Capitalbox

Med fast avbetalning blir det lättare att lägga in företagslånet i din budget

3.7/5
Senast uppdaterad: 2022-03-18

Recension av: Christoffer Karlsson

Innehåll

20 000 kr

Minsta lånebelopp

3 500 000 kr

Högsta lånebelopp

Information

Lånebelopp
20.000 - 3.500.000 kr
Löptid
6 - 24 mån
Antal långivare
1 st
Utan UC
Nej
Factoring
Nej
Checkkredit
Nej
Krävs personlig borgen?
Ja
Krävs säkerhet?
Nej
CapitalBox Logo

Översikt

Ferratum Sweden AB, (numera känt som Capitalbox), startade år 2006 och har numera kontor i sex olika städer, i sex olika länder. Stockholm, Helsingfors, Vilnius, Liverpool, Perth och Köpenhamn. 14 år är en lång tid i denna bransch där de har fokus på att hjälpa småföretagare och även medelstora företag till att få det investeringskapital som de behöver. Capitalbox erbjuder väldigt mycket och även relevant information på sin webbplats, de vill verkligen erbjuda transparens inför företagslån, något som de lyckas med.

Låneförfrågan går snabbt, enkelt och smidigt.

Capitalbox behandlar ansökan på en arbetsdag och betalar ut lånet nästkommande bankdag.

Hos Capitalbox strävar man efter att säga ja till en låneförfrågan när andra finansinstitut säger nej, där dessutom säkerhet inte är ett krav.

Slutsats: På en tuff marknad, så som lånemarknaden, är det svårt att hålla sig relevant. Capitalbox behöver verkligen kämpa för att kunna mäta sig med andra långivare.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Inte bindande
 • Upp till två betalningsfria månader
 • Få besked på ansökan inom 24 timmar på bankdagar
 • Utbetalning inom 24 timmar efter godkänt lån
 • Håll bland annat koll på lånet under ”Mina sidor”
 • Många och höga omdömen hos Trustpilot betyder många nöjda kunder

Nackdelar

 • Kreditupplysning hos UC
 • Ingen kundtjänst via chatt
 • Krav på att ha minst 450 000 kronor i årlig omsättning
 • Inga nystartade företag accepteras
 • Relativt hög uppläggningsavgift

Är Capitalbox seriösa?

Ja, Capitalbox är en av de mest seriösa företagslångivarna på den svenska marknaden. Capitalbox tillhör Ferratum Group, ett av Europas största finansinstitut. De ställer givetvis stora krav på säkerheten och garanterar således att säkerheten är i absoluta världsklass. Läs deras noggrant utformade integritetspolicy så att du kan känna dig säker på att din personliga integritet är i trygga händer när du delar med dig av dina personliga data.

SSL-certifikat är given hos en seriös långivare, på Capitalbox hemsida nyttjar man DigiCert SHA2 Secure Server CA-certifikat. Ett certifikat i absoluta toppklass som ser till att anslutningen mellan dig och Capitalbox är helt säker.

Capitalbox, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis även registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

När du signerar ditt avtal gör du det med BankID eller Mobilt BankID. Det är det säkraste sättet att verifiera sin identitet på internet i dagsläget och är således det helt rätta valet.

Hur mycket kommer lånet kosta?

Man ansöker om lån hos Capitalbox helt kostnadsfritt. Om man väljer att ta ett lån tillkommer en uppläggningsavgift på 2.5% av lånebeloppet. Utöver det är det enbart en fast månadsränta som tillkommer.

Önskat lånebelopp bestämmer du själv från 20 000 – 3 500 000 kr. Löptiden startar från 6 månader upp till 2 år.

Hur det fungerar

Capitalbox använder företagets omsättning, vilken bransch företaget verkar inom, kreditbetyget och hur kassaflödet ser ut för avgöra om du är kvalificerad för ett lån. Lånebeloppet, löptiden och räntan beror på dessa faktorer.

Ju bättre ditt företags ekonomi ser ut i kombination med en välskött personlig ekonomi desto större chans till ett lån med bra villkor.

