Om Lendo

Lendo AB startade år 2007 och är i dag Sveriges största jämförelsetjänst för lån, privatpersoner är då också inräknade. Lendo har sedan några år tillbaka även börjat erbjuda lånejämförelse av företagslån. Så många år på marknaden innebär självklart väldigt stor erfarenhet vilket kunder kan dra nytta av vid exempelvis kontakt med kundtjänst vid frågor och funderingar.

Lendo tillhör för övrigt Schibstedkoncernern som med över 7700 anställda är en av Nordens största medieaktörer. Årsomsättningen på 18,1 miljarder norska kronor år 2018 säger en del om deras storlek och seriositet.

Ambitionen hos Lendo är att öka transparensen på lånemarknaden och få kunder att ta bättre och mer informerade beslut. Digital utveckling, vilket en så pass konkurrensutsatt marknad som lånemarknaden är kräver, är något som är högt prioriterat i arbetet framåt.

Lendo Företagslån

Kontaktinformation

Lendo AB
Västra Järnvägsgatan 21
111 64 Stockholm
Telefonnummer: 0771-13 13 10
E-postadress: kundservice@lendo.se
Organisationsnummer: 556515-1627


Öppettider
Måndag – torsdag: 08:00 – 20:00
Fredag: 09:00 – 17:00
Lördag – söndag: 10:00 – 14:00

Kundtjänst via email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Endast en kreditupplysning
 • Jämför företagslån från 14 olika långivare
 • Väldigt snabb ansökan med endast 5 fält som man ska fylla i
 • Lånebelopp från 50 000 upp till 2 000 000 kronor
 • Inloggning till ”Mina sidor” där du bland annat håller koll på ditt företagslån
 • Företaget kan vara helt nystartat och ändå bli beviljat lån
 • Olika sorters bolag är välkomna att ansöka om lån
 • Kundsupport öppen även på helger

Nackdelar

 • Ingen kundtjänst via chatt
 • Något färre långivare i jämförelse med vissa konkurrenter
Lendo Företagslån

Lånevillkor

Lendo erbjuder jämförelse av lån till företag men även privatpersoner, som företagare kan man begära ett lån på 50 000 till 2 000 000 kronor. Ansökan verifierar man med e-legitimation, exempelvis Mobilt BankID.

Räntan som Lendos samarbetspartners erbjuder är individuellt satt och utgår ifrån den kreditupplysning som man tar fram över ditt företag. Där ingår riskbedömning, betalningsförmåga och även kreditrisk.

Lånet kan man betala av i förtid om man så önskar, i vissa fall mot en extra avgift. Att kunna betala av lånet i förtid är självklart en fördel då du kan bli skuldfri innan löptiden har gått ut och på så sätt spara pengar. Om du löser lånet slipper du nämligen att betala räntekostnaden som resterande löptid hade inneburit.

Lendo använder UC som källa för att ta en kreditupplysning på företaget. De tar ingen kreditupplysning på företagets representanter. Kreditupplysningen använder de som en del av den information som lägger grunden för vilken ränta företagslånet kommer att bli tilldelad. Men även vilket belopp som långivaren kommer att godkänna.

Om du har betalningsanmärkningar kan du ändå få ett lån. Beroende på betalningsanmärkningens karaktär.

Kreditvärdighet

När du har skickat in din ansökan om företagslån tar Lendo fram en kreditupplysning genom UC. Upplysningen ger långivarna en grundlig uppfattning om ditt företags förmåga att betala tillbaka på lånet. Det fina med att använda en lånejämförelsetjänst likt Lendos är att de enbart tar en kreditupplysning som de sedan delar med alla långivare som är anslutna till deras tjänst. På så sätt gör kreditupplysningen en så liten påverkan på din kreditvärdighet och kreditbetyg som möjligt.

Vissa långivare kan göra avslag på ditt önskade lånebelopp men återkomma med ett bud som är lägre än det som du har önskat.

Krav för att bli beviljad lån genom Lendo

 • Företaget måste vara aktivt.
 • Företaget måste vara registrerat i Sverige.
 • Den som ansöker måste ha en ledande roll i företaget.
 • Enskild firma, aktiebolag, handelsbolag och även kommanditbolag är välkomna att ansöka.

Säkerhetsinformation

Lendo, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

På Lendos hemsida kan du se och läsa deras policy för cookies. Du kan även läsa deras personuppgiftspolicy, som är väl utarbetad med information om dina rättigheter gällande hur uppgifter om din person blir behandlad.

Hemsidan har även SSL-kryptering från Let´s Encrypt, närmare bestämt deras Authority X3-certifikat, en av Let´s Encrypts mest betrodda certifikat.

När du ska verifiera och underteckna din låneansökan använder du BankID alternativt Mobilt BankID. Vilket de flesta anser vara det mest pålitliga sättet att verifiera sin identitet på internet i dagsläget. Du kan därför vara helt säker på att ingen obehörig person kan göra en låneansökan i ditt namn.

Hur går ansökningsprocessen till?

Så här går det till att ansöka om lån genom Lendo:
 1. Börja med att fylla i önskat lånebelopp, önskad lånetid, personnummer, telefonnummer och slutligen e-postadress.
 2. Klicka sedan på ”Identifiera dig med BankID” för att bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag med BankID eller Mobilt BankID.
 3. Inom 24 timmar på vardagar får du låneförslag från upp till 14 långivare. Du ser dina förslag inne på ”Mina sidor” inne på Lendo.se.
 4. När du har fått låneerbjudanden ifrån olika långivare jämför du i lugn och ro och bestämmer dig för om något låneerbjudande verkar intressant.
 5. Signera avtal med vald långivare för att slutligen få ditt lån utbetalt inom 1 bankdag, ofta redan samma dag.

Resumé

Hos Lendo jämför du företagslån från upp till 14 olika banker och långivare, en jämförelsetjänst som gör det lättare att ta företagslån genom att få erbjudanden från många olika långivare i stället för att behöva göra en förfrågan hos var och en. Chansen att få extra bra lånevillkor ökar därför hos en lånejämförelsetjänst likt Lendo som erbjuder dig låneerbjudande från många olika banker och långivare.

Räntan bestämmer varje långivare individuellt genom kreditupplysningen som Lendo tar på företaget hos UC. Ditt kreditbetyg får en minimal påverkan då alla långivare tar del av en och samma kreditupplysning. Där ingår riskbedömning, betalningsförmåga och även kreditrisk.

Möjlighet finns att betala av lånet i förväg, ofta utan extra kostnad.

Behandlingstiden av låneansökan ligger på 24 timmar på vardagar, ett lån betalas normalt ut samma bankdag som det skrivs på.

Recensionen publicerades 2020-03-03 och uppdaterades senast 2020-04-24