Finly

Digital checkkredit med låg ränta utan dolda avgifter

3.5/5
Senast uppdaterad: 2022-03-18

Recension av: Christoffer Karlsson

Innehåll

10 000 kr

Minsta lånebelopp

1 500 000 kr

Högsta lånebelopp

Information

Lånebelopp
10.000 - 1.500.000 kr
Löptid
Ej användbart (Checkkredit)
Antal långivare
1 st
Utan UC
Nej
Factoring
Nej
Checkkredit
Ja
Krävs personlig borgen?
Ja
Krävs säkerhet?
Nej
Qapitala Logo

Översikt

Finly AB (f.d. Qapitala AB) startade år 2019 och får därför ses som en nykomling på marknaden. Riktat mot småföretagare erbjuder Finly ett annorlunda sätt att finansiera sin verksamhet genom att ta checkkredit, funktionen kan man likna vid ett vanligt kreditkort, där den månatliga räntan och tillika effektiva räntan ligger på 2% per 30 dagar.

Ett kreativt sätt att ge småföretagare möjlighet att finansiera sitt företag vid behov.

Finlys medarbetare har erfarenhet inom kreditgivning, entreprenörskap och utveckling. Dessa kunskaper har de valt att använda som ett redskap för att ta fram en produkt som utgår ifrån kundens behov. Ett fintechbolag som strävar efter att ligga i framkant när det gäller att erbjuda nytänkande finansiering till mindre firmor.

Slutsats: Du som driver ett företag med behov av löpande finansiering kan ha ett behov av checkkredit. Finly kan därför vara din kommande finansieringspartner.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Betala enbart för den kredit som du nyttjar, likt ett kreditkort
 • Inga uppläggningsavgifter eller årsavgifter
 • Få besked inom några minuter under kontorstid
 • Utbetalning inom 24 timmar
 • Följ och reglera din checkkredit inne på ”Mina sidor”
 • Svar på många vanliga frågor i ”Vanliga frågor-sektionen” inne på hemsidan

Nackdelar

 • Ingen kundsupport via chatt
 • Kundsupporten har inte öppet på helgen
 • Dyrare alternativ om man har god kreditvärdighet

Är Finly seriösa?

Ja, Finly är ett seriöst finansbolag med flertalet fina omdömen på Google Reviews.

Finly är registrerade hos Finansinspektionen, en myndighet som säkerställer att de lever upp till skyldigheterna de har mot sina kunder.

Med enkla men också koncisa allmänna villkor, integritetspolicy och cookiesinformation kan du som kund ta reda på hur de använder känslig information. Men också ta reda på dina rättigheter likväl som skyldigheter när du använder Finlys tjänst.

Kommunikationen mellan din enhet och deras webbsida skyddas av krypteringscertifikat ifrån Let´s Encrypt. Let´s Encrypt X3. Det mest använda och en av de säkraste certifikaten i dag.

Vid ansökan om checkkredit använder sig Finly av BankID eller Mobilt BankID. Det säkraste sättet att identifiera sig på internet i Sverige i dagsläget.

Hur mycket kommer lånet kosta?

Du betalar ingenting för den kredit du inte använder, det är alltså först när du väljer att nyttja krediten som en ränta tillkommer. Räntan är en fast månadskostnad som du betalar per 30 dagar, vilken ränta just du får beror på ditt bolags ekonomiska förutsättningar.

När du ansöker om checkkredit hos Finly tar de en kreditupplysning hos UC. Denna tar dem för att säkerställa att borgensmannen och företaget kommer vara kapabla att betala av beviljad checkkredit.

Oavsett vilken återbetalningsförmåga som UC anser att borgensman och företaget har kommer räntan alltid att hamna på 0,70-2% per 30 dagar. Dock så kan det beviljade kreditbeloppet skilja sig beroende på ansedd återbetalningsförmåga.

Läs mer om vad UC undersöker vid en kreditupplysning.

För att slippa räntan behöver du betala av din utnyttjade kredit.

Hur det fungerar

Hos Finly ansöker du om checkkredit, inte företagslån. Beroende på bolagets förutsättningar blir du beviljad ett kreditutrymme som du sedan utnyttjar som du själv vill.

Checkkredit går att likna vid ett kreditkort, ur den synvinkel att du blir beviljad en viss kredit och betalar ränta för det belopp du väljer att använda.

Krav för att bli beviljad checkkredit hos Finly

 • Företag som är registrerat i Sverige.
 • Enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller också handelsbolag.
 • En kreditupplysning via UC på företaget och dess företrädare.
 • Företaget får vara helt nystartat.
 • Ingen säkerhet krävs för att bli beviljad företagskredit, personlig borgen är dock ett krav.

Vilken information behövs för att göra en ansökan hos Finly?

För att ansöka om checkkredit hos Finly behöver du ange följande:

 • Namn
 • Personnummer
 • Vad du ska använda checkkrediten till
 • E-postadress

Vilka företag och bolagsformer arbetar Finly med?

Finly erbjuder checkkredit till aktiebolag, handelsbolag och kommanditbolag. I dagsläget finns det ingen möjlighet att få checkkredit om man har en enskild firma.

Vilka andra sorters finansieringar erbjuder Finly?

Finly, i motsats till de flesta andra finansbolagen på marknaden, erbjuder inte företagslån. De erbjuder enbart checkkredit.

Hur går ansökningsprocessen till?

