Om Qapitala

Qapitala AB startade år 2019 och får därför ses som en nykomling på marknaden. Riktat mot småföretagare erbjuder Qapitala ett annorlunda sätt att finansiera sin verksamhet genom att ta checkkredit, funktionen kan man likna vid ett vanligt kreditkort, där den månatliga räntan och tillika effektiva räntan ligger på 2% per 30 dagar.

Ett kreativt sätt att ge småföretagare möjlighet att finansiera sitt företag vid behov.

Qapitalas medarbetare har erfarenhet inom kreditgivning, entreprenörskap och utveckling. Dessa kunskaper har de valt att använda som ett redskap för att ta fram en produkt som utgår ifrån kundens behov. Ett fintechbolag som strävar efter att ligga i framkant när det gäller att erbjuda nytänkande finansiering till mindre firmor.

Qapitala Företagslån

Kontaktinformation

Qapitala AB
Malmskillnadsgatan 32
111 51 Stockholm
Telefonnummer: 010-330 06 80
E-postadress: info@qapitala.se
Organisationsnummer: 559196-8473


Öppettider
Måndag – fredag: 08:00 – 17:00

Kundtjänst via email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Betala enbart för den kredit som du nyttjar, likt ett kreditkort
 • Inga uppläggningsavgifter eller årsavgifter
 • Få besked inom några minuter under kontorstid
 • Utbetalning inom 24 timmar
 • Följ och reglera din checkkredit inne på ”Mina sidor”
 • Svar på många vanliga frågor i ”Vanliga frågor-sektionen” inne på hemsidan

Nackdelar

 • Att behöva verifiera sig med BankID innan man fyller i ansökan får ses som ett minus
 • Ingen kundsupport via chatt
 • Kundsupporten har inte öppet på helgen
 • Dyrare alternativ om man har god kreditvärdighet
Qapitala Företagslån

Villkor

Hos Qapitala tar du checkkredit på mellan 10 000 – 500 000, ett annat sätt att kunna erbjuda finansiering till mindre företag.

Din beviljade företagskredit tar du ut och sätter tillbaka som du önskar med effektiv ränta på 2% per 30 dagar på det belopp som du väljer att nyttja. Inga andra avgifter utöver räntan tillkommer. Med en löptid på upp till 24 månader som kan förlängas i och med det belopp som du väljer att betala av.

Pengarna måste du använda inom verksamheten. Innan du använder pengarna måste de finnas på företagskontot, du får alltså inte flytta dem  till något annat bankkonto.

Säkerhet är inget krav, dock är det krav på personlig borgen från person som är svensk medborgare och som är fri från skuldsaldo och betalningsanmärkningar.

Företaget måste vara registrerat i Sverige, kreditupplysning sker också via UC på borgensman och företaget.

Kreditupplysning hos UC

När du ansöker om checkkredit hos Qapitala tar de en kreditupplysning hos UC. Denna tar dem för att säkerställa att borgensmannen och företaget kommer vara kapabla att betala av beviljad checkkredit.

Oavsett vilken återbetalningsförmåga som UC anser att borgensman och företaget har kommer räntan alltid att hamna på 2% per 30 dagar. Dock så kan det beviljade kreditbeloppet skilja sig beroende på ansedd återbetalningsförmåga.

Läs mer om vad UC undersöker vid en kreditupplysning.

Krav för att bli beviljad checkkredit hos Qapitala

 • Företag som är registrerat i Sverige.
 • Enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller också handelsbolag.
 • En kreditupplysning via UC på företaget och dess företrädare.
 • Företaget får vara helt nystartat.
 • Ingen säkerhet krävs för att bli beviljad företagskredit, personlig borgen är dock ett krav.

Säkerhetsinformation

Qapitala, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

Med enkla men också koncisa allmänna villkor, integritetspolicy och cookiesinformation kan du som kund ta reda på hur de använder känslig information. Men också ta reda på dina rättigheter likväl som skyldigheter när du använder Qapitalas tjänst.

Kommunikationen mellan din enhet och deras webbsida skyddas av krypteringscertifikat ifrån Let´s Encrypt. Let´s Encrypt X3. Det mest använda och en av de säkraste certifikaten i dag.

Vid ansökan om checkkredit använder sig Qapitala av BankID eller Mobilt BankID. Det säkraste sättet att identifiera sig på internet i Sverige i dagsläget.

Hur går ansökningsprocessen till?

Ansökningsprocessen hos Qapitala är gratis och inte bindande. Du får enkelt ett snabbt besked om checkkredit som du sedan tar ställning till genom att:

 1. Börja med att identifiera dig med BankID eller Mobilt BankID för att sedan fylla i obligatoriska uppgifter för att låneansökan ska kunna bli behandlad.
 2. Det positiva med att identifiera sig med BankID/Mobilt BankID, hos Qapitala, innan man fyller i resterande uppgifter är att kreditupplysningen kan ske under tiden som man fyller i resterande uppgifter, vilket i sig påskyndar kreditbeslutet.
 3. Från att ansökan kommer in till att beslut blir taget tar det enbart 3 minuter.
 4. Läs igenom beslutet och se vilket kreditbelopp du blev beviljad för att sedan ta ett beslut. Om du väljer att avstå från att ta en checkkredit kan du göra det utan kostnad.
 5. Väljer du att gå vidare godkänner du låneavtalet med BankID. Utbetalning av önskad kredit sker inom 24 timmar.

Resumé

Qapitala är en riktig färsking på den finansiella marknaden som riktar sig till småföretagare, ett kul koncept som säkert passar vissa företagare som är i behov av mindre kapital för snabb återbetalning. Du kan ansöka om checkkredit på mellan 10 000 – 500 000 kronor, en rimlig summa som man till och med skulle kunna uppfatta som hög då detta de facto inte är ett företagslån och bör inte bli nyttjad som ett sådant. Inga andra avgifter, förutom ränta, tillkommer. Den effektiva räntan ligger på 2% per 30 dagar på det belopp som du väljer att nyttja. Med en återbetalningstid på upp till 24 månader.

Ingen säkerhet krävs förutom personlig borgen där borgensmannen måste vara svensk medborgare samt vara fri från betalningsanmärkningar och skuldsaldo hos Kronofogdemyndigheten. Och gå igenom en kreditupplysning hos UC. Bolagsformen får vara av enskild firma, aktiebolag, kommanditbolag eller också handelsbolag och måste vara registrerat i Sverige.

Kreditansökan blir behandlad inom 3 minuter, utbetalning av önskad checkkredit sker därefter inom 24 timmar till valfritt svenskt bankkonto.

Recensionen publicerades 2020-03-04 och uppdaterades senast 2020-05-08