Krea

Jämför företagslån hos 24 olika långivare

4.5/5
Senast uppdaterad: 2021-06-24

Recension av: Christoffer Karlsson

Innehåll

10 000 kr

Minsta lånebelopp

4 000 000 kr

Högsta lånebelopp

Information

Lånebelopp
10.000 - 4.000.000 kr
Löptid
1 mån - 5 år
Antal långivare
24 st
Utan UC
Nej
Factoring
Ja
Checkkredit
Nej
Krävs personlig borgen?
Ja
Krävs säkerhet?
Nej
KREA Företagslån

Översikt

Krea Technology AB startade år 2018 och är i dag med sina 15 medarbetare en av de största i Sverige på jämförelse av företagslån, även kallat företagsfinansiering. En stor anledning till detta är att de är en av de lånejämförelse-sajter som har flest långivare anslutna av alla företag som jämför företagslån, nämligen över 20 stycken.

Målet som Krea har satt upp för sig själva är att bli störst i Norden på digital jämförelse av företagslån. Ett mål man tänker uppnå genom direktintegrering med automatiserade system som möjliggör en effektiv process för att erbjuda små och medelstora företagare kapital vid behov.

Om man frågar dem själva så är det deras direktintegrationer med alla långivare som ger dem en fördel på marknaden, detta möjliggör en väldigt snabb handläggningstid och därför blir resultatet av en låneansökan alltid korrekt.

Teamet som startade Krea har själva varit med och byggt upp en av Sveriges ledande lånejämförare för privatpersoner och har även tagit företagslån i olika faser i sina karriärer. Med detta som grund startade man Krea då man såg ett behov av att kunna erbjuda en finansieringstjänst för företagare. En tjänst där effektivitet, trygghet och enkelhet ligger i fokus.

Slutsats: En av Sveriges största företagslånejämförare med över 20 anslutna finansbolag. Krea är högst troligt bland topp 5 för att stanna.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Endast en kreditupplysning
 • Jämför företagslån från mer än 20 olika långivare
 • Snabb ansökan med endast 7 fält som man ska fylla i
 • Stort spann på lånebelopp, från 10 000 upp till 4 000 000 kronor
 • Inloggning till ”Mina sidor” där du bland annat enkelt håller koll på ditt företagslån
 • Företaget behöver bara ha varit verksamt i 6 månader
 • Olika sorters bolag är välkomna att ansöka om lån

Nackdelar

 • Räntan blir bestämd efter hur företagets ekonomi har sett ut historiskt
 • Ingen kundtjänst under helger

Är Krea seriösa?

Ja, Krea är en seriös låneförmedlare av företagslån. I skrivande stund har de 126 omdömen på Trustpilot med ett snittbetyg på 4,7 av maximalt 5,0. Med andra ord, många väldigt nöjda kunder. 

Krea, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

Webbplatsen har SSL-certifikat från välrenommerade Amazon med deras Root CA 1-certifikat. Vilket innebär webbsäkerhet i världsklass.

Deras användarvillkor och hantering av cookies presenteras transparent under sidan för användarvillkoren. Där man även kan läsa om låneförmedlarens hantering av personuppgifter.

För att säkerställa ytterligare säkerhet så accepterar Krea enbart godkännande av låneansökan med BankID, alternativt Mobilt BankID. Det är den metod som är säkrast i Sverige gällande verifiering av person på internet. Vilket garanterar dig som kund att ingen annan kan göra en ansökan i ditt namn.

Hur mycket kommer lånet kosta?

Att göra en ansökan hos Krea kostar ingenting, offerterna får du helt gratis och utan någon bindning. Det är först om du accepterar ett lånerbjudande du kommer behöva betala något. Då betalar du för räntan som lånet medför och eventuell startavgift som vissa långivare tar ut.

Vilken ränta och startavgift just du behöver betala går inte att säga inför en ansökan, då varje enskild långivare uppskattar din återbetalningsförmåga individuellt, vilket också innebär att de erbjuder dig en individuellt satt ränta.

