Om Krea

Krea Technology AB startade år 2018 och är i dag med sina 15 medarbetare en av de största i Sverige på jämförelse av företagslån, även kallat företagsfinansiering. En stor anledning till detta är att de är en av de lånejämförelse-sajter som har flest långivare anslutna av alla företag som jämför företagslån, nämligen över 20 stycken.

Målet som Krea har satt upp för sig själva är att bli störst i Norden på digital jämförelse av företagslån. Ett mål man tänker uppnå genom direktintegrering med automatiserade system som möjliggör en effektiv process för att erbjuda små och medelstora företagare kapital vid behov.

Om man frågar dem själva så är det deras direktintegrationer med alla långivare som ger dem en fördel på marknaden, detta möjliggör en väldigt snabb handläggningstid och därför blir resultatet av en låneansökan alltid korrekt.

Teamet som startade Krea har själva varit med och byggt upp en av Sveriges ledande lånejämförare för privatpersoner och har även tagit företagslån i olika faser i sina karriärer. Med detta som grund startade man Krea då man såg ett behov av att kunna erbjuda en finansieringstjänst för företagare. En tjänst där effektivitet, trygghet och enkelhet ligger i fokus.

KREA Företagslån

Kontaktinformation

Krea Technology AB
Valhallavägen 60
113 20 Stockholm
Telefonnummer: 08-551 082 62
E-postadress: kundservice@krea.se
Organisationsnummer: 559173-2895


Öppettider
Måndag – torsdag: 09:00 – 18:00
Fredag:                   09:00 – 17:00 

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Endast en kreditupplysning
 • Jämför företagslån från mer än 20 olika långivare
 • Snabb ansökan med endast 7 fält som man ska fylla i
 • Stort spann på lånebelopp, från 10 000 upp till 5 000 000 kronor
 • Inloggning till ”Mina sidor” där du bland annat enkelt håller koll på ditt företagslån
 • Företaget behöver bara ha varit verksamt i 6 månader
 • Olika sorters bolag är välkomna att ansöka om lån

Nackdelar

 • Räntan blir bestämd efter hur företagets ekonomi har sett ut historiskt
 • Ingen kundtjänst under helger
KREA Företagslån

Lånevillkor

Med ett stort spann på lånebelopp, från 10 000 upp till 5 000 000 kronor, kan små som stora företag få iväg en ansökan inom ett fåtal minuter hos Krea. Löptiden ligger på upp till 5 år. Ansökan verifierar man med e-legitimation, exempelvis Mobilt BankID.

Det finns inget krav på säkerhet, vilket betyder att man kan använda lånet till valfritt ändamål som gynnar företaget. Man kan exempelvis låna för att köpa in inventarier, maskiner, reklam och marknadsföring eller kanske till likviditet vid sämre tider.

Vilken ränta ditt företagslån hamnar på bestämmer Krea av ditt företags historik, nuvarande ekonomiska förutsättningar men även företagets framtida förutsättningar. Önskad återbetalningstid påverkar också räntan.

Lånet kan man betala av i förtid om man så önskar, men i vissa fall mot en extra avgift. Tänk på att det alltid är en fördel att kunna betala av ett företagslån om företagets ekonomi tillåter det. Detta för att undvika extra räntekostnader som lånet medför.

Krea använder sig av UC som kredituppgiftsföretag. Genom UC får de fram finansiella uppgifter om dig, eventuella medsökande men också själva företaget. Uppgifterna delar de med sig till alla långivare som är anslutna till Kreas jämförelsetjänst. Dessa uppgifter använder de som verktyg i en del av arbetet med att sätta en korrekt ränta och lånebelopp till företagslånet.

Vänligen observera att det i regel inte får finnas några anmärkningar hos Kronofogden hos de som ansöker om företagslånet.

Kreditvärdighet

När du ansöker om lån genom Krea tar de en kreditupplysning genom UC, på företaget och dess företrädare. Kreditupplysningen delar de därefter med alla banker och långivare som är anslutna till tjänsten. Detta är fördelaktigt ur en kreditvärdighetssynpunkt, då en kreditupplysning uppdelat på alla långivare innebär en minimal påverkan på företagets kreditbetyg.

Mer information om vilka uppgifter som Upplysningscentralen (UC) tar fram vid en kreditupplysning kan du läsa om på sidan om att ta lån utan UC.

Krav för att bli beviljad lån genom Krea

 • Ingen skuld får finnas hos Kronofogden.
 • Företaget måste ha varit verksamt i minst 6 månader och även kunna visa upp bokföring för dessa månader där en omsättning på minst 50 000 kronor har uppnåtts.
 • Företaget bör ha en årsomsättning på minst 600 000 kronor.
 • Kreditkontroll via UC på företaget, person/personer som ansöker om lånet och även eventuella borgensmän.

Säkerhetsinformation

Krea, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

Webbplatsen har SSL-certifikat från välrenommerade Amazon med deras Root CA 1-certifikat. Vilket innebär webbsäkerhet i världsklass.

Deras användarvillkor och hantering av cookies presenteras transparent under sidan för användarvillkoren. Där man även kan läsa om låneförmedlarens hantering av personuppgifter.

För att säkerställa ytterligare säkerhet så accepterar Krea enbart godkännande av låneansökan med BankID, alternativt Mobilt BankID. Det är den metod som är säkrast i Sverige gällande verifiering av person på internet. Vilket garanterar dig som kund att ingen annan kan göra en ansökan i ditt namn.

Hur går ansökningsprocessen till?

Ansökningsprocessen hos Krea går till så här:
 1. Börja med att fylla i önskat lånebelopp, önskad återbetalningstid, vilket syfte du har med ditt företagslån, ditt företagsnamn eller organisationsnummer, telefonnummer, e-postadress och slutligen personnummer som du använder för identifiering med BankID.
 2. Klicka sedan på ”Få låneförslag” för att bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag med BankID eller också Mobilt BankID.
 3. Inom 2 arbetsdagar får du låneförslag från upp till 21 långivare. Du ser dina förslag inne på ”Mina sidor”, på Krea.se.
 4. När du har fått låneerbjudanden ifrån olika långivare jämför du i lugn och ro och bestämmer dig för om något lån verkar intressant.
 5. Signera avtal med vald långivare för att slutligen få ditt lån utbetalt inom 1 bankdag, ofta redan samma dag.

Resumé

Hos Krea jämför du företagslån från över 20 olika banker och långivare helt gratis, en jämförelsetjänst som gör det lättare att ta företagslån genom att få erbjudanden från många olika långivare i stället för att behöva göra en förfrågan hos var och en. Med erbjudande från flertalet långivare ökar även din chans att få ett så bra lån med så bra lånevillkor som möjligt. En annan fördel som detta innebär är att det enbart kräver en kreditupplysning via UC som sedan alla långivare får ta del av.

Räntan bestäms genom att gå igenom nuvarande, föregående och även framtida betalningsförmågor i ditt företag. Omsättningskravet ligger på 50 000 kronor i månaden, företaget måste även ha varit verksamt i minst ett halvår.

Lånet kan man betala av i förtid, en extra kostnad kan dock tillkomma hos vissa finansinstitut.

Behandlingstiden av låneansökan ligger på 24 timmar på vardagar, ett lån betalas normalt ut samma bankdag som det skrivs på.

Recensionen publicerades 2020-03-03 och uppdaterades senast 2020-04-24