Creddo

Många års samlad erfarenhet inom förmedlingstjänster och fintech

3.5/5
Senast uppdaterad: 2021-06-04

Recension av: Christoffer Karlsson

Innehåll

10 000 kr

Minsta lånebelopp

10 000 000 kr

Högsta lånebelopp

Information

Lånebelopp
10.000 - 10.000.000 kr
Löptid
1 - 60 mån
Antal långivare
15 st
Utan UC
Nej
Factoring
Nej
Checkkredit
Nej
Krävs personlig borgen?
Ja
Krävs säkerhet?
Nej
Creddo Logo

Översikt

Creddo AB startade år 2019 och är därför en av de yngre jämförelsetjänsterna inom företagslån på den svenska marknaden. Med sina 15 långivare och banker som de jämför åt potentiella kunder har de på kort tid blivit en av Sveriges största jämförelsetjänster inom just företagslån.

Om man frågar Creddo själva så är det deras erfarenheten inom förmedlingstjänster och fintech som ger dem fördelar jämfört med konkurrenter. De är övertygade om att de kan erbjuda så bra lånealternativ till små- och medelstora företag som möjligt.

Målet är högt uppsatt då man siktar på att bli den effektivaste företagslåneförmedlaren i Sverige. I den här takten som Creddo har vuxit så verkar det inte alls omöjligt.

Slutsats: Som en av de mindre jämförelsetjänsterna för företagslån på den svenska marknaden blir det svårt att motivera ett val av Creddo framför några av de större förmedlarna. Med det sagt är Creddo absolut inget dåligt alternativ.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Endast en kreditupplysning
 • Jämför företagslån från 15 olika långivare
 • En av de snabbare ansökningarna med enbart 6 fält som man behöver fylla i
 • Väldigt stort spann på lånebelopp, exempelvis från 10 000 upp till 10 000 000 kronor
 • Fyra olika sorters bolag är välkomna att ansöka om lån

Nackdelar

 • Inte lika många anslutna långivare som de största förmedlingstjänsterna
 • Kreditupplysning genom UC kan sänka kreditvärdigheten

Är Creddo seriösa?

Ja, man kan lita på att Creddo är ett seriöst bolag. Visst, företaget i sig har inte mer än ett par år på marknaden. Dock har de som grundat Creddo många års erfarenhet inom förmedling och fintech-bolag.

Webbplatsens håller Creddo säker genom Amazons Root CA 1-certifikat. Amazon har tagit fram ett certifikat som säkerställer att informationen som du utbyter med Creddos hemsida blir krypterad och således också 100% säker från eventuella utomstående intresserade.

Vid intresse är man välkommen att kolla igenom deras cookie- och integritetspolicy som är kort och koncist i sitt utförande. Där finns att läsa hur de tar hand om dina personuppgifter om du bestämmer dig för att ansöka om ett lån.

Creddo, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis även registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull. Finansinspektionen säkerställer att Creddo sköter det finansiella uppdrag och plikt som de har gentemot sina kunder.

Hur mycket kommer lånet kosta?

Att skicka en förfrågan om lån genom Creddo är helt kostnadsfritt. Det är först när man accepterar ett anbud som en kostnad tillkommer i form av räntor och eventuella startavgifter.

Då Creddo enbart förmedlar lån åt långivare är det svårt att uppskatta vad just ditt lån kommer att kosta. Varje långivare sätter räntorna individuellt utefter din uppskattade återbetalningsförmåga och hur stor risk de anser det är att erbjuda ett lån till dig.

Hur det fungerar

Efter att du skickat din ansökan på Creddos hemsida tar de en kreditupplysning hos UC som de sedan skickar till alla anslutna långivare. Varje långivare går igenom uppgifterna som UC skickar, där framgår det hur din kreditvärdighet ser ut.

De långivare som anser sig kunna erbjuda ett lån till dig återkommer inom 24 timmar på vardagar.

Krav för att bli beviljad lån genom Creddo

 • Kreditkontroll via UC på företaget, personen/personer som ansöker om lånet och även eventuella borgensmän.
 • De flesta långivarna kräver säkerhet i form av personlig borgen.
 • Företagsform som är antingen aktiebolag, handelsbolag, enskild firma eller kommanditbolag.
 • Det är inget krav, men möjligheterna att få ett lån ökar avsevärt, om balans- och resultaträkning bifogas ihop med ansökan.

Vilken information behövs för att göra en låneansökan hos Creddo?

För att Creddo ska kunna förmedla ett lån till dig är det följande information du behöver ange:

 • Anledning till lånet
 • E-post
 • Telefonnummer
 • Personnummer

För att skicka ansökan bekräftar du din identitet med Bank-ID/Mobilt Bank-ID.

Vilka företag och bolagsformer arbetar Creddo med?

Alla företagsformer är välkomna att ansöka om lån genom Creddos förmedlingstjänst: Aktiebolag, Enskild firma, Handelsbolag och Kommanditbolag.

Vilka andra sorters finansieringar erbjuder Creddo?

Creddo förmedlar uteslutande företagslån åt banker, finansinstitut och långivare.

Hur går ansökningsprocessen till?

