Om Mynt

Mynt AB startade år 2017 med en vision om en framtid där data bland annat möjliggör snabb och rättvis finansiering för företag. Mynt är väl medvetna om att det finns stor konkurrens på företagslånemarknaden i dagsläget vilket därför motiverade dem att utveckla sitt eget, unika system för att kunna konkurrera med andra större bolag. Deras system är fullt automatiserat och använder data som redan finns tillgänglig, det går därför väldigt snabbt att få lånebesked.

Ett nytänkande sätt att ge småföretagare möjlighet till snabb finansiering.

Dem som var med och startade Mynt har alla erfarenhet av att utveckla digitala system och därefter få dem att växa. Detta i kombination med vetskapen om hur krångligt det traditionellt sett har varit att få ett företagslån registrerat och godkänt gav därför upphov till tanken om finansbolaget Mynt.

Mynt är övertygade om att de kan erbjuda lån till bättre villkor än konkurrenterna och har med Svea Ekonomi som delägare finansiell styrka.

Mynt Företagslån

Kontaktinformation

Mynt AB
Regeringsgatan 29
111 53 Stockholm
Telefonnummer: 010-198 03 00
E-postadress: info@mynt.se
Organisationsnummer: 559100-8874


Öppettider
Måndag – fredag: 08:00 – 18:00

Kundtjänst via email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Inget krav på säkerhet, inte ens personlig borgen, vilket är väldigt sällsynt
 • Smidigt och modernt ansökningsförfarande
 • Få besked inom 3 minuter genom att fylla i enbart tre fält
 • Inga uppläggningsavgifter
 • Utbetalning inom 24 timmar
 • Följ och reglera ditt företagslån inne på ”Mina sidor”

Nackdelar

 • Företaget måste haft en aktiv verksamhet i minst 6 månader
 • Årsomsättningen måste vara minst 500 000 kronor
 • Ingen kundtjänst via live-chatt
Mynt Företagslån

Lånevillkor

Hos Mynt tar du ett företagslån på mellan 10 000 – 1 000 000 kronor, avbetalningstiden ligger på 1 – 18 månader.

Företagslånet som du tar hos Mynt fungerar som företagskredit/checkkredit i den mån att ditt lån blir satt till en viss summa, alltså ditt kreditutrymme. Du betalar dock enbart för den summa som du väljer att utnyttja, man kan likna det vid ett kreditkort för privatperson.

Räntan blir satt efter att en automatiserad kontroll av ditt företags finansiella situation, genom ditt företagskonto och även integration med ditt bokföringssystem, har blivit utförd. Räntan är fast och betalas månadsvis. Företagets kreditvärdighet, lånets storlek och även lånets längd är faktorer som avgör den fasta räntesatsen.

Ditt företags kreditvärdighet tar Mynt fram vid ansökan med hjälp av uppgifter från Bisnode och Creditsafe. Uppgifter från dessa kreditbolag påverkar inte din kreditvärdighet, likt UC. Du kan således ta ett lån hos Mynt utan att din kreditvärdighet blir påverkad.

Företaget måste vara registrerat för F-skatt i Sverige och vara av bolagstypen aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller också kommanditbolag. Företaget måste ha funnits i minst sex månader och även kunna uppvisa transaktioner för minst tre av dem. Årsomsättningen måste vara minst 500 000 kronor.

Ingen säkerhet krävs, i vissa fall krävs dock personlig borgen.

Vilken ränta kan jag få hos Mynt?

Hos Mynt betalar du en fast ränta som de tar fram genom integration med ditt företagskonto och ditt bokföringssystem. Inom 3 minuter får du per automatik reda på din tillgängliga kredit och även till vilken fast ränta.

Tips! Med en fast ränta kan du enkelt lägga in ditt lån i en budget och på så sätt få full kontroll över dina framtida utgifter. Läs mer om budgetering.

Två av Mynts ledord är tydlighet och enkelhet, vilket man försöker leva upp till med att erbjuda en fast ränta. En annan sak som gör det enkelt är att det inte tillkommer några övriga avgifter, som kan förvirra, förutom den fasta ränta.

Räntesatsen början vanligtvis från 1% per månad men blir individuellt satt vid varje låneansökan.

Krav för att bli beviljad lån hos Mynt

 • Företag som är registrerat för f-skatt i Sverige.
 • Enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller även handelsbolag.
 • Kreditupplysning via Bisnode och/eller Creditsafe som inte påverkar kreditvärdighet.
 • Företaget måste ha funnits i minst 6 månader.
 • Transaktioner ifrån minst 3 månader.
 • Årsomsättning på minst 500 000 kronor.
 • Inget krav på säkerhet för att bli beviljad företagslån, inte heller personlig borgen.

Säkerhetsinformation

När du skickar information mellan dig och Mynt blir den krypterad på vägen genom Mynts SSL-certifikat. Certifikatet som de valt är Amazon Root CA 1. Ett av de två vanligaste certifikaten på marknaden, vilket garanterar säkerhet i kommunikationen med Mynts webbplats.

Integriteten blir en allt viktigare faktor i ett datoriserat samhälle, titta på Mynts integritetspolicy för att se hur de använder dina personuppgifter och hur du gör för att få dem raderade vid behov. Här kan du även läsa om hur de hanterar cookies. En enkel översikt för att se att dina uppgifter blir konfidentiellt behandlade.

Alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu är registrerade hos Finansinspektionen. Mynt är inget undantag: Mynt hos Finansinspektionen

Hur går ansökningsprocessen till?

Så ansöker du om företagslån hos Mynt

 1. Börja med att fylla i personnummer, telefonnummer och även e-postadress.
 2. Svara på några enkla frågor som rör ditt företag.
 3. Ange önskat lånebelopp och löptid.
 4. Identifiera dig med BankID eller Mobilt BankID genom att klicka på ”Fortsätt”.
 5. Koppla slutligen ditt företagskonto och bokföringssystem till Mynt.
 6. Från att ansökan kommer in till att beslut fattas tar det enbart 3 minuter.
 7. Utbetalningen tar upp till 24 timmar innan det når kunds bankkonto.
En ansökan hos Mynt är gratis och inte bindande.

Resumé

Mynt är ett finansinstitut som är en uppstickare på finansmarknaden som med ett innovativt system tar snabba och smidiga beslut om företagslån. Redan inom ett par minuter får du besked om du blir beviljad ett lån.

Ansök gratis och utan bindning genom att skapa ett konto på Mynts webbplats. Du kan ansöka om företagslån på mellan 10 000 – 1 000 000 kronor med en avbetalningstid på 1 till 18 månader. Den effektiva räntan blir bestämd per automatik genom att kontrollera företagets kreditvärdighet, lånets storlek och även lånets längd.

Ingen säkerhet krävs, inte ens personlig borgen vilket är väldigt sällsynt när det gäller företagslån. Det är en av anledningarna till att vi på Företagslånet.nu placerar Mynt på den övre halvan i vår rankinglista.

Bolagsformen får vara av enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller också handelsbolag och måste vara registrerad för f-skatt i Sverige.

Företaget måste ha funnits i minst sex månader och kunna uppvisa transaktioner från minst tre av dem.

Företagets årsomsättning måste ligga på minst 500 000 kronor.

Kreditansökan blir behandlad inom ett par minuter, utbetalning av erbjudet företagslån sker därefter inom 24 timmar till valfritt svenskt bankkonto.

Recensionen publicerades 2020-03-03 och uppdaterades senast 2020-04-28