • Det tog lång tid att få fakturan godkänd: Kund som ansökt om factoring hos Capcito ansåg att det tog lång tid att få fakturan godkänd, trots telefon och mail, valde därför att titta på alternativ.
 • Glömde sätta in pengarna: Enligt kund glömde Capcito att sätta in pengar ett flertal gånger och kallar det därför för en katastrof. Detta är naturligtvis en allvarlig anmärkning som Capcito svara på med att de lagt ner mycket tid och support på ärendet utan att lyckas få kunden nöjd.

Positiva omdömen & rekommendationer

Capcito har i skrivande stund 67 omdömen hos Trustpilot. Betyget är 4,5 av 5 möjliga. Av dessa 67 omdömen är 64 positiva. Bland kommentarerna är kunderna mest nöjda med:

 • Snabb service: Många kunder framhåller hur snabba Capcito varit på att behandla deras ansökningar.
 • Bra kundtjänst: Kundsupporten framhålls som proffsig och förstående. De erbjuder till och med hjälp efter kontorstid.
 • Integrationen med bokföringsprogram gör det enkelt och bekvämt: Det är extra lätt att administrera lånet när bokföringsprogrammet är kopplat direkt till Capcito.

Utöver lovorden från Trustpilots användare är kunderna främst nöjda med factoring-tjänsten. I jämförelse med andra factoringbolag står sig Capcito väldigt bra.

Kontaktinformation

Capcito Finance AB
Grev Turegatan 9
114 46 Stockholm
Telefonnummer: 010-157 80 00
E-postadress: info@capcito.se
Organisationsnummer: 559001-5185


Öppettider
Måndag – fredag: 08:30 – 17:00

Kundtjänst via chatt, email och telefon.

Slutsats

Capcito har investerare så som SEB och Collector, under sommaren 2019 blev även Schibsted Growth och Ventech delägare. Det vill säga flera bolag som säkerställer god service och kvalitet.

Du kan ansöka om lån på mellan 10 000 – 15 000 000 kronor. Avbetalningstiden ligger på mellan 6-48 månader. Hos Capcito kan du se förväntad fast kostnad som du behöver återbetala varje månad innan du ansöker om ditt företagslån. Behandlingstiden på att få låneerbjudande ligger på ynka 1 minut.

Ingen säkerhet krävs förutom personlig borgen. Kreditupplysning tas på företaget och dess företrädare via Creditsafe först efter att ett låneerbjudande accepteras. Där kontrolleras det att ingen som ansöker har några betalningsanmärkningar, då detta inte är tillåtet.

Bolagsformen får vara enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller också handelsbolag.

Behandlingstiden på låneansökan ligger på 24 timmar och utbetalning sker direkt när den har blivit godkänd.

Vanliga frågor

Nej, det är inget krav att koppla sitt bokföringsprogram till Capcito för att få tillgång till finansiering. Det innebär dock större möjlighet till bättre ränta, lånebelopp och avbetalningstid om du gör det.

Det räcker att ditt företag har funnits i 4 månader för att kunna ansöka om finansiering hos Capcito.