Krav för att bli beviljad lån hos Capitalbox

 • Verksamhet i minst 6 månader.
 • Årsomsättning på minst 450 000 kronor.
 • Alla ägare ska vara baserade i Sverige.
 • Kreditupplysning via UC på både företaget och dessutom dess företrädare.
 • Säkerhet är inget krav för att få ta ett företagslån utöver personlig borgen.
 • Separat företagskonto.
 • Fysisk placering av företaget.

Vilken information behövs för att göra en låneansökan genom Capitalbox?

För att göra en gratis ansök är det följande du behöver fylla i:

 • Företagets e-postadress
 • Telefonnummer
 • Organisationsnummer

För att slutföra din ansökan bekräftar du den med BankID.

Vilka företag och bolagsformer arbetar Capitalbox med?

Capitalbox godkänner ansökan från alla bolagsformer så länge företaget är registrerat i Sverige.

Svenskt bankkonto och ägare som är bosatta i Sverige är också ett krav.

Vilka andra sorters finansieringar erbjuder Capitalbox?

Capitalbox erbjuder enbart företagslån. Inga andra finansieringsalternativ är i dagsläget tillgängliga.

Hur går ansökningsprocessen till?

Ansökan är enkelt att genomföra med ett fåtal frågor som ska besvaras. Frågorna rör vilket belopp du önskar låna, vad du ska använda företagslånet till, inom vilken bransch du verkar och hur länge du har haft ditt företag.

Allt detta för att du ska kunna få ett så korrekt och rättvist lån som möjligt, principen är den; ju bättre du skött din ekonomi historiskt i kombination med hur ditt företags nuvarande finanser ser ut desto större chans till ett schysst lån.

Vad händer efter jag har skickat min ansökan?

När du har godkänt ansökan genom att verifiera med BankID tar en personlig lånespecialist kontakt med dig. Då går ni genom din ansökan och se vilka möjligheter det finns till lån.

Fram till denna punkt kan du fortfarande välja att avstå från att ta ett lån, helt gratis. Om du väljer att gå vidare med din låneansökan efter att du har varit i kontakt med rådgivare kommer ditt lånebelopp komma till ditt företagskonto inom 24 timmar.

Låntagarens kvalifikationer

Omdöme: Godkänt

Du behöver uppnå följande för att kunna få ett lån hos Capitalbox:

Affärshistorik:
Minst 6 månader
Årsomsättning:
Minst 450 000 kr
Krav på personlig borgen:
Personlig borgen krävs
Krav på säkerhet:
Ingen säkerhet krävs

Hos Capitalbox kan du ta ett lån om ditt företag har funnits i minst 6 månader och har en årsomsättning på minst 450 000 kr. Svenskregistrerat bolag, svenskt bankkonto och ägare bosatta i Sverige är också krav som de ställer.

Lånevillkor

Omdöme: Bra

Capitalbox erbjuder följande villkor:

Lånebelopp:
20.000 - 3.500.000 kr
Löptid:
6 - 24 mån
Ränta:
1 - 2,9%
Avgifter:
Uppläggningsavgift - 2,5% av lånebelopp
Betalningsfri månad
2 ggr/avtal

Hos Capitalbox kan du låna mellan 20 000 och 3 500 000 kronor, ett generöst tilltaget lånebelopp framförallt sett till att de främst riktar sig mot småföretag, återbetalningstiden sträcker sig upp till 24 månader.

Med ett fast månadsbelopp får du en faktura med samma belopp varje månad, med ett fast månadsbelopp är det enkelt att lägga in lånet i en budget.

Företaget som ansöker måste ha varit verksamt i minst 6 månader och även ha en årsomsättning på minst 450 000 kronor.

Företaget måste ha en fysisk placering, ingen postbox med andra ord och ägarna måste vara bosatta i Sverige.

Bolagsformen måste vara antingen enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller handelsbolag. Betalningsanmärkningar är accepterade, kreditvärdigheten måste dock vara god vid kreditupplysningen som Capitalbox tar via UC. Ansökan verifierar kund med BankID eller Mobilt BankID.

Inget krav på säkerhet för att ett lån ska bli beviljat, dock måste det vara en eller flera borgensmän.

