Om Ponture

Ponture AB startade år 2015 och är en av de mindre företagslåneförmedlarna på den svenska marknaden. Med över 30 års erfarenhet inom finanssektorn, rekrytering, affärsutveckling, coaching och även entreprenörskap så har de dem erfarenheterna som krävs för att kunna ta fram ett företagslån som passar dig och din verksamhet.

Ponture vill göra det möjligt för svenska entreprenörer att fortsätta utveckla sina företag genom företagsfinansiering.

Målgruppen är små och även medelstora företag i Sverige där även rådgivning från kompetenta medarbetare ingår, inför och efter låneansökan.

Ponture Företagslån

Kontaktinformation

Ponture AB
Birger Jarlsgatan 57C
113 56 Stockholm
Telefonnummer: 010-129 29 20
E-postadress: contact@ponture.com
Organisationsnummer: 559025-3471


Öppettider
Okänt

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Ingen kreditupplysning sker om låneförslag inte blir godtaget
 • Jämför företagslån från 19 olika långivare
 • Väldigt snabb ansökan med endast 4 fält som man ska fylla i
 • Stort spann på lånebelopp, från 100 000 upp till 10 000 000 kronor
 • Inloggning till ”Mina sidor” där du bland annat håller koll på ditt företagslån
 • Olika sorters bolag är välkomna att ansöka om lån

Nackdelar

 • Företaget måste ha varit verksamt i minst 12 månader
 • Sökande måste vara minst 20 år
 • Hemsidan skulle behöva mer information i form av exempelvis en FAQ-sektion och även en rejäl översyn
 • Räntan blir bestämd efter hur företagets ekonomi har sett ut historiskt
 • Två borgensmän med minst två års taxerad inkomst är ett krav i vissa fall
 • Företagets resultatrapport för senaste 12 månaderna
 • Företagets balansräkning för senaste 12 månaderna
 • Affärsplan och marknadsföringsplan är också ett krav vid ett så kallat tillväxtlån
Ponture Företagslån

Lånevillkor

Hos Ponture kan du begära ett företagslån som ligger på 100 000 till 10 000 000 kronor, där små och även medelstora företag kan få iväg en ansökan inom ett fåtal minuter. Ansökan verifierar man med exempelvis BankID eller Mobilt BankID.

Räntan avgörs bland annat av de uppgifter som företagets resultatrapport och balansräkning under de senaste 12 månaderna visar. Dock är Ponture öppna med att räntan ligger på mellan 6-25%, en stor differens som beror på företagets finansiella styrka. Det är först efter att ett eventuellt företagslån blir accepterat av låntagaren som kreditupplysning via UC sker på företaget och dess företrädare. Att ta kreditupplysningen efter att ett låneerbjudande accepteras är ett ovanligt tillvägagångssätt som är positivt för dig som låntagare. Detta p.g.a. att du undviker att företagets och dess företrädares kreditvärdighet minskar överhuvudtaget, om du väljer att inte acceptera ett låneerbjudande.

Att ansöka om lån är helt gratis, det kostar alltså ingenting om du väljer att avstå från att ta ett lån.

Lånealternativ

Ponture har valt att dela upp alternativen till företagslån i tre olika kategorier:

 • Mikrolån söker man om man har behov av ett lån på mellan 10 000 – 500 000 kronor. Ett lån i denna storlek kräver ingen säkerhet och riktar sig således mot företagare som har investeringsbehov i en mindre skala.
 • Makrolån är ett flexibelt lånealternativ där företagets behov av finansiering ska ge möjlighet till utveckling av företagets affärer. Exempelvis till nyanställning, förbättring av kapital eller utrustning/inventarier. Lånebeloppet ligger på 500 000 – 10 000 000 kronor med en löptid på upp till 36 månader.
 •  Tillväxtlån är som namnet antyder ett lån som är tänkt att ge tillväxt åt företaget. Som referens kan det vara värt att nämna att en ökad årsomsättning på 5% är det man anser vara en god tillväxt i ett företag. Givetvis är det enklare för ett företag som har en låg omsättning att öka omsättningen markant, procentuellt sett alltså.

Krav för att bli beviljad lån genom Ponture

 • En till två borgensmän är ett krav.
 • Företaget måste ha varit verksamt i minst 12 månader och även kunna visa upp resultatrapport och balansräkning för de senaste 12 månaderna.
 • Aktiebolag, enskild firma, handelsbolag eller också kommanditbolag.
 • Kreditkontroll via UC sker på företaget och dess företrädare efter att ett lån har blivit accepterat av lånesökande.

Säkerheten för dig som kund

Finansinspektionen inspekterar Pontures verksamhet kontinuerligt, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu. Detta för att du som kund ska känna trygg med att ditt företagslån följer lagar och regler, men även att ansökan går rätt till och är säker.

SSL-certifieringen som Ponture nyttjar är från Let´s Encrypt. Närmare bestämt Authority X3-certifikatet. Detta certifikat är det som flest långivare och lånejämförelsesajter använder som finns på den svenska marknaden. Detta så att du ska känna dig trygg med att informationen som du delar med Ponture är krypterad och i sin tur inte kan bli avlyssnad av tredje part.

Hur går ansökningsprocessen till?

Så ansöker du om företagslån genom Ponture:
 1. Börja med att fylla i önskat lånebelopp, önskad låneperiod, vad företagslånet ska användas till och slutligen personnummer som man använder för identifiering med BankID.
 2. Klicka sedan på ”Identifiera med BankID” för att bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag med BankID eller Mobilt BankID.
 3. Inom 24 timmar får du låneförslag från upp till 19 långivare. Du ser därefter dina förslag inne på ”Mina sidor” inne på ponture.com.
 4. När du har fått låneerbjudanden ifrån olika långivare jämför du i lugn och ro och bestämmer dig för om något lån verkar intressant.
 5. Signera avtal med vald långivare för att slutligen få ditt lån utbetalt inom 1 bankdag, ofta redan samma dag.

Resumé

Hos Ponture jämför du företagslån från upp till 19 olika banker och långivare, ett effektivt sätt att ta reda på vilken långivare som kan erbjuda det företagslån som du önskar med bäst villkor. Med ett brett lånespann från 100 000 till 10 miljoner kronor kan du ta ett företagslån som du kan amortera på i upp till 36 månader.

Räntan bestämmer de genom att gå igenom företagets resultatrapport och balansräkning från de senaste 12 månaderna. Först efter att en potentiell låntagare accepterar ett låneerbjudande tar Ponture en kreditupplysning på företaget och företagets företrädare, hos UC.

Tjänsten är helt gratis och ansökan är även inte bindande.

Behandlingstiden av låneansökan ligger på 24 timmar på vardagar, lånet betalar långivaren ut till angivet svenskt bankkonto inom en bankdag.

Recensionen publicerades 2020-03-04 och uppdaterades senast 2020-04-26