Kompar

Med över 20 anslutna långivare är du garanterad flertalet offerter

4.5/5
Senast uppdaterad: 2021-06-04

Recension av: Christoffer Karlsson

Innehåll

20 000 kr

Minsta lånebelopp

7 000 000 kr

Högsta lånebelopp

Information

Lånebelopp
20.000 - 7.000.000 kr
Löptid
1 mån - 5 år
Antal långivare
22 st
Utan UC
Nej
Factoring
Nej
Checkkredit
Nej
Krävs personlig borgen?
Ja
Krävs säkerhet?
Nej
Kompar Företagslån Logo

Översikt

Kompar är en del av 138an Group AB som startade år 2018 och är en uppstickare på företagslånemarknaden som har stor potential att plocka mark på större bolag. Det ska man uppnå genom att vara lyhörda för kunders feedback som man sedan jobbar hårt med att implementera framöver.

Med över 20 banker och långivare anslutna till deras tjänst kan både små och medelstora företag ansöka om företagslån med bra avtalsvillkor.

Bolaget består av en grupp entreprenörer med bakgrund inom företagande och finansiering. Dessa såg ett behov på marknaden för en enkel men även snabb tjänst där man kan hitta de bästa finansieringsvillkoren.

Tjänsten är framtagen av ett erfaret team där fokus har legat på att man ska kunna få ett lån med bästa villkor. Du som företagare ska kunna fokusera på det som du gör bäst, att driva och föra ditt företag framåt.

Slutsats: Med över 20 anslutna långivare är Kompar en av Sveriges största låneförmedlare till företag. Att gratis ansöka om ett företagslån via dem, utan några förbindelse, kan därför aldrig vara ett dåligt beslut.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande ansökan
 • Endast en kreditupplysning på företaget hos UC
 • Jämför företagslån från över 20 olika långivare
 • Brett lånebelopp, mellan 20 000 – 7 000 000 kronor
 • Inloggning för att kunna följa ditt lån och även dina villkor
 • Flera olika bolagsformer är välkomna att ansöka om lån

Nackdelar

 • Något föråldrad design på hemsidan gör det svårt att inge förtroende
 • Liten aktör som man får säga slår ur underläge
 • Kundtjänst ej tillgänglig under helgen

Är Kompar seriösa?

Kompar är en av de mindre låneförmedlarna, det betyder dock inte att de är oseriösa, tvärtom. Kompar har fått många goda omdömen på Google Reviews som visar på seriositet och dedikation för att få nöjda kunder.

På Kompar.se kan du läsa deras integritetspolicy och personuppgiftshantering. Lättläst och enkelt förklarat så att du ska få en uppfattning hur de hanterar dina uppgifter som du delar med dem.

Likt många andra långivare och lånejämförare använder Kompar sig av SSL-certifikat från världsledande Let´s Encrypt. Deras Authority X3 är det mest använda certifikatet i världen och försäkrar att informationen du delar med Kompar är i säkra händer.

Som en ytterligare säkerhetsåtgärd granskar Finansinspektionen Kompar löpande för att se till att förmedlingen håller sig inom gällande finansiella lagar.

Hur mycket kommer lånet kosta?

Du gör en ansökan helt gratis, utan att binda dig till något. Det är först när du accepterar ett lån som avgifter tillkommer i form av antingen ränta på lånet eller en fast månadsavgift.

Det är inte möjligt att ange en specifik ränta för alla lån som blir godkända genom Kompar. Det finns främst två anledningar till detta. Den första är att flertalet långivare är anslutna till jämförelsetjänsten. Alla har olika metoder för att bedöma en personer och dess företags kreditvärdighet. Främst genom hur de väljer att tolka kreditupplysningen som Kompar genomför vid varje låneansökan.

Det händer att vissa långivare har fakturaavgifter, uppläggningsavgifter och även andra avgifter. Det är därför viktigt att läsa igenom varje enskilt låneerbjudande noggrant för att komma fram till vilket låneerbjudande som är mest fördelaktigt för dig och ditt företag.

Hur det fungerar

När du slutför ansökan om företagslån hos Kompar tar de en kreditupplysning hos UC där din kreditvärdighet blir bestämd. Uppgifterna från UC delar de sedan med anslutna långivare som med hjälp av kreditupplysningen och din personliga borgen hjälper dem att bestämma din ränta, lånebelopp och löptid.

Dina offerter hittar du inom 24 timmar när du loggar in inne på hemsidan. Väl inne på hemsidan väljer du även om du önskar anta lånet eller att avstå. Om du väljer att avstå betalar du ingenting.

Kreditvärdighet

För att kunna bestämma vilken ränta som ditt lån kommer hamna på måste långivarna undersöka din kreditvärdighet. Kompar hjälper långivarna med detta genom att ta en kreditupplysning på ditt företag genom UC. Ingen kreditupplysning tas på din personliga ekonomi, dock på ditt företag. När Kompar har fått svar ifrån UC delar de med sig av kreditupplysningen till de finansbolag som är potentiellt intresserade av att erbjuda ett företagslån till dig.

Upplysningen innehåller information om företagets ekonomi. Du kan läsa mer specifikt om vad UC tar fram för uppgifter på vår sida om lån utan UC.

Med enbart en enda kreditupplysning får upp till 22 långivare möjlighet att avgöra din kreditvärdighet för att sedan erbjuda ett företagslån till dig. Detta innebär att din kreditvärdighet minskar väldigt lite jämfört med om du skulle ansöka hos respektive långivare, var för sig.

Krav för att bli beviljad lån genom Kompar

 • Registrerat företag i Sverige.
 • En kreditupplysning hos UC på företaget men ingen UC på företagets företrädare.
 • De flesta långivare som samarbetar med Kompar kräver personlig borgen.
 • Registrerad firma som är enskild firma, handelsbolag, aktiebolag eller även kommanditbolag.

Vilken information behövs för att göra en låneansökan genom Kompar?

För att göra en lånejämförelse genom Kompar är det följande du behöver ange:

 • Telefonnummer
 • Epost
 • Personnummer
 • Anledningen till lån

Vilka företag och bolagsformer erbjuder Kompar finansiering till?

Alla svenska bolag är välkomna att ansöka om företagslån genom Kompar. Oavsett affärshistorik eller finansiell bakgrund.

Vilka olika sorters finansieringar erbjuder Kompar?

Kompar erbjuder i dagsläget enbart förmedling av företagslån.

Hur går ansökningsprocessen till?

Så här genomför du din ansökan hos Kompar:

 1. Börja med att fylla i önskat lånebelopp, lånetid, telefonnummer, e-postadress, personnummer och även anledning till lån.
 2. Bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag genom att klicka på ”Slutför ansökan” och godkänn sedan med BankID eller Mobilt BankID.

Vad händer efter jag har skickat min ansökan?

Inom 24 timmar hittar du låneförslag från upp till 22 långivare inne på ”Mina sidor” på kompar.se.

När du har fått låneerbjudanden ifrån olika långivare jämför du i lugn och ro och bestämmer dig för om något lån verkar intressant.

Signera avtal med vald långivare för att slutligen få ditt lån utbetalt inom 1 bankdag, ofta redan samma dag.

Kom ihåg att ansökan är helt gratis och kostar ingenting om du väljer att avstå från lån.

Låntagarens kvalifikationer

Omdöme: Bra

För att jämföra företagslån genom Kompar är det följande du behöver uppnå:

Affärshistorik:
Nya företag får ansöka
Årsomsättning:
Inget krav på omsättning
Krav på personlig borgen:
Ja
Krav på säkerhet:
Nej

Företag som precis har startat sin verksamhet är välkomna att göra en ansökan likväl som de företag som inte har gjort något årsbokslut ännu.

De flesta långivarna kräver att du kan presentera personlig borgen, alternativt någon annan form av säkerhet som väger upp för risken som lånet innebär.

Lånevillkor

Omdöme: Utmärkt

Genom Kompar får du tillgång till följande villkor:

Lånebelopp:
20.000 - 7.000.000 kr
Löptid:
1 - 60 mån
Ränta:
Individuell från respektive långivare
Avgifter:
Några banker tar ut en uppläggningsavgift

Kompar förmedlar företagslån på belopp från 20 000 upp till 7 000 000 kronor, återbetalningstiden sträcker sig från 1 månad upp till hela 60 månader.

För att kunna ta ett lån genom Kompar är kravet att du har ett registrerat företag som är enskild firma, handelsbolag, aktiebolag eller också ett kommanditbolag.

Inget krav på säkerhet förutom personlig borgen som fungerar som säkerhet för lånet. Personlig borgen ger dig som låntagare möjlighet att få igenom ett lån med bättre ränta men också andra avtalsvillkor.

Företag som har betalningsanmärkningar är också välkomna att ansöka om företagslån genom Kompar. Varje bank och långivare gör en individuell bedömning över varje ansökan som kommer in. Skulle du ha anmärkningar innebär det att du ändå kan få tillgång till företagslån, eventuellt till ett lägre lånebelopp och med sämre allmänna villkor.  

När du har registrerat din ansökan om företagslån hos Kompar tar de fram en kreditupplysning på företaget och eventuella borgenärer genom UC. Detta för att ge anslutna långivare möjlighet att sätta en kreditvärdighet på företaget för att på så sätt kunna komma fram till en korrekt ränta för lånet.

Det är inga problem att lösa företagslånet i förtid, det kan dock tillkomma extra avgifter hos vissa långivare. Kontrollera varje låneerbjudande för att se om just den långivaren tar ut en extra avgift vid förtidsinlösen av lån.

Omdömen från verifierade kunder

Omdöme: Utmärkt

Negativa omdömen & klagomål

Av 37 omdömen hos Google Reviews har samtliga minst 4 av 5 stjärnor.

Det finns således inga negativa omdömen att ta upp för Kompar.

Positiva omdömen & rekommendationer

Med ett snittbetyg på 4,8/5 finns det gott om positiva omdömen att lyfta fram.

Några som är extra nämnvärda är:

 • Helt outstanding – I pressade situationer hjälper Kompar att hitta ett företagslån.
 • Sparade en hel del pengar – Proffsig service som dessutom gjorde att kunden sparade pengar.
 • Bra tjänst med många alternativ – Kunniga medarbetare vägledde till rätt lån.

Kontaktinformation

138an Group AB
Drottninggatan 97
113 60 Stockholm
Telefonnummer: 010-195 68 33
E-postadress: info@kompar.se
Organisationsnummer: 559157-4784


Öppettider
Okänt

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Slutsats

Kompar är en uppstickare på jämförelsemarknaden över företagslån på den digitala plattformen i Sverige. Under kort tid har de visat sig vara en aktör som är att räkna med framöver.

Med företagslån från ynka 20 000 kronor till hela 7 miljoner från upp till 22 finansbolag erbjuder de lån som borde passa de flesta företagen med olika finansieringsbehov. Löptiden ligger på upp till 5 år.

Personlig borgen är ett krav från de flesta långivarna som samarbetar med Kompar. Om du har betalningsanmärkningar är du ändå välkommen att ansöka om företagslån. Räntan riskerar dock att bli högre och lånebeloppet lägre om anmärkning finns.

Endast en UC på företaget trots potential till låneförslag från flertalet långivare, ingen UC på företagets företrädare.

Inom 24 timmar på vardagar har du låneförslag från flertalet långivare. Då kan du i lugn och ro ta ställning till om du vill gå vidare med din låneansökan eller helt enkelt stå över, helt utan kostnad.

Vanliga frågor

Kompar utökar sitt utbud av långivare på en kontinuerlig basis för att låntagaren ska få det bästa möjliga företagslånet. I skrivande stund samarbetar Kompar med:
Marginalen Bank, Aros Kapital, Froda, Fedelta Företagslån, Approva, OPR-Företagslån, IMH Credit Solutions, Likvid företagslån, Qred Företagslån, Capitalbox, Toborrow, Mynt, Balanzia, Kronan Finans och Capcito.

Ja, du som företagare kan ta ett lån även om du har betalningsanmärkningar. Ränta, lånesumman och avbetalningstiden kan dock vara beroende av din kreditvärdighet.