Du gör din ansökan hos Capitalbox helt gratis och det är inte heller bindande. När du har skickat in din ansökan kommer en personlig lånerådgivare ta kontakt med dig för att gå igenom din ansökan och ordna upp eventuella formaliteter.

Du har rätt att utnyttja en betalningsfri månad två gånger per avtal. Tänk dock på att månadsbeloppet under den betalningsfria månaden kvarstår, du kommer behöva betala det den nästkommande fakturan.

Företagslånet går att betala tillbaka i förtid, utan någon extra kostnad.

Omdömen från verifierade kunder

Omdöme: Bra

Negativa omdömen & klagomål

Med sin relativt långa tid på lånemarknaden har Capitalbox hunnit få många omdömen på diverse omdömessajter. De absolut flesta omdömena är positiva med ett väldigt fåtal negativa.

Bland de få negativa kommentarerna är det detta som kan vara värt att nämna:

 • Räntan är katastrof – En kund anser att räntan är dålig. Då kunden inte har motiverat sitt omdöme mer detaljerat är det svårt att ta reda på vad som har gått fel vid just detta tillfälle. Capitalbox är nämligen kända för att erbjuda bra räntor.
 • Förvirrande månadsavier där skulden inte framgår – Kritik har lämnats mot hur fakturorna från Capitalbox varit utformade. Då detta omdöme är några år gammalt förutsätter vi att detta blivit åtgärdat.
 • Gillar inte uppläggningsavgift på korta lån: En kritik som framförts, som vi på Företagslånet kan hålla med om, är att det inte bör finnas uppläggningsavgift på korta lån.

Positiva omdömen & rekommendationer

Capitalbox har i skrivande stund hunnit samla på sig 76 omdömen hos Trustpilot. Av 76 omdömen är 73 st eller 96% positiva. Vilket ger ett betyg på 4,8/5.

Bland de positiva kommentarerna är det många som vill framhålla följande:

 • Fantastisk service – De allra flesta som har lämnat ett positivt omdöme om långivaren vill framhålla deras bra service. Där specifika medarbetare får extra gott betyg.
 • Snabbt och enkelt – Två av Capitalbox ledord är även de ord som många kunder nämner som positivt i sin upplevelse vid genomfört lån.
 • Bäst i Sverige – En användare sträcker sig så pass långt och kallar dem för bäst i Sverige.

Kundtjänstmedarbetare Staffan får gång på gång beröm för sitt goda bemötande och professionalism. Om du går i lånetankar kan det uppenbarligen vara en god idé att ringa till Capitalbox och ställa frågor inför ansökan. 

Kontaktinformation

Ferratum Sweden AB
Wennerbergsgatan 10
112 58 Stockholm
Telefonnummer: 020-018 00 20
E-postadress: support@capitalbox.se
Organisationsnummer: 556695-9655


Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

Kundtjänst via email och telefon.

Slutsats

Capitalbox har funnits på marknaden sedan år 2006 vilket nästan får ses som en relik i det här sammanhanget, med en väldigt informativ hemsida kan man ta ett företagslån och veta exakt vad villkoren för lånet är, dock är hemsidan i stort behov av en ansiktslyftning då större delen av hemsidan tycks vara ifrån år 2006 också. Du kan ansöka om lån på mellan 20 000 – 3 500 000 kronor. Avbetalningstiden ligger på upp till 24 månader. Uppläggningsavgiften på 2,5% av lånebeloppet är en avgift som inte så många långivare tar ut i dagsläget då konkurrensen på lånemarknaden är tuff.

Inget krav på säkerhet förutom personlig borgen, kreditupplysning tar Capitalbox fram via UC på företaget och dess företrädare för att säkerställa en god återbetalningsförmåga och för att kunna bestämma en ränta som är individuellt satt. Bolagsformen får vara av enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller också handelsbolag.

Låneansökan behandlas inom 24 timmar och utbetalas även den inom 24 timmar efter godkänd låneansökan.

Vanliga frågor

Ja, det går att lösa in hela lånet i förtid utan extra kostnad. Du betalar bara ränta för tiden fram tills hela lånet betalats av.

Nej, du binder dig inte till något när du ansöker om lån. Efter ansökan är gjord tar en lånespecialist kontakt för att diskutera dina möjligheter till finansiering.