Qred

Den snabba företagslångivaren med fokus på mindre företag

3.5/5
Senast uppdaterad: 2022-03-18

Recension av: Christoffer Karlsson

Innehåll

10 000 kr

Minsta lånebelopp

2 000 000 kr

Högsta lånebelopp

Information

Lånebelopp
10.000 - 2.000.000 kr
Löptid
6 - 18 mån
Antal långivare
1 st
Utan UC
Nej
Factoring
Nej
Checkkredit
Nej
Krävs personlig borgen?
Ja
Krävs säkerhet?
Nej
Qred Företagslån

Översikt

Qred AB har funnits sedan år 2015, företaget startade ur egen erfarenhet med att ”gå till banken med mössan i handen och tigga om lån”, man ville se en förändring från bankernas sida i hopp om att de kan bli lite ödmjukare. Qred fokuserar på småföretagare som är ute efter smarta företagslån som både erbjuder bra räntor och som även har rätt villkor. Snabbt ska det även gå, målet är att besked ska komma inom ett par minuter.

Qred har på senare år expanderat till Finland, Lettland, Danmark och även Holland.

Slutsats: Du som är småföretagare hittar garanterat ett bra alternativ till finansiering hos Qred. Med många nöjda kunder kan vi inte annat än rekommendera dem.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Extremt snabb ansökan med fyra fält som man ska fylla i
 • Få besked inom 1 timme
 • Utbetalning samma dag om ansökan kommer in innan kl. 17
 • Upplysning utan försämrad kreditvärdighet
 • Följ ditt lån på ”Mina sidor”

Nackdelar

 • Företagets företrädare men också själva företaget behöver gå igenom kreditupplysningar

Är Qred seriösa?

Med ett snittbetyg på 4,7/5 hos Trustpilot, 211 omdömen och 4,7/5 hos Google Reviews, 96 recensioner är det lätt att konstatera att Qred både är rutinerade och seriösa. De kan till och med vara den långivare som har flest positiva omdömen av alla företagslångivare i Sverige?

Informationen gällande din säkerhet som låntagare är gedigen där du kan hitta en specifik sida som enbart handlar om att låna ansvarsfullt, en annan om din säkerhet, en som berättar om hur de hanterar din integritet och ytterligare en som behandlar penningtvätt.

Med SSL-certifikat från Amazon förblir informationen du delar med Qred, i och med en ansökan om lån, konfidentiell. Amazon är en av världens största företag med många års erfarenhet inom datasäkerhet.

Qred står givetvis även under ständig granskning av Finansinspektionen som säkerställer att utlåning och återbetalning går rätt till ur en låntagares synvinkel.

Hur mycket kommer lånet kosta?

Du ansöker helt gratis om företagslån hos Qred, du förbinder dig dessutom inte heller till att ta ett lån enbart genom att göra din ansökan. Du bestämmer dig om ett företagslån hos Qred är rätt för dig efter du har fått en offert.

Qred tillämpar en fast månadsavgift till skillnad från de flesta andra långivare som använder sig av räntor. Vad din fasta månadsavgift beror på ett flertal faktorer där din kreditvärdighet och personlig borgen väger tyngst.

Man kan dock skaffa sig en uppfattning om hur mycket ett lån kan komma att kosta redan innan man gör en ansökan. Detta genom att använda Qreds låneverktyg på deras hemsida.

Som ett exempel kan man se vad ett företagslån om 100 000 kr med en avbetalningstid på 12 månader kan komma att kosta. Månadsavgiften i exemplet blir 1 660 kr med en amortering om 8 333 kr/mån. Den totala kostnaden för lånet blir således 19 920 kr.

Hur det fungerar

Direkt efter att du har bekräftat din ansökan går en begäran om kreditupplysning på företaget iväg till UC och en annan begäran till Creditsafe som kontrollerar din personliga kreditvärdighet.

Eftersom UC enbart blir taget på själva företaget kommer inte den kreditupplysningen påverka din kreditvärdighet. Den personliga kreditupplysningen hos Creditsafe påverkar inte din kreditvärdighet.

Din kreditvärdighet och din personliga borgen räcker för att Qred ska kunna erbjuda ett företagslån. Det är dock inget negativt att bifoga mer finansiell information som potentiellt kan göra att din månadskostnad blir ännu lägre.

Krav för att bli beviljad lån hos Qred

 • Svenskregistrerat företag.
 • Enskild firma, aktiebolag, handelsbolag eller också kommanditbolag.
 • Kreditupplysning via UC på företaget, även kreditupplysning på företagets företrädare via Creditsafe som inte påverkar personernas kreditvärdighet.
 • Företaget får vara helt nystartat.
 • Ingen säkerhet krävs för att få ta ett företagslån utöver personlig borgen.

Vilken information behövs för att göra en låneansökan hos Qred?

När du gör en ansökan hos Qred behöver du ange följande:

 • E-mailadress
 • Mobilnummer
 • Organisationsnummer

Du bekräftar din ansökan med BankID.

