Om Froda

Froda startade år 2015 som i dag är en del av Monetise Capital AB och är en av de snabbast växande digitala långivarna till företag på den svenska marknaden. Här fokuserar man på småföretagare och brinner för att kunna ge småföretagare samma möjlighet till investering som även större bolag har.

Froda vill erbjuda en enkel lånetjänst online som inte innebär något krångel eller administration.

Froda Företagslån

Kontaktinformation

Monetise Capitol AB
Skeppsbron 20
111 30 Stockholm
Telefonnummer: 08-501 311 00
E-postadress: kundservice@froda.se
Organisationsnummer: 556999-3388


Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 17:00

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Ingen kreditupplysning på företagets företrädare
 • Extremt snabb ansökan med fyra fält som man fyller i
 • Fast månadsbelopp vid avbetalning
 • Utbetalning inom 24 timmar på vardagar

Nackdelar

 • Kräver tillgång till Mobilt BankID
Froda Företagslån

Lånevillkor

Froda erbjuder företagslån på summor på så lite som 10 000 till hela 2 000 000 kronor, återbetalningstiden sträcker sig från 1 månad upp till 36 månader.

Froda själva säger att deras genomsnittliga lån som de beviljar ligger på en månatlig omsättning i företaget, men det skiljer sig givetvis från en ansökan till annan.

Företagslånet kan man lösa i förtid, men det enda kravet som finns är att en månad av återbetalningstiden måste ha passerat. Dock tillkommer ingen extra kostnad.

Krav för att bli beviljad lån hos Froda

 • Svenskregistrerat företag.
 • Kreditupplysning via Bisnode på företaget, ingen kreditupplysning sker på företagets företrädare.
 • Företaget måste ha haft försäljning i minst 6 månader, möjlighet för nystartslån på upp till 50 000 kronor finns dock om företaget är helt nystartat.
 • Inget krav på säkerhet för att få ta ett företagslån utöver personlig borgen.

Säkerhetsinformation

Froda, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis även registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

Hur går ansökningsprocessen till?

 1. Börja med att fylla i hur mycket du vill låna, önskad återbetalningstid, din e-postadress och slutligen ditt telefonnummer.
 2. I nästa steg anger du förnamn, efternamn, organisationsnummer, vad syftet med lånet är och om du har några andra lån för närvarande.
 3. Klicka sedan på ”Fortsätt” för att därefter bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag med Mobilt BankID.
 4. Inom 24 timmar på vardagar får du ett låneförslag ifrån Froda som då har gått igenom din ansökan grundligt. Du ser ditt förslag inne på ”Mina sidor” inne på Froda.se.
 5. Ta god tid på dig och gå igenom låneförslaget noggrant, jämför gärna med andra långivare eller använd en jämförelsetjänst som exempelvis Krea eller Creddo.
 6. Signera ditt avtal för att därefter få ditt lån utbetalt inom 1 bankdag, ofta redan samma dag.

Resumé

Froda har under sina år på marknaden lyckats bli en av de största inom digital långivning till företagare i Sverige. Du kan ansöka om lån på mellan 10 000 – 2 000 000 kronor med en avbetalningstid på upp till tre år. Räntan och avbetalning är en fast kostnad som till skillnad från många andra långivare dras i en mindre summa varje dag i stället för månadsvis.

Inget krav för säkerhet förutom personlig borgen, ingen kreditupplysning sker på företagets representanter, enbart på själva företaget.

Behandlingstiden av låneansökan ligger på 24 timmar på vardagar, ett lån betalas normalt ut samma bankdag som det skrivs på.

Recensionen publicerades 2020-03-03 och uppdaterades senast 2020-06-09