Om Fedelta

Fedelta Finance AB startade år 2018 och försöker slå sig in i företagslånebranschen med flexibla företagslån och även utan dolda avgifter. Fedelta riktar sig mot alla storlekar på företag, stora som små. Nystartade företag är också välkomna att lämna in en ansökan.

Hemsidan är tydlig och informativ där det är lätt att genomföra en ansökan. Man märker dock att företaget är litet och inte har något team som byggt och sköter om webbplatsen.

Fedelta Företagslån

Kontaktinformation

Fedelta Finance AB
Sandwalls Plats 13
503 35 Borås
Telefonnummer: 033-720 11 30
E-postadress: kundservice@fedelta.se
Organisationsnummer: 556945-5701


Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 16:00

Kundtjänst via email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ansökan är inte bindande
 • Enkel och tydlig ansökan
 • Få svar på ansökan inom 24 timmar
 • Utbetalning inom 1 vardag från godkänt lån
 • Följ ditt lån under ”Mina sidor”
 • Inga dolda avgifter

Nackdelar

 • Ingen kundsupport via chatt
 • Betalningsanmärkningar får inte finnas
 • Kreditupplysning via UC borde påverka kreditvärdighet negativt
  även om Fedelta själva påstår att det inte ska göra det
Fedelta Företagslån

Lånevillkor

Hos Fedelta kan du låna mellan 25 000 och 1 000 000 kronor, summor som borde passa de flesta företags lånebehov, återbetalningstiden sträcker sig från 6 till 36 månader.

Fedelta erbjuder en fast månadsavgift som blir bestämd av lånebeloppet, lånetiden och även av kreditupplysningen via UC. Inga andra avgifter tillkommer, exempelvis inga avi-, administrations- eller uppläggningsavgifter.

Alla bolagsformen är välkomna att ansöka. Betalningsanmärkningar kan få förekomma i vissa fall men risken är stor för avslag.

Säkerhet och borgensman/borgensmän är dock ett krav för att lån ska godkännas.

Krav för att bli beviljad lån hos Fedelta

 • Enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller även handelsbolag.
 • Kreditupplysning via UC på företaget och dess företrädare, Fedelta säger dock att kreditupplysningen inte ska påverka kreditvärdigheten hos dem som söker.
 • Företaget får vara helt nystartat.
 • Säkerhet är ett krav, samt personlig borgen.

Säkerhetsinformation

Fedelta Finance, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis även registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

Hur går ansökningsprocessen till?

 1. Börja med att fylla i önskat lånebelopp, önskad återbetalningstid, för- & efternamn, org. nummer, telefon och slutligen e-postadress.
 2. Klicka sedan på ”FÅ LÅNEFÖRSLAG – KOSTNADSFRITT” för att gå vidare.
 3. Få svar på din ansökan inom 24 timmar, ibland behöver Fedelta även kompletterande uppgifter och återkommer i sådana fall till dig.
 4. Om du godkänner deras låneförslag betalar de ut lånebeloppet därefter till ditt registrerade bankkonto inom 1 vardag.

Resumé

Fedelta är en mindre och nyare aktör på lånemarknaden där transparens är en av ledorden, detta uppnår man genom att slopa dolda avgifter och enbart erbjuda lån till en fast månadskostnad, inga andra avgifter tillkommer alltså. Du kan ansöka om lån på mellan 25 000 och 1 000 000 kronor, en summa som passar de flesta företag som har behov av ett företagslån. Avbetalningstiden ligger på mellan 6 – 36 månader. Fedeltas val av fasta avgifter gör det möjligt för dig som företagare att lägga in lånets kostnader i en budget, något som också är väldigt positivt. Här kan du läsa mer om budgetering.

Säkerhet är ett krav och även personlig borgen, kreditupplysning sker på företaget och dess representanter via UC, kreditupplysningen ska enligt Fedelta själva inte påverka företaget eller dess företrädares kreditvärdighet. Betalningsanmärkningar är i allmänhet något som inte accepteras, detta bestäms dock från fall till fall. Bolagsformen får vara av enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller också handelsbolag och måste vara registrerat i Sverige.

Låneansökan blir behandlad inom 24 timmar, utbetalning sker därefter inom en bankdag efter att lån har blivit godkänt.

Recensionen publicerades 2020-03-03 och uppdaterades senast 2020-04-15