Det man med säkerhet kan säga är att alla långivare kommer erbjuda dig en bättre ränta till bättre villkor om din kreditvärdighet är hög och med en god säkerhet därtill.

Hur det fungerar

När du ansöker om lån genom Krea tar de en kreditupplysning via UC, där din kreditvärdighet presenteras. Kredituppgifterna tillsammans med eventuell säkerhet eller personlig borgen ligger sedan till grund för din ränta som varje långivare offererar.

Inom 24-48 timmar får du offerter från de långivare som anser sig kunna erbjuda ett lån till ditt företag. Du hittar dem när du är inloggad på ”Mina sidor” inne på Kreas hemsida.

Gå igenom varje offert i lugn och ro för att sedan ta ett noggrant avvägt beslut.

Krav för att bli beviljad lån genom Krea

 • Ingen skuld får finnas hos Kronofogden.
 • Företaget måste ha varit verksamt i minst 6 månader och även kunna visa upp bokföring för dessa månader där en omsättning på minst 50 000 kronor har uppnåtts.
 • Företaget bör ha en årsomsättning på minst 600 000 kronor.
 • Kreditkontroll via UC på företaget, person/personer som ansöker om lånet och även eventuella borgensmän.

Vilken information behövs för att göra en låneansökan genom Krea?

För att göra en jämförelse av företagslån genom Krea behöver du ange följande:

 • E-postadress
 • Telefonnummer
 • Fullständigt namn eller organisationsnummer
 • Välj anledning till lån

Vilka företag och bolagsformer erbjuder Krea finansiering till?

Alla bolagsformer oavsett företagshistorik är välkomna att göra en ansökan hos Krea.

Vilka olika sorters finansieringar erbjuder Krea?

Krea erbjuder både finansiering i form av företagslån och factoring.

Hur går ansökningsprocessen till?

Ansökningsprocessen hos Krea går till så här:

 1. Börja med att fylla i önskat lånebelopp, önskad återbetalningstid, vilket syfte du har med ditt företagslån, ditt företagsnamn eller organisationsnummer, telefonnummer, e-postadress och slutligen personnummer som du använder för identifiering med BankID.
 2. Klicka sedan på ”Få låneförslag” för att bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag med BankID eller också Mobilt BankID.

Vad händer efter jag har skickat min ansökan?

Inom 2 arbetsdagar får du låneförslag från upp till 24 långivare. Du ser dina förslag inne på ”Mina sidor”, på Krea.se.

När du har fått låneerbjudanden ifrån olika långivare jämför du i lugn och ro och bestämmer dig för om något lån verkar intressant.

Signera avtal med vald långivare för att slutligen få ditt lån utbetalt inom 1 bankdag, ofta redan samma dag.

Låntagarens kvalifikationer

Omdöme: Bra

Kraven för att kunna ta ett lån genom Krea:

Affärshistorik:
Nya företag är välkomna att ansöka
Årsomsättning:
Ingen omsättning krävs
Krav på personlig borgen:
Ja
Krav på säkerhet:
Ingen säkerhet krävs

Du som precis har startat ditt företag är lika välkommen att lägga en ansökan som du som varit verksam under en längre tid. Det finns därför inte heller något krav på att det ska finnas någon omsättning i företaget.

Personlig borgen är dock något som de allra flesta långivarna kommer att kräva för att få någon form av säkerhet för den risk som lånet innebär.

Lånevillkor

Omdöme: Utmärkt

Lånevillkoren hos Krea ser ut som följer:

Lånebelopp:
10.000 - 4.000.000 kr
Löptid:
1 mån - 5 år
Ränta:
Varje långivare bestämmer räntan individuellt
Avgifter:
Vissa långivare tar ut en startavgift

Med ett stort spann på lånebelopp, från 10 000 upp till 4 000 000 kronor, kan små som stora företag få iväg en ansökan inom ett fåtal minuter hos Krea. Löptiden ligger på upp till 5 år. Ansökan verifierar man med e-legitimation, exempelvis Mobilt BankID.

Det finns inget krav på säkerhet, vilket betyder att man kan använda lånet till valfritt ändamål som gynnar företaget. Man kan exempelvis låna för att köpa in inventarier, maskiner, reklam och marknadsföring eller kanske till likviditet vid sämre tider.

