Fakturino

Låneförmedlaren med flest anslutna långivare och banker

4.5/5
Senast uppdaterad: 2022-03-18

Recension av: Christoffer Karlsson

Innehåll

25 000 kr

Minsta lånebelopp

20 000 000 kr

Högsta lånebelopp

Information

Lånebelopp
25.000 - 20.000.000 kr
Löptid
1 mån - 5 år
Antal långivare
30 st
Utan UC
Nej
Factoring
Ja
Checkkredit
Ja
Krävs personlig borgen?
Ja
Krävs säkerhet?
Nej
Fakturino Företagslån

Översikt

Fakturino Sverige AB startade redan år 2013 och var således den första jämförelsesajten som oberoende jämförde olika långivare mot varandra på en digital plattform i Sverige. Med över 30 anslutna långivare erbjuder de företagslån som är bland de bästa och mest förmånliga.

Fakturino har ett brett utbud av tjänster där factoring, företagsleasing och även checkkredit ingår utöver förmedling av företagslån.

Deras erfarenhet och bredd på marknaden borde ge dem en överhand när det kommer till rådgivning. Den största anledningen till att rekommendera Fakturino enligt oss blir just därför att som potentiell kund kunna ta del av deras rådgivning inför ett företagslån.

Slutsats: Med flest anslutna, renodlade långivare i Sverige är det svårt att göra annat än att starkt rekommendera Fakturinos förmedlingstjänst.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Jämför företagslån från minst 30 olika långivare
 • Lånebelopp på upp till 20 000 000 är en av de högre på marknaden
 • Inloggning för att kunna följa ditt lån och även dina villkor
 • Flera olika bolagsformer är välkomna att ansöka om lån
 • Att Bonnier News är ägare inger också förtroende
 • Generösa öppettider hos kundtjänst

Nackdelar

 • Ingen kundsupport på helger

Är Fakturino seriösa?

Att Fakturino är en seriös låneförmedlare råder det inget tvivel om, redan 2013 var Fakturino först i Sverige med att konkurrensutsätta ledande banker och finansinstitut, på den digitala marknaden.

Fakturino är mån om att dina personuppgifter behandlas med full integritet. Man har därför tillägnat en hel sida enbart till information om hur dina personuppgifter behandlas. Dem finns att läsa under ”Personuppgiftspolicy” på Fakturinos webbplats. På hemsidan hittar du även uppgifter om hur de hanterar så kallade cookies, under ”Cookiepolicy”.

Let´s Encrypt är certifieringsbolaget som Fakturino valt som leverantör av SSL-certifikat till deras hemsida. Närmare bestämt deras Authority X3-certifikat. En av de mest använda SSL-certifikaten på nätet. Detta certifikat ser alltså till att din anslutning till Fakturinos hemsida är helt säker, ingen information som du delar med dem går vidare till tredje part som inte är ansluten till deras tjänst.

Finansinspektionen granskar fortlöpande Fakturino och alla andra långivare och låneförmedlare som vi presenterar på webbplatsen, för din säkerhets skull.

Ansökan signerar du med BankID, alternativt Mobilt BankID. BankID är för närvarande det säkraste sättet att verifiera sin identitet på internet. Detta så att ingen obehörig ska kunna genomföra en ansökan i ditt namn.

Hur mycket kommer lånet kosta?

Själva ansökan är avgiftsfri och kostar alltså inget att genomföra. Vad själva lånet kommer att kosta beror på vilken risk långivaren anser sig ta i kombination med vilken säkerhet du kan erbjuda dem. Andra saker som kan påverka räntan är företagets likviditet, kassaflöde, budget och omsättningen.

Fakturino jämför flest långivare, 30 st, vilket gör det möjligt för dig att få den bästa möjliga räntan.

Hur det fungerar

När du väljer att jämföra företagslån genom Fakturino tar de en kreditupplysning på dig hos UC så fort du bekräftat din jämförelse. Kreditupplysningen delar sedan Fakturino med alla anslutna långivare. Upplysningen kombinerat med eventuell säkerhet ligger sedan till grund för vilken ränta banken kommer att erbjuda dig.

