Om Capcito

Capcito Finance AB startade år 2015, med SEB och Collector som investerare får man lov att säga att Capcito har seriösa och även respekterade bolag i ryggen.

Något som Capcito gör bra som man som företagare som står inför ett lånebeslut kan uppskatta är att de är transparenta med sina avgifter. Transparens är av stor vikt för många som ska ta ett så pass stort och även viktigt beslut som ett företagslån är.

När man går in på deras hemsida kan man ange lånebelopp och avbetalningstid och då direkt få se sina förväntade avgifter på lånet. Det är nästan unikt i sitt slag.

Att ta reda på sin exakta ränta är nästan lika enkelt och smidigt. Koppla ditt bokföringsprogram eller företagsbank till Capcito så får du inom 1 minut tillgång att se vilken kredit ditt företag kan få och dessutom till vilken ränta. Allt detta utan kostnad och utan att du binder dig till något.

Capcito återkommer snabbt med lånebeslutet och betalar också ut direkt efter signerat avtal.

Capcito Företagslån

Kontaktinformation

Capcito Finance AB
Grev Turegatan 9
114 46 Stockholm
Telefonnummer: 010-157 80 00
E-postadress: info@capcito.se
Organisationsnummer: 559001-5185


Öppettider
Måndag – fredag: 08:30 – 17:00

Kundtjänst via chatt, email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Inte bindande
 • Få en uppfattning över vad lånets kostnader kommer hamna på innan du gör din ansökan
 • Snabbt lånebesked genom automatiserad process inom 1 minut
 • Utbetalning direkt efter signerat lån
 • Håll bland annat koll på lånet under ”Mina sidor”
 • Ingen UC, kreditupplysning via Creditsafe

Nackdelar

 • Betalningsanmärkningar får inte finnas
 • Otydlig ansökningsprocess som därför kan vara missledande
Capcito Företagslån

Lånevillkor

Hos Capcito kan du låna mellan 1 000 och 2 000 000 kronor, löptiden sträcker sig från 3 till 24 månader. Hur stor summa ditt företag får låna beror främst på företagets omsättning men även på kreditvärdigheten som framgår av en kreditupplysning via Creditsafe. 

Capcito har transparens som ledord vilket innebär att man som kund kan se sin kommande ränta på sitt företagslån innan man genomför sin ansökan. Kreditupplysning på företaget och dess företrädare genom Creditsafe. Eftersom kreditupplysningen sker via Creditsafe och inte UC så påverkar den inte din kreditvärdighet.

Bolagsformen måste vara antingen enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller handelsbolag.

Betalningsanmärkningar får inte förekomma hos den som ansöker om lånet.

Företaget måste kunna visa på att de har en aktiv omsättning och även försäljning. Dessa uppgifter tar Capcito fram via integration med företagets bokförings- eller fakturaprogram eller också företagsbanken. Med hjälp av dessa uppgifter blir din kreditvärdighet bestämd, således också hur högt belopp du kan bli beviljad. Även räntan blir bestämd på samma gång. Hela processen är gratis och du binder dig inte till att ta ett lån.

Ansökan verifierar man med BankID eller Mobilt BankID.

Inget krav på säkerhet finns för att ett lån ska bli beviljat, dock måste man erbjuda en eller flera borgensmän.

Vilken ränta erbjuder Capcito?

Räntan hos Capcito beräknas fram genom en särskild integration som upprättas mellan dem och ditt bokföringsprogram, alternativt din företagsbank. Genom integrationen kontrollerar Capcito företagets försäljning och omsättning. Ett av kraven för att bli beviljad ett företagslån är nämligen att företaget har aktuell omsättning och försäljning. Med hjälp av försäljningssiffror och omsättning blir sedan räntan bestämd.

Aktuell månadsränta ligger på 0,8 till 4 procent. Det blir en nominell årsränta på mellan 9,6 och 48 procent. Beroende på hur ditt företags finansiella situation ser ut.

Inga andra avgifter, förutom ränta, tillkommer på företagslånet.