Vilken ränta ditt företagslån hamnar på bestämmer Krea av ditt företags historik, nuvarande ekonomiska förutsättningar men även företagets framtida förutsättningar. Önskad återbetalningstid påverkar också räntan.

Lånet kan man betala av i förtid om man så önskar, men i vissa fall mot en extra avgift. Tänk på att det alltid är en fördel att kunna betala av ett företagslån om företagets ekonomi tillåter det. Detta för att undvika extra räntekostnader som lånet medför.

Krea använder sig av UC som kredituppgiftsföretag. Genom UC får de fram finansiella uppgifter om dig, eventuella medsökande men också själva företaget. Uppgifterna delar de med sig till alla långivare som är anslutna till Kreas jämförelsetjänst. Dessa uppgifter använder de som verktyg i en del av arbetet med att sätta en korrekt ränta och lånebelopp till företagslånet.

Vänligen observera att det i regel inte får finnas några anmärkningar hos Kronofogden hos de som ansöker om företagslånet.

Omdömen från verifierade kunder

Omdöme: Bra

Negativa omdömen & klagomål

Av 126 omdömen på Trustpilot, (i skrivande stund), finns inga negativa omdömen.

Det finns dock några neutrala, (3 av 5 i betyg), bland dessa finns följande kommentarer:

 • Mitt lån blev dyrare än jag trodde – Det som långivarna erbjuder är just erbjudanden och inte offerter, vilket innebär att den slutliga summan kan bli högre än förväntat.
 • Fick inte så många svar – Gillar tjänsten men är besviken på att det blev färre svar än förväntat.

Positiva omdömen & rekommendationer

Med snittbetyget 4,7 av 5 finns det givetvis många positiva omdömen.

Några som är värda att lyfta fram:

 • Galen skillnad mellan traditionell bank och Krea – Det nya sättet att låna pengar, som Krea erbjuder, är precis så enkelt det ska vara att få kapital till sitt företag, för tillväxt.
 • Mycket serviceminded – Bra service med kundvänlig personal
 • Provat andra men hittade rätt med Krea – Sökande hade provat andra låneförmedlare men hittade rätt med Krea. Kommer rekommendera tjänsten till alla.

Kontaktinformation

Krea Technology AB
Valhallavägen 60
113 20 Stockholm
Telefonnummer: 08-551 082 62
E-postadress: kundservice@krea.se
Organisationsnummer: 559173-2895


Öppettider
Måndag – torsdag: 09:00 – 18:00
Fredag:                   09:00 – 17:00 

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Slutsats

Hos Krea jämför du företagslån från över 20 olika banker och långivare helt gratis, en jämförelsetjänst som gör det lättare att ta företagslån genom att få erbjudanden från många olika långivare i stället för att behöva göra en förfrågan hos var och en. Med erbjudande från flertalet långivare ökar även din chans att få ett så bra lån med så bra lånevillkor som möjligt. En annan fördel som detta innebär är att det enbart kräver en kreditupplysning via UC som sedan alla långivare får ta del av.

Räntan bestäms genom att gå igenom nuvarande, föregående och även framtida betalningsförmågor i ditt företag. Omsättningskravet ligger på 50 000 kronor i månaden, företaget måste även ha varit verksamt i minst ett halvår.

Lånet kan man betala av i förtid, en extra kostnad kan dock tillkomma hos vissa finansinstitut.

Behandlingstiden av låneansökan ligger på 24 timmar på vardagar, ett lån betalas normalt ut samma bankdag som det skrivs på.

Vanliga frågor

Ja, det går bra att ansöka om företagslån för att köpa upp ett annat bolag. Kraven är desamma som för vilket företagslån som helst.

Ja, Krea tar bara en kreditupplysning hos UC. Detta är den enda kreditupplysningen som kan påverka din kreditvärdighet på något sätt.

Det händer dock att vissa långivare väljer att ta kreditupplysning hos annan kreditupplysningsgivare, en sådan kreditupplysning påverkar dock inte din kreditvärdighet.