Logga in på Fakturinos plattform för att se vilka erbjudanden om lån du får och ta sedan ställning till om och i sådana fall vilket lån du önskar.

Det är alltid valfritt att ta ett lån och du kan givetvis välja att avstå från att ta ett lån, helt utan någon kostnad.

Krav för att bli beviljad lån genom Fakturino

 • En kreditupplysning hos UC.
 • Det finns inget krav på omsättning men räntan påverkas av hur pass hög omsättning bolaget har.
 • De flesta långivare som samarbetar med Fakturino kräver både säkerhet och även personlig borgen.
 • Registrerad firma som är enskild firma, handelsbolag, aktiebolag eller kommanditbolag.

Vilken information behövs för att göra en låneansökan genom Fakturino?

För att kunna jämföra företagslån genom Fakturino är det följande du behöver fylla i:

 • E-postadress
 • Telefonnummer
 • Organisationsnummer eller företagsnamn
 • Anledningen till lån

Vilka företag och bolagsformer erbjuder Fakturino finansiering till?

Alla bolagsformer oavsett företagshistorik är välkomna att ansöka om jämförelse genom Fakturino. Oavsett om ditt företag är nystartat eller har flertalet år på marknaden är du alltså välkommen att ansöka.

Vilka olika sorters finansieringar erbjuder Fakturino?

Förutom företagslån erbjuder även Fakturino factoring, företagsleasing och checkkredit. Med andra ord alla finansieringsformer som finns att tillgå för företag.

Hur går ansökningsprocessen till?

Ansökningsprocessen hos Fakturino går till så här:

 1. Klicka på ”Ansök om Finansiering”.
 2. Välj om du vill få erbjudande om företagslån, factoring, leasing eller checkkredit.
 3. Beroende på vilken form av finansiering du önskar fyller du i: lånebelopp/omsättning/vad objektet kostar, löptid/hur stor andel av omsättningen du önskar finansiera/leasingperiod/omsättning, email, telefonnummer och organisationsnummer.
 4. Bekräfta din jämförelse med eller utan BankID.

Vad händer efter jag har skickat min ansökan?

När du har skickat din ansökan får varje långivare en notis om att du har begärt en jämförelse. Med hjälp av kreditupplysningen som Fakturino tar genom UC får varje långivare möjlighet att ta ställning till om de vill erbjuda dig finansiering och i sådana fall till vilken ränta.

Erbjudandet lägger sedan långivaren in i Fakturinos system som du sedan kan logga in på deras hemsida för att ta del av. Väl inloggad kan du även bestämma om du vill anta någon långivares bud eller om du hellre avstår.

Du är alltid välkommen att avstå finansiering helt utan kostnad.

Låntagarens kvalifikationer

Omdöme: Utmärkt

För att jämföra företagslån genom Fakturino är det följande du behöver uppnå:

Affärshistorik:
Nya företag är välkomna att ansöka
Årsomsättning:
Ingen omsättning krävs
Krav på personlig borgen:
Ja
Krav på säkerhet:
Nej

Nystartade företag är välkomna att ansöka om finansiering genom Fakturino. Av den anledningen behöver heller ingen omsättning finnas. De allra flesta långivarna kräver personlig borgen alternativt annan säkerhet.

Ju mer detaljerad information du erbjuder långivarna genom Fakturino desto större chans till finansiering, till en lägre ränta.

Lånevillkor

Omdöme: Bra

Fakturino erbjuder följande villkor:

Lånebelopp:
25.000 - 20.000.000 kr
Löptid:
1 - 60 mån
Ränta:
Individuell ränta
Avgifter:
Vissa långivare tar en startavgift

Fakturino förmedlar företagslån på summor på så lite som 25 000 till massiva 20 000 000 kronor, återbetalningstiden sträcker sig från 1 månad upp till 5 år.

Att ansöka om lån genom Fakturino är helt gratis och du binder inte dig till någonting i och med att du genomför en ansökan. Under hela processen får du hjälp av Fakturinos erfarna rådgivare som guidar dig fram till det företagslån som är rätt för dig och ditt företag. Tips! Det är här deras många år av erfarenhet kommer väl till pass, dra nytta av deras kunskap.