Kreditupplysning via Creditsafe

Med innovativa system beräknar Capcito företagets återbetalningsförmåga genom kopplingen till bokföringsprogrammet. På så sätt slipper de ta en kreditupplysning på företaget för att kunna återkomma med ett låneerbjudande med en korrekt räntesats.

Det är först när du som kund har godtagit en offert med låneerbjudande som en kreditupplysning sker genom Creditsafe.

Denna upplysning påverkar dock inte din kreditvärdighet eftersom att UC inte är involverade. Du får således möjlighet att ta ett lån utan UC.

Krav för att bli beviljad lån hos Capcito

 • Ingen betalningsanmärkning får finnas hos sökande.
 • Enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller handelsbolag.
 • Aktiv försäljning måste finnas.
 • Ansluta bokföringsprogram eller företagskonto till Capcito.
 • Kreditupplysning via Creditsafe på företaget och dess företrädare.
 • Inget krav på säkerhet för att få ta ett företagslån utöver personlig borgen.

Säkerhetsinformation

På Capcitos webbplats finns att läsa både deras användarvillkor men även deras integritetspolicy. Där går de igenom vilka rättigheter såväl som skyldigheter man har som användare av deras webbplattform. Allt för att du ska känna dig trygg och säker när du utnyttjar deras tjänster.

Du har som användare även rätt att få dina uppgifter raderade, under vissa omständigheter. Hur det går till finns att läsa under deras integritetspolicy.

Capcito är även registrerade hos Finansinspektionen, detta innebär extra trygghet i att de är kontrollerade av en svensk, statlig förvaltningsmyndighet.

SSL-certifikat är viktigt på alla webbplatser där information blir utbytt, inte minst hos en långivare. Certifikatet som Capcito använder sig av är från välkända Amazon, närmare bestämt deras Root CA 1-certifikat. Ett certifikat i absoluta världsklass som säkerställer att informationen som utbytes mellan dig och Capcito är krypterad och därför också helt säker.

Så genomför du en ansökan om lån

Så här går ansökningsprocessen till hos Capcito:

 1.  Börja med att klicka på ”Testa här” för att sedan fylla i ditt företagsnamn följt av din e-postadress.
 2. Sedan anger du vilket bokföringsprogram som du använder, detta följt av ditt organisationsnummer och vilken bank ditt företagskonto är i.
 3. Efter att du har kopplat ditt bokföringsprogram alternativt ditt företagskonto till Capcito kontrollerar de dina inkomster och utgifter. Kreditavdelningen återkommer inom en minut med offert som innehåller lånelöfte. Där kan du läsa vilken ränta du blir erbjuden och till vilket lånebelopp. Här står även din avbetalningstid.
 4. Granska erbjudandet noggrant för att kunna ta ett beslut. Om du accepterar låneerbjudandet lägger du sedan till borgenär för att slutligen verifiera det med BankID eller Mobilt BankID.
 5. Du får svar inom 24 timmar följt av direkt utbetalning till företagskontot.

Resumé

Capcito har investerare så som SEB och Collector, under sommaren 2019 blev även Schibsted Growth och Ventech delägare. Det vill säga flera bolag som säkerställer god service och kvalitet.

Du kan ansöka om lån på mellan 1 000 – 2 000 000 kronor. Avbetalningstiden ligger på mellan 3-24 månader. Hos Capcito kan du se förväntad fast kostnad som du behöver återbetala varje månad innan du ansöker om ditt företagslån. Behandlingstiden på att få låneerbjudande ligger på ynka 1 minut.

Ingen säkerhet krävs förutom personlig borgen. Kreditupplysning tas på företaget och dess företrädare via Creditsafe först efter att ett låneerbjudande accepteras. Där kontrolleras det att ingen som ansöker har några betalningsanmärkningar, då detta inte är tillåtet.

Bolagsformen får vara av enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller också handelsbolag.

Behandlingstiden på låneansökan ligger på 24 timmar och utbetalning sker direkt när den har blivit godkänd.

Recensionen publicerades 2020-03-03 och uppdaterades senast 2020-04-26