Om Capitalbox

Ferratum Sweden AB, (numera känt som Capitalbox), startade år 2006 och har numera kontor i sex olika städer, i sex olika länder. Stockholm, Helsingfors, Vilnius, Liverpool, Perth och Köpenhamn. 14 år är en lång tid i denna bransch där de har fokus på att hjälpa småföretagare och även medelstora företag till att få det investeringskapital som de behöver. Capitalbox erbjuder väldigt mycket och även relevant information på sin webbplats, de vill verkligen erbjuda transparens inför företagslån, något som de lyckas med. Dock känns webbplatsen, i skrivande stund, lika gammal som företaget, behovet av en ny hemsida är stor vilket med all säkerhet är på gång. Låneförfrågan går dock snabbt, enkelt och smidigt.

Capitalbox behandlar ansökan på en arbetsdag och betalar ut lånet på ytterligare en dag.

Hos Capitalbox strävar man efter att säga ja till en låneförfrågan när andra finansinstitut säger nej, där dessutom säkerhet inte är ett krav.

Capitalbox Företagslån

Kontaktinformation

Ferratum Sweden AB
Wennerbergsgatan 10
112 58 Stockholm
Telefonnummer: 020-018 00 20
E-postadress: support@capitalbox.se
Organisationsnummer: 556695-9655


Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

Kundtjänst via email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Inte bindande
 • Upp till två betalningsfria månader
 • Få besked på ansökan inom 24 timmar på bankdagar
 • Utbetalning inom 24 timmar efter godkänt lån
 • Håll bland annat koll på lånet under ”Mina sidor”
 • Många och höga omdömen hos Trustpilot betyder många nöjda kunder

Nackdelar

 • Kreditupplysning hos UC
 • Ingen kundtjänst via chatt
 • Krav på att ha minst 450 000 kronor i årlig omsättning
 • Inga nystartade företag accepteras
 • Relativt hög uppläggningsavgift
Capitalbox Företagslån

Lånevillkor

Hos Capitalbox kan du låna mellan 20 000 och 2 000 000 kronor, ett generöst tilltaget lånebelopp framförallt sett till att de främst riktar sig mot småföretag, återbetalningstiden sträcker sig upp till 24 månader.

Med ett fast månadsbelopp får du en faktura med samma belopp varje månad, med ett fast månadsbelopp är det enkelt att lägga in lånet i en budget.

Företaget som ansöker måste ha varit verksamt i minst 6 månader och även ha en årsomsättning på minst 450 000 kronor.

Företaget måste ha en fysisk placering, ingen postbox med andra ord och ägarna måste vara bosatta i Sverige.

Bolagsformen måste vara antingen enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller handelsbolag. Betalningsanmärkningar är accepterade, kreditvärdigheten måste dock vara god vid kreditupplysningen som Capitalbox tar via UC. Ansökan verifierar kund med BankID eller Mobilt BankID.

Inget krav på säkerhet för att ett lån ska bli beviljat, dock måste det vara en eller flera borgensmän.

Du gör din ansökan hos Capitalbox helt gratis och det är inte heller bindande. När du har skickat in din ansökan kommer en personlig lånerådgivare ta kontakt med dig för att gå igenom din ansökan och ordna upp eventuella formaliteter.

Du har rätt att utnyttja en betalningsfri månad två gånger per avtal. Tänk dock på att månadsbeloppet under den betalningsfria månaden kvarstår, du kommer behöva betala det den nästkommande fakturan.

Företagslånet går att betala tillbaka i förtid, utan någon extra kostnad.

Kreditupplysning vid låneansökan

Capitalbox samarbetar med UC (Upplysningscentralen) när de ska ta fram en kreditupplysning på företaget och dess företrädare inför ett företagslån.

Kreditupplysningen tar man för att försöka försäkra sig om att ditt företag, du som låntagare och eventuella borgensmän kommer kunna betala tillbaka lånet framöver. Här kontrollerar UC berörda parters finansiella historik för att ge Capitalbox möjlighet att avgöra om ett lån är möjligt och i sådana fall till vilken ränta.

Krav för att bli beviljad lån hos Capitalbox

 • Verksamhet i minst 6 månader.
 • Årsomsättning på minst 450 000 kronor.
 • Alla ägare ska vara baserade i Sverige.
 • Kreditupplysning via UC på både företaget och dessutom dess företrädare.
 • Säkerhet är inget krav för att få ta ett företagslån utöver personlig borgen.
 • Separat företagskonto.
 • Fysisk placering av företaget.

Säkerhetsinformation

Capitalbox tillhör Ferratum Group, ett av Europas största finansinstitut. De ställer givetvis stora krav på säkerheten och garanterar således att säkerheten är i absoluta världsklass. Läs deras noggrant utformade integritetspolicy så att du kan känna dig säker på att din personliga integritet är i trygga händer när du delar med dig av dina personliga data.

SSL-certifikat är given hos en seriös långivare, på Capitalbox hemsida nyttjar man DigiCert SHA2 Secure Server CA-certifikat. Ett certifikat i absoluta toppklass som ser till att anslutningen mellan dig och Capitalbox är helt säker.

Capitalbox, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis även registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

När du signerar ditt avtal gör du det med BankID eller Mobilt BankID. Det är det säkraste sättet att verifiera sin identitet på internet i dagsläget och är således det helt rätta valet.

Ansökningsprocessen

Så här fungerar ansökningsprocessen hos Capitalbox:
 1. Börja med att fylla i svaret på några enkla frågor. Frågorna rör vilket belopp du önskar låna, vad du ska använda det till, inom vilken bransch du verkar och hur länge du har haft ditt företag.
 2. När du har ansökt med företagslånet genom att verifiera med BankID tar en personlig lånespecialist kontakt med dig. Då går ni genom din ansökan och se vilka möjligheter det finns till lån.
 3. Fram till denna punkt kan du fortfarande välja att avstå från att ta ett lån, helt gratis. Om du väljer att gå vidare med din låneansökan efter att du har varit i kontakt med rådgivare kommer ditt lånebelopp komma till ditt företagskonto inom 24 timmar.

Resumé

Capitalbox har funnits på marknaden sedan år 2006 vilket nästan får ses som en relik i det här sammanhanget, med en väldigt informativ hemsida kan man ta ett företagslån och veta exakt vad villkoren för lånet är, dock är hemsidan i stort behov av en ansiktslyftning då större delen av hemsidan tycks vara ifrån år 2006 också. Du kan ansöka om lån på mellan 20 000 – 2 000 000 kronor. Avbetalningstiden ligger på upp till 24 månader. Uppläggningsavgiften på 2,5% av lånebeloppet är en avgift som inte så många långivare tar ut i dagsläget då konkurrensen på lånemarknaden är tuff.

Inget krav på säkerhet förutom personlig borgen, kreditupplysning tar Capitalbox fram via UC på företaget och dess företrädare för att säkerställa en god återbetalningsförmåga och för att kunna bestämma en ränta som är individuellt satt. Bolagsformen får vara av enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller också handelsbolag.

Låneansökan behandlas inom 24 timmar och utbetalas även den inom 24 timmar efter godkänd låneansökan.

Recensionen publicerades 2020-03-03 och uppdaterades senast 2020-05-02