Om Creddo

Creddo AB startade år 2019 och är därför en av de yngre jämförelsetjänsterna inom företagslån på den svenska marknaden. Med sina 15 långivare och banker som de jämför åt potentiella kunder har de på kort tid blivit en av Sveriges största jämförelsetjänster inom just företagslån.

Om man frågar Creddo själva så är det deras erfarenheten inom förmedlingstjänster och fintech som ger dem fördelar jämfört med konkurrenter. De är övertygade om att de kan erbjuda så bra lånealternativ till små- och medelstora företag som möjligt.

Målet är högt uppsatt då man siktar på att bli den effektivaste företagslåneförmedlaren i Sverige. I den här takten som Creddo har vuxit så verkar det dock inte alls omöjligt.

Creddo Företagslån

Kontaktinformation

Creddo AB
Birger Jarlsgatan 15
111 45 Stockholm
Telefonnummer: 08-400 200 01
E-postadress: kundservice@creddo.se
Organisationsnummer: 559207-3786


Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Endast en kreditupplysning
 • Jämför företagslån från 15 olika långivare
 • En av de snabbare ansökningarna med enbart 6 fält som man behöver fylla i
 • Väldigt stort spann på lånebelopp, exempelvis från 10 000 upp till 10 000 000 kronor
 • Fyra olika sorters bolag är välkomna att ansöka om lån

Nackdelar

 • Inte riktigt lika många långivare som konkurrenten Krea
 • Kreditupplysning genom UC kan sänka kreditvärdigheten
Creddo Företagslån

Lånevillkor

Med en av de större spannen gällande lånebelopp, 10 000 upp till 10 000 000 kronor, kan företag i olika storlekar få iväg en ansökan inom en minut hos Creddo. Ansökan verifierar man med e-legitimation, exempelvis Mobilt BankID.

Löptiden ligger på 1-60 månader. Om man önskar betala av lånet i förtid så går det bra, en extra avgift kan dock tillkomma hos vissa långivare.

Creddo har som krav att du anger vad du ska använda lånet till när du genomför din ansökan. Var därför beredd på detta och ha din plan för lånet klar innan du genomför ansökan.

Det finns inget krav på säkerhet utöver personlig borgen, som blivit praxis i dagens digitala lånevärld.

Räntan sätter respektive långivare individuellt efter att de fått kreditupplysningen som Creddo tar genom UC.  Vilken ränta ditt företagslån hamnar på ser du sedan i de olika erbjudanden som du får skickat till din registrerade e-postadress och som även kan ses under ”Mitt konto” inne på creddo.se.

Ansökan gör du helt gratis och utan att binda dig. Du är välkommen att avstå från att ta ett företagslån när du har fått dina erbjudanden från olika långivare och då inte betala någonting.

Kreditupplysning hos Creddo

När du ansöker om företagslån genom Creddo tar de en kreditupplysning genom UC på företaget, dess företrädare och även eventuell borgensman. När en kreditupplysning blir tagen genom UC så påverkar det kreditvärdigheten. Man ska dock tänka på att en enda kreditupplysning gör det möjligt för upp till 15 olika långivare att ge ett låneerbjudande. Om man slår ut kreditupplysningen på alla långivare som återkommer med låneförslag så blir det således minimal påverkan på kreditvärdigheten.

Det finns konkurrenter till UC där kreditupplysningen inte påverkar kreditvärdigheten, exempelvis Creditsafe och Bisnode. Dessa har dock inte möjlighet att ta fram lika detaljerad upplysning som UC, vilket gör att låneförmedlarna överlag väljer UC när de ska ta en kreditupplysning.

Läs om vad de olika kreditupplysningsföretagen tar fram för information.

Krav för att bli beviljad lån genom Creddo

 • Kreditkontroll via UC på företaget, personen/personer som ansöker om lånet och även eventuella borgensmän.
 • De flesta långivarna kräver säkerhet i form av personlig borgen.
 • Företagsform som är antingen aktiebolag, handelsbolag, enskild firma eller kommanditbolag.
 • Det är inget krav, men möjligheterna att få ett lån ökar avsevärt, om balans- och resultaträkning bifogas ihop med ansökan.

Säkerhetsinformation

Webbplatsens håller Creddo säker genom Amazons Root CA 1-certifikat. Amazon har tagit fram ett certifikat som säkerställer att informationen som du utbyter med Creddos hemsida blir krypterad och således också 100% säker från eventuella utomstående intresserade.

Vid intresse är man välkommen att kolla igenom deras cookie- och integritetspolicy som är kort och koncist i sitt utförande. Där finns att läsa hur de tar hand om dina personuppgifter om du bestämmer dig för att ansöka om ett lån.

Creddo, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis även registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull. Finansinspektionen säkerställer att Creddo sköter det finansiella uppdrag och plikt som de har gentemot sina kunder.

Hur går ansökningsprocessen till?

Så här fungerar en låneansökan på Creddos hemsida:

 1. Börja med att fylla i hur mycket företaget vill låna, önskad lånetid, vilken anledning som du har till att ta företagslånet, telefonnummer, e-postadress och slutligen personnummer som du sedan använder för identifiering med BankID.
 2. Klicka sedan på ”Få låneförslag” för att bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag med exempelvis BankID eller Mobilt BankID. Notera att ansökan inte är bindande vilket gör att du kan välja att avstå ett lån, utan kostnad.
 3. Inom 24 timmar på vardagar får du låneförslag från upp till 15 långivare. Du ser därefter dina förslag inne på ”Mina sidor” inne på Creddo.se.
 4. När du har fått låneerbjudanden ifrån olika långivare jämför du i lugn och ro och bestämmer dig för om något lån verkar intressant. Läs igenom avtalsvillkoren, räntor och eventuella andra avgifter.
 5. Signera avtal med vald långivare för att slutligen få ditt lån utbetalt inom 1 bankdag, ofta redan samma dag.

Resumé

Hos Creddo jämför du företagslån från upp till 15 olika banker och långivare, en av toppkonkurrenterna gällande jämförelse av företagslån i Sverige. På kort tid har de lyckats utveckla ett sofistikerat system som är uppe bland de bästa. Räntan bestämmer långivarna individuellt genom olika kriterier, du kan dock vara säker på att konkurrensen som en jämförelse av 15 olika långivare innebär bådar för ett bra lån med schyssta villkor.

Kreditupplysningen sker via UC som även påverkar kreditvärdigheten. Påverkan är dock försumbar sett till hur många låneerbjudande som du kan få genom endast en kreditupplysning.

De flesta långivarna har som krav att man kan erbjuda personlig borgen. Var därför beredd på det och överväg att presentera en borgenär när du genomför en ansökan för att öka chansen till bättre ränta och fler låneförslag.

Behandlingstiden av låneansökan ligger på 24 timmar på vardagar, ett lån betalar långivaren normalt därefter ut samma bankdag som det skrivs på.

Recensionen publicerades 2020-03-03 och uppdaterades senast 2020-05-12