Ansökningsprocessen hos Finly är gratis och inte bindande. Du får enkelt ett snabbt besked om checkkredit som du sedan tar ställning till genom att:

 1. Börja med att identifiera dig med BankID eller Mobilt BankID för att sedan fylla i obligatoriska uppgifter för att låneansökan ska kunna bli behandlad.
 2. Det positiva med att identifiera sig med BankID/Mobilt BankID, hos Finly, innan man fyller i resterande uppgifter är att kreditupplysningen kan ske under tiden som man fyller i resterande uppgifter, vilket i sig påskyndar kreditbeslutet.

Vad händer efter jag har skickat min ansökan?

Från att ansökan kommer in till att beslut blir taget tar det enbart 3 minuter.

Läs igenom beslutet och se vilket kreditbelopp du blev beviljad för att sedan ta ett beslut. Om du väljer att avstå från att ta en checkkredit kan du göra det utan kostnad.

Väljer du att gå vidare godkänner du låneavtalet med BankID. Utbetalning av önskad kredit sker inom 24 timmar.

Låntagarens kvalifikationer

Omdöme: Bra

För att få finansiering hos Finly behöver du uppfylla följande:

Affärshistorik:
Nya företag är välkomna att ansöka
Årsomsättning:
Inget krav på omsättning
Krav på personlig borgen:
Ja
Krav på säkerhet:
Nej

Alla svenska bolagsformer förutom enskild firma är välkommen att ansöka hos Finly. Oavsett storlek på företaget och historik.

Storleken på beviljad kredit b eror på företagets finansiella förutsättningar.

Lånevillkor

Omdöme: Godkänt

Hos Finly får du tillgång till följande villkor:

Lånebelopp:
10.000 - 1.500.000 kr
Löptid:
Checkkredit har ingen löptid
Ränta:
0,70-2% per 30 dagar
Avgifter:
Inga avgifter utöver ränta

Hos Finly tar du checkkredit på mellan 10 000 – 1 500 000, ett annat sätt att kunna erbjuda finansiering till mindre företag.

Din beviljade företagskredit tar du ut och sätter tillbaka som du önskar med effektiv ränta på 0,70% till 2% per 30 dagar på det belopp som du väljer att nyttja. Inga andra avgifter utöver räntan tillkommer. Med en löptid på upp till 24 månader som kan förlängas i och med det belopp som du väljer att betala av.

Pengarna måste du använda inom verksamheten. Innan du använder pengarna måste de finnas på företagskontot, du får alltså inte flytta dem till något annat bankkonto.

Säkerhet är inget krav, dock är det krav på personlig borgen från person som är svensk medborgare och som är fri från skuldsaldo och betalningsanmärkningar.

Företaget måste vara registrerat i Sverige, kreditupplysning sker också via UC på borgensman och företaget.

Omdömen från verifierade kunder

Omdöme: Godkänt

Negativa omdömen & klagomål

Med enbart 5 omdömen på Google Reviews, i skrivande stund, finns det inte mycket information att samla in om Finlys kundnöjdhet.

Bland dessa omdömen finns det dock inga negativa.

Positiva omdömen & rekommendationer

Med 5/5 i betyg hos Google Reviews finns det en del positivt att nämna, som exempelvis:

 • Snabbt & enkelt – Finly var snabba, proffsiga och erbjöd dessutom en enkel lösning.
 • Utmärkt tjänst med bra service – Ett helt digitalt likviditetsstöd för mindre företagare.
 • Bra produkt för småföretagare

Kontaktinformation

Finly AB
Malmskillnadsgatan 32
111 51 Stockholm
Telefonnummer: 010-330 06 80
E-postadress: info@finly.se
Organisationsnummer: 559196-8473


Öppettider
Måndag – fredag: 08:00 – 17:00

Kundtjänst via email och telefon.

Slutsats

Finly är en riktig färsking på den finansiella marknaden som riktar sig till småföretagare, ett kul koncept som säkert passar vissa företagare som är i behov av mindre kapital för snabb återbetalning. Du kan ansöka om checkkredit på mellan 10 000 – 1 500 000 kronor, en rimlig summa som man till och med skulle kunna uppfatta som hög då detta de facto inte är ett företagslån och bör inte bli nyttjad som ett sådant. Inga andra avgifter, förutom ränta, tillkommer. Den effektiva räntan ligger på 0,70-2% per 30 dagar på det belopp som du väljer att nyttja. Med en återbetalningstid på upp till 24 månader.

Ingen säkerhet krävs förutom personlig borgen där borgensmannen måste vara svensk medborgare samt vara fri från betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Och gå igenom en kreditupplysning hos UC. Bolagsformen får vara av aktiebolag, kommanditbolag eller också handelsbolag och måste vara registrerat i Sverige.

Kreditansökan blir behandlad inom 3 minuter, utbetalning av önskad checkkredit sker därefter inom 24 timmar till valfritt svenskt bankkonto.

Vanliga frågor

De två främsta anledningarna att välja checkkredit i stället för företagslån, enligt oss, är att det är snabbare och smidigare.

Snabbare eftersom du får besked inom 3 minuter från det att du påbörjar din ansökan, du kan alltså få ditt besked direkt när du har slutfört ansökan.

Smidigare då du, likt ett kreditkort, får tillgång till finansiering hela tiden, men betalar bara ränta för det belopp du väljer att överföra till ditt bankkonto.

Att få besked tar 3 minuter. Ditt valda belopp kommer sedan till ditt konto inom 24 timmar.