Så här fungerar en låneansökan på Creddos hemsida:

 1. Börja med att fylla i hur mycket företaget vill låna, önskad lånetid, vilken anledning du har till att ta företagslånet, telefonnummer, e-postadress och slutligen personnummer som du sedan använder för identifiering med BankID.
 2. Klicka sedan på ”Få låneförslag” för att bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag med exempelvis BankID eller Mobilt BankID. Notera att ansökan inte är bindande vilket gör att du kan välja att avstå ett lån, utan kostnad.

Vad händer efter jag har skickat min ansökan?

Creddo skickar per automatik en kreditupplysningsbegäran till UC så fort du bekräftat din ansökan. Kreditupplysningen skickas sedan till alla anslutna långivare. Varje långivare bestämmer individuellt din erbjudna ränta och återkommer inom 24 timmar med förslag om lån.

Beroende på din kreditvärdighet kommer du bli erbjuden allt ifrån 0 till 15 företagslån. Läs igenom dina erbjudanden för att sedan ta ställning till om du ska acceptera något erbjudande.

Du är alltid välkommen att avstå lån, helt utan kostnad.

Låntagarens kvalifikationer

Omdöme: Bra

Du behöver uppnå följande för att kunna få ett lån genom Creddo:

Affärshistorik:
Nystartade företag får ansöka
Årsomsättning:
Ingen omsättning krävs
Krav på personlig borgen:
Ja
Krav på säkerhet:
Nej

Helt nystartade företag är välkomna att göra en ansökan hos Creddo. För att göra en så stark ansökan som möjligt rekommenderas det dock att du bifogar affärsplan, årsbudget och avbetalningsplan.

Lånevillkor

Omdöme: Bra

Creddo erbjuder följande villkor:

Lånebelopp:
10.000 - 10.000.000 kr
Löptid:
1 mån - 5 år
Ränta:
Individuellt satt av respektive långivare
Avgifter:
Staravgift kan tillkomma hos vissa långivare

Med en av de större spannen gällande lånebelopp, 10 000 upp till 10 000 000 kronor, kan företag i olika storlekar få iväg en ansökan inom en minut hos Creddo. Ansökan verifierar man med e-legitimation, exempelvis Mobilt BankID.

Löptiden ligger på 1-60 månader. Om man önskar betala av lånet i förtid så går det bra, en extra avgift kan dock tillkomma hos vissa långivare.

Creddo har som krav att du anger vad du ska använda lånet till när du genomför din ansökan. Var därför beredd på detta och ha din plan för lånet klar innan du genomför ansökan.

Det finns inget krav på säkerhet utöver personlig borgen, som blivit praxis i dagens digitala lånevärld.

Räntan sätter respektive långivare individuellt efter att de fått kreditupplysningen som Creddo tar genom UC.  Vilken ränta ditt företagslån hamnar på ser du sedan i de olika erbjudanden som du får skickat till din registrerade e-postadress och som även kan ses under ”Mitt konto” inne på creddo.se.

Ansökan gör du helt gratis och utan att binda dig. Du är välkommen att avstå från att ta ett företagslån när du har fått dina erbjudanden från olika långivare och då inte betala någonting.

Omdömen från verifierade kunder

Omdöme: -

Negativa omdömen & klagomål

Inga omdömen på större omdömesplattformar i dagsläget.

Positiva omdömen & rekommendationer

Inga omdömen på större omdömesplattformar i dagsläget.

Kontaktinformation

Creddo AB
Birger Jarlsgatan 15
111 45 Stockholm
Telefonnummer: 08-400 200 01
E-postadress: kundservice@creddo.se
Organisationsnummer: 559207-3786


Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Slutsats

Hos Creddo jämför du företagslån från upp till 15 olika banker och långivare, en av toppkonkurrenterna gällande jämförelse av företagslån i Sverige. På kort tid har de lyckats utveckla ett sofistikerat system som är uppe bland de bästa. Räntan bestämmer långivarna individuellt genom olika kriterier, du kan dock vara säker på att konkurrensen som en jämförelse av 15 olika långivare innebär bådar för ett bra lån med schyssta villkor.

Kreditupplysningen sker via UC som även påverkar kreditvärdigheten. Påverkan är dock försumbar sett till hur många låneerbjudande som du kan få genom endast en kreditupplysning.

De flesta långivarna har som krav att man kan erbjuda personlig borgen. Var därför beredd på det och överväg att presentera en borgenär när du genomför en ansökan för att öka chansen till bättre ränta och fler låneförslag.

Behandlingstiden av låneansökan ligger på 24 timmar på vardagar, ett lån betalar långivaren normalt därefter ut samma bankdag som det skrivs på.

Vanliga frågor

Alla bolagsformer är välkomna att ansöka om lån genom Creddo. Om just du får ett lånerbjudande bestäms utifrån din kreditvärdighet som bestäms genom kreditupplysning hos UC. För att förbättra dina möjligheter till lån rekommenderas att du bifogar borgensman, balans- och resultaträkning med din ansökan.

De flesta långivare som samarbetar med Creddo kräver någon form av säkerhet. Oftast är personlig borgen den form av säkerhet som krävs.