Om Fakturino

Fakturino Sverige AB startade redan år 2013 och var således den första jämförelsesajten som oberoende jämförde olika långivare mot varandra på en digital plattform i Sverige. Med över 30 anslutna långivare erbjuder de företagslån som är bland de bästa och mest förmånliga.

Fakturino har ett brett utbud av tjänster där factoring, företagsleasing och även checkkredit ingår utöver förmedling av företagslån.

Deras erfarenhet och bredd på marknaden borde ge dem en överhand när det kommer till rådgivning. Den största anledningen till att rekommendera Fakturino enligt oss blir just därför att som potentiell kund kunna ta del av deras rådgivning inför ett företagslån.

Kontaktinformation

Fakturino Sverige AB
Gjörwellsgatan 30
112 60 Stockholm
Telefonnummer: 08-400 204 44
E-postadress: kundservice@fakturino.se
Organisationsnummer: 556871-3019


Öppettider
Måndag – fredag: 08:00 – 20:00

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Endast en kreditupplysning hos UC
 • Jämför företagslån från minst 30 olika långivare
 • Lånebelopp på upp till 60 000 000 är en av de högre på marknaden
 • Inloggning för att kunna följa ditt lån och även dina villkor
 • Flera olika bolagsformer är välkomna att ansöka om lån
 • Att Bonnier News är ägare inger också förtroende
 • Generösa öppettider hos kundtjänst

Nackdelar

 • Något föråldrad och komplicerad ansökningsprocess
 • Ingen kundsupport på helger

Lånevillkor

Fakturino förmedlar företagslån på summor på så lite som 25 000 till massiva 60 000 000 kronor, återbetalningstiden sträcker sig från 1 månad upp till 5 år.

Att ansöka om lån genom Fakturino är helt gratis och du binder inte dig till någonting i och med att du genomför en ansökan. Under hela processen får du hjälp av Fakturinos erfarna rådgivare som guidar dig fram till det företagslån som är rätt för dig och ditt företag. Tips! Det är här deras många år av erfarenhet kommer väl till pass, dra nytta av deras kunskap.

Säkerhet i form av pantsättning eller personlig borgen är i de flesta fall ett krav. Du ger på så sätt din kommande långivare trygghet i att lånet kommer att bli återbetalt.

För att kunna ta ett lån genom Fakturino är det ett krav att du har en registrerad firma som är enskild firma, handelsbolag, aktiebolag eller kommanditbolag.

Företagslånet kan bli löst i förtid, extra avgifter kan dock tillkomma hos vissa långivare.

Kompletterande information kan vara ett krav. I dessa fall återkommer Fakturino med en kompletteringsförfrågan. Här kan man presentera företagets finanser i form av exempelvis resultat- och balansrapporter.

De erbjudanden om lån som du får är giltiga i 30 dagar, detta ger dig möjlighet att i lugn och ro komma fram till ett välgenomtänkt beslut.

Kreditupplysning

När Fakturino får in en ansökan om företagslån begär de in en kreditupplysning från UC. Resultatet av kreditupplysningen skickar de därefter till respektive långivare som är ansluten till Fakturinos jämförelsetjänst. Uppgifterna använder finansbolagen sedan för att kunna bestämma en ränta som ligger i fas med ditt företags finansiella status. De tar alltså fram en riskprognos och uppskattar ditt företags kreditvärdighet.

Om en eller flera långivare anser dig vara tillräckligt kreditvärdig kommer du få ett eller ett flertal låneerbjudande. Räntan som står på erbjudandet utgår ifrån den kreditupplysning som UC tagit fram. Om långivaren anser att du och ditt företag har god kreditvärdighet kommer det att återspeglas i räntan som då kommer vara lägre jämfört med om långivaren anser att du har sämre kreditvärdighet.

Vissa långivare kan välja att återkomma med ett lägre belopp, än det som du har begärt, till en högre ränta. I dessa fall har långivaren ansett att du och ditt företag inte har tillräckligt god kreditvärdighet för att ta ett företagslån på begärd summa.

Krav för att bli beviljad lån genom Fakturino

 • En kreditupplysning hos UC.
 • Det finns inget krav på omsättning men räntan påverkas av hur pass hög omsättning bolaget har.
 • De flesta långivare som samarbetar med Fakturino kräver både säkerhet och även personlig borgen.
 • Registrerad firma som är enskild firma, handelsbolag, aktiebolag eller kommanditbolag.

Säkerhetsinformation

Fakturino är mån om att dina personuppgifter behandlas med full integritet. Man har därför tillägnat en hel sida enbart till information om hur dina personuppgifter behandlas. De finns att läsa under ”Personuppgiftspolicy” på Fakturinos webbplats. På hemsidan hittar du även uppgifter om hur de hanterar så kallade cookies, under ”Cookiepolicy”.

Fakturino, likt många andra företag som erbjuder liknande tjänster, använder sig av Let´s Encrypt som leverantör av SSL-certifikat. Närmare bestämt deras Authority X3-certifikat. En av de mest använda SSL-certifikaten på nätet. Detta certifikat ser alltså till att din anslutning till Fakturinos hemsida är helt säker.

Fakturino, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis även registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

Ansökan signerar du med BankID, alternativt Mobilt BankID. Alla former av BankID är för närvarande det säkraste sättet att verifiera sin identitet på internet. Detta så att ingen obehörig ska kunna genomföra en ansökan i ditt namn.

Hur går ansökningsprocessen till?

Så här går en ansökan hos Fakturino till:

 1. Börja med att fylla i för- och efternamn, organisationsnummer, hur mycket ni önskar låna, önskad återbetalningstid, vad lånet avser, e-postadress, telefonnummer och även annan övrig information som kan hjälpa Fakturino att avgöra om företagslån ska bli beviljat och till vilken ränta.
 2. Bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag med BankID eller Mobilt BankID.
 3. Inom 1-2 arbetsdagar hittar du låneförslag från upp till 30+ långivare inne på ”Mina sidor” på fakturino.se.
 4. När du har fått låneerbjudanden ifrån olika långivare jämför du i lugn och ro och bestämmer dig för om något lån verkar intressant.
 5. Signera avtal med vald långivare för att sedan få ditt lån utbetalt inom 1 bankdag, men ofta redan samma dag.

Resumé

Fakturino är jämförelsesajten som har längst erfarenhet av oberoende jämförelse av företagslån på den digitala plattformen i Sverige. Detta innebär alltså god kunskap inom rådgivning. Med Bonnier-gruppen som ägare har de vuxit och har nu kontor i Sverige, Norge, Holland och även i Estland.

En gratis tjänst som i kombination med kundsupport med störst erfarenhet inom genren erbjuder en av Sveriges bästa lånejämförelse för företagslån.

Säkerhet och även personlig borgen är ett krav från de flesta långivarna som samarbetar med Fakturino. Räntan sätter respektive långivare bland annat genom kreditupplysningen som Fakturino tar på dig, eventuell borgensman och företaget, genom UC.

Alla bolagsformer är välkomna att genomföra en kostnadsfri ansökan. Långivare och finansbolag konkurrerar om dig som kund genom Fakturino vilket innebär bäst villkor för dig som önskar få ett bra företagslån med de allra bästa villkoren.

Recensionen publicerades 2020-03-03 och uppdaterades senast 2020-04-24