Vilka företag och bolagsformer arbetar Qred med?

Qred erbjuder finansiering till alla svenska aktiebolag, enskilda firmor, handelsbolag och kommanditbolag.

Vilka andra sorters finansieringar erbjuder Qred?

Den enda formen av finansiering som Qred erbjuder i dagsläget är företagslån.

Hur går ansökningsprocessen till?

 1. Börja med att fylla i önskat belopp, företagets organisationsnummer, mobiltelefonnummer och slutligen e-postadress.
 2. Klicka sedan på ”Ansök” för att bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag med Mobilt BankID.

Vad händer efter jag har skickat min ansökan?

Inom ett par minuter på vardagar får du ett låneförslag ifrån Qred som då, med hjälp av avancerad datorteknik, har gått igenom din ansökan. Du ser ditt förslag inne på ”Mina sidor” inne på qred.se men får även besked via e-post och SMS.

Ta god tid på dig och gå igenom låneförslaget noggrant, jämför gärna med andra långivare eller använd en jämförelsetjänst som exempelvis Krea eller Creddo.

Signera ditt avtal för att sedan få ditt lån utbetalt inom 1 bankdag, men ofta redan samma dag.

Låntagarens kvalifikationer

Omdöme: Bra

Qred ställer följande krav på sina låntagare:

Affärshistorik:
Nya företag är välkomna
Årsomsättning:
Ingen omsättning krävs
Krav på personlig borgen:
Ja
Krav på säkerhet:
Nej

Nya företag likväl som företag utan omsättning är välkomna med en ansökan hos Qred. Om du har en betalningsanmärkning betyder det per automatik inte att du inte kvalificerar dig för finansiering, det beror på anmärkningens karaktär.

Lånevillkor

Omdöme: Godkänt

Qred erbjuder följande lånevillkor:

Lånebelopp:
10.000 - 2.000.000 kr
Löptid:
6 mån - 1,5 år
Ränta:
Fast månadsavgift
Avgifter:
Inga avgifter utöver månadsavgiften

Qred är stolta över att kunna erbjuda företagslån på summor på så lite som 10 000 till 2 000 000 kronor, återbetalningstiden sträcker sig från 6 upp till 18 månader.

Hos Qred får du inte en ränta, de använder sig i stället av en fast månadskostnad där avgifterna är momsbefriade, man kan även betala av lånet i förväg utan att någon extra kostnad tillkommer.

Qred har utvecklat ett system som de kallar för Qred-score, ett system som avgör hur hög din fasta månadsavgift blir för företagslånet. Faktorer som avgör är företagets förmåga att betala av kommande avbetalningar på lånet samt att lånebeloppet motsvarar en rimlig summa sett till företagets storlek.

Kreditupplysning på firman sker via UC medan liknande uppgifter på företagets representanter sker via Creditsafe, upplysningen via Creditsafe påverkar inte personernas kreditvärdighet.

Omdömen från verifierade kunder

Omdöme: Bra

Negativa omdömen & klagomål

Qred är troligtvis den företagslångivaren som har fått flest kombinerade omdömen hos Trustpilot och Google Reviews, i skrivande stund närmre 350 stycken. Med så många omdömen blir det i princip ofrånkomligt att det finns några negativa.

De vi tycker är värda att nämna är:

 • Otroligt oseriösa – Sökande fick ett pris som accepterades, när den sökande gick vidare i processen dubblades priset för lånet. Enligt Qred rörde detta sig om ett missförstånd som därför bad sökande kontakta kundtjänst.
 • Inte nöjd – Missnöjd med lånet p.g.a. jättehög ränta.
 • Felaktig offert – Efter att Qred tog UC fick sökande en offert. Avtalet som skickades därefter låg enbart på 5% av offererad lånesumma.

Positiva omdömen & rekommendationer

Qred är en väldigt omtyckt långivare med 94% positiva omdömen.

Bland alla dessa omdömen tycker vi att det är värt att nämna följande:

 • Hjälpsam kundservice – Med positiva medarbetare är de alltid hjälpsamma när man behöver snabb likviditet.
 • Qred får högst omdöme – Tur att långivare som Qred finns för att hjälpa småföretagare att känna sig trygga i sitt företagande.
 • Bra och seriös långivare – Flexibla när det gäller företagslånet och säger vad som gäller utan att behöva linda in det i ”fina ord”.

Kontaktinformation

Qred AB
Tulegatan 15
113 53 Stockholm
Telefonnummer: 020-150 333
E-postadress: support@qred.se
Organisationsnummer: 559008-9800


Öppettider
Måndag – fredag: 07:00 – 17:30

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Slutsats

Qred har expanderat snabbt och har på ett fåtal år öppnat kontor i fyra andra länder. Du kan ansöka om lån på mellan 10 000 – 2 000 000 kronor med en avbetalningstid på upp till 18 månader. I stället för räntor använder sig Qred av fasta månadsavgifter som man bestämmer av företagets ansedda betalningsförmåga, genom deras egna poