Om Kompar

Kompar är en del av 138an Group AB som startade år 2018 och är en uppstickare på företagslånemarknaden som har stor potential att plocka mark på större bolag. Det ska man uppnå genom att vara lyhörda för kunders feedback som man sedan jobbar hårt med att implementera framöver.

Med över 20 banker och långivare anslutna till deras tjänst kan både små och medelstora företag ansöka om företagslån med bra avtalsvillkor.

Bolaget består av en grupp entreprenörer med bakgrund inom företagande och finansiering. Dessa såg ett behov på marknaden för en enkel men även snabb tjänst där man kan hitta de bästa finansieringsvillkoren.

Tjänsten är framtagen av ett erfaret team där fokus har legat på att man ska kunna få ett lån med bästa villkor. Du som företagare ska kunna fokusera på det som du gör bäst, att driva och föra ditt företag framåt.

Kompar Företagslån

Kontaktinformation

138an Group AB
Drottninggatan 97
113 60 Stockholm
Telefonnummer: 010-195 68 33
E-postadress: info@kompar.se
Organisationsnummer: 559157-4784


Öppettider
Okänt

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande ansökan
 • Endast en kreditupplysning på företaget hos UC
 • Jämför företagslån från över 20 olika långivare
 • Brett lånebelopp, mellan 20 000 – 7 000 000 kronor
 • Inloggning för att kunna följa ditt lån och även dina villkor
 • Flera olika bolagsformer är välkomna att ansöka om lån

Nackdelar

 • Något föråldrad design på hemsidan gör det svårt att inge förtroende
 • Liten aktör som man får säga slår ur underläge
 • Kundtjänst ej tillgänglig under helgen
Kompar Företagslån

Lånevillkor

Kompar förmedlar företagslån på belopp från 20 000 upp till 7 000 000 kronor, återbetalningstiden sträcker sig från 1 månad upp till hela 60 månader.

För att kunna ta ett lån genom Kompar är kravet att du har ett registrerat företag som är enskild firma, handelsbolag, aktiebolag eller också ett kommanditbolag.

Inget krav på säkerhet förutom personlig borgen som fungerar som säkerhet för lånet. Personlig borgen ger dig som låntagare möjlighet att få igenom ett lån med bättre ränta men också andra avtalsvillkor.

Företag som har betalningsanmärkningar är också välkomna att ansöka om företagslån genom Kompar. Varje bank och långivare gör en individuell bedömning över varje ansökan som kommer in. Skulle du ha anmärkningar innebär det att du ändå kan få tillgång till företagslån, eventuellt till ett lägre lånebelopp och med sämre allmänna villkor.  

När du har registrerat din ansökan om företagslån hos Kompar tar de fram en kreditupplysning på företaget och eventuella borgenärer genom UC. Detta för att ge anslutna långivare möjlighet att sätta en kreditvärdighet på företaget för att på så sätt kunna komma fram till en korrekt ränta för lånet.

Det är inga problem att lösa företagslånet i förtid, det kan dock tillkomma extra avgifter hos vissa långivare. Kontrollera varje låneerbjudande för att se om just den långivaren tar ut en extra avgift vid förtidsinlösen av lån.

Krav för att bli beviljad lån genom Kompar

 • Registrerat företag i Sverige.
 • En kreditupplysning hos UC på företaget men ingen UC på företagets företrädare.
 • De flesta långivare som samarbetar med Kompar kräver personlig borgen.
 • Registrerad firma som är enskild firma, handelsbolag, aktiebolag eller även kommanditbolag.

Räntor och avgifter

Det är inte möjligt att ange en specifik ränta för alla lån som blir godkända genom Kompar. Det finns främst två anledningar till detta. Den första är att flertalet långivare är anslutna till jämförelsetjänsten. Alla har olika metoder för att bedöma en personer och dess företags kreditvärdighet. Främst genom hur de väljer att tolka kreditupplysningen som Kompar genomför vid varje låneansökan.

Glöm dock inte att ansökan är gratis och utan bindning.

Det händer att vissa långivare har fakturaavgifter, uppläggningsavgifter och även andra avgifter. Det är därför viktigt att läsa igenom varje enskilt låneerbjudande noggrant för att komma fram till vilket låneerbjudande som är mest fördelaktigt för dig och ditt företag.

Kreditvärdighet

För att kunna bestämma vilken ränta som ditt lån kommer hamna på måste långivarna undersöka din kreditvärdighet. Kompar hjälper långivarna med detta genom att ta en kreditupplysning på ditt företag genom UC. Ingen kreditupplysning tas på din personliga ekonomi, dock på ditt företag. När Kompar har fått svar ifrån UC delar de med sig av kreditupplysningen till de finansbolag som är potentiellt intresserade av att erbjuda ett företagslån till dig.

Upplysningen innehåller information om företagets ekonomi. Du kan läsa mer specifikt om vad UC tar fram för uppgifter på vår sida om lån utan UC.

Med enbart en enda kreditupplysning får upp till 22 långivare möjlighet att avgöra din kreditvärdighet för att sedan erbjuda ett företagslån till dig. Detta innebär att din kreditvärdighet minskar väldigt lite jämfört med om du skulle ansöka hos respektive långivare, var för sig.

Säkerhetsinformation

Hos Kompar kan du känna dig trygg med att all data blir behandlad med största säkerhet i enlighet med gällande lagar och regler. Om du känner ett behov av att få din information raderad ifrån deras register går även det att få utfört i de flesta fall. På deras sida för integritetspolicy finner du all information med full transparens.

SSL-krypteringen som Kompar använder är en av de bästa på marknaden, en kryptering som även många konkurrenter har valt. Ett Let´s Encrypt Authority X3-certifikat som säkerställer att anslutningen mellan dig och deras hemsida är helt säker.

Kompar är registrerade hos Finansinspektionen, likt alla andra långivare och låneförmedlare som vi presenterar på Företagslånet.nu.

När du skickar in din ansökan till Kompar använder du BankID, alternativt Mobilt BankID. Det i särklass säkraste sättet att verifiera sin identitet på internet i Sverige.

Hur går ansökningsprocessen till?

Så här funkar ansökningsprocessen hos Kompar:

 1. Börja med att fylla i önskat lånebelopp, lånetid, telefonnummer, e-postadress, personnummer och även anledning till lån.
 2. Bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag genom att klicka på ”Slutför ansökan” och godkänn sedan med BankID eller Mobilt BankID.
 3. Inom 24 timmar hittar du låneförslag från upp till 22 långivare inne på ”Mina sidor” på kompar.se.
 4. När du har fått låneerbjudanden ifrån olika långivare jämför du i lugn och ro och bestämmer dig för om något lån verkar intressant.
 5. Signera avtal med vald långivare för att slutligen få ditt lån utbetalt inom 1 bankdag, ofta redan samma dag.

Resumé

Kompar är en uppstickare på jämförelsemarknaden över företagslån på den digitala plattformen i Sverige. Under kort tid har de visat sig vara en aktör som är att räkna med framöver.

Med företagslån från ynka 20 000 kronor till hela 7 miljoner från upp till 22 finansbolag erbjuder de lån som borde passa de flesta företagen med olika finansieringsbehov. Löptiden ligger på upp till 5 år.

Personlig borgen är ett krav från de flesta långivarna som samarbetar med Kompar. Om du har betalningsanmärkningar är du ändå välkommen att ansöka om företagslån. Räntan riskerar dock att bli högre och lånebeloppet lägre om anmärkning finns.

Endast en UC på företaget trots potential till låneförslag från flertalet långivare, ingen UC på företagets företrädare.

Inom 24 timmar på vardagar har du låneförslag från flertalet långivare. Då kan du i lugn och ro ta ställning till om du vill gå vidare med din låneansökan eller helt enkelt stå över, helt utan kostnad.

Recensionen publicerades 2020-03-03 och uppdaterades senast 2020-07-20