Säkerhet i form av pantsättning eller personlig borgen är i de flesta fall ett krav. Du ger på så sätt din kommande långivare trygghet i att lånet kommer att bli återbetalt.

För att kunna ta ett lån genom Fakturino är det ett krav att du har en registrerad firma som är enskild firma, handelsbolag, aktiebolag eller kommanditbolag.

Företagslånet kan bli löst i förtid, extra avgifter kan dock tillkomma hos vissa långivare.

Kompletterande information kan vara ett krav. I dessa fall återkommer Fakturino med en kompletteringsförfrågan. Här kan man presentera företagets finanser i form av exempelvis resultat- och balansrapporter.

De erbjudanden om lån som du får är giltiga i 30 dagar, detta ger dig möjlighet att i lugn och ro komma fram till ett välgenomtänkt beslut.

Omdömen från verifierade kunder

Omdöme: Bra

Negativa omdömen & klagomål

Av 32 omdömen hos välrenommerade Trustpilot finns enbart ett negativt. Det som anges som negativt är:
 • Vågar inte belåna fakturor mot några av Sveriges större bolag – Som vi tyder omdömet är personen missnöjd med att Fakturino inte kunnat erbjuda factoring till företagaren trots att företagaren vill belåna fakturor som är ställda till några av Sveriges största bolag.
I sin respons tror Fakturino att omdömesgivaren har anslutit sig till en långivare som inte nådde upp till omdömesgivarens krav och hjälper gärna till att hitta en annan långivare.

Positiva omdömen & rekommendationer

Med 4,6 / 5,0 i betyg genom 32 st omdömen hos Trustpilot finns det många positiva att nämna:

 • Mycket bra och professionell hjälp – Låntagaren är nöjd med kundtjänsten som hjälpte till att sluta ett avtal med rätt finansbolag.
 • Bra kontakt, trevlig service och snabba svar – Är bara några av de ord som verifierade låntagare använder för att hylla Fakturinos kundsupport.
 • Väldigt bra service, ska rekommendera era tjänster – Användaren har fått bra resultat genom finansieringen och kommer därför rekommendera Fakturino till andra.

Kontaktinformation

Fakturino Sverige AB
Gjörwellsgatan 30
112 60 Stockholm
Telefonnummer: 08-400 204 44
E-postadress: kundservice@fakturino.se
Organisationsnummer: 556871-3019


Öppettider
Måndag – fredag: 08:00 – 20:00

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Slutsats

Fakturino är jämförelsesajten som har längst erfarenhet av oberoende jämförelse av företagslån på den digitala plattformen i Sverige. Detta innebär alltså god kunskap inom rådgivning. Med Bonnier-gruppen som ägare har de vuxit och har nu kontor i Sverige, Norge, Holland och även i Estland.

En gratis tjänst som i kombination med kundsupport med störst erfarenhet inom genren erbjuder en av Sveriges bästa lånejämförelse för företagslån.

Säkerhet och även personlig borgen är ett krav från de flesta långivarna som samarbetar med Fakturino. Räntan sätter respektive långivare bland annat genom kreditupplysningen som Fakturino tar på dig, eventuell borgensman och företaget, genom UC.

Alla bolagsformer är välkomna att genomföra en kostnadsfri ansökan. Långivare och finansbolag konkurrerar om dig som kund genom Fakturino vilket innebär bäst villkor för dig som önskar få ett bra företagslån med de allra bästa villkoren.

Vanliga frågor

Om ditt företag har varit verksamt i ett flertal år och behållit en god ekonomi under hela verksamhetstiden kommer de flesta långivarna vara trygga med att erbjuda ett företagslån utan säkerhet.

Om du begär en högre summa kommer dock de flesta långivarna vilja ha någon form av säkerhet, så som personlig borgen eller fastighetsinteckning.

Många av de anslutna banker betalar ut pengarna samma dag som du godtar deras erbjudande. Vilket innebär att du har pengarna på ditt konto senast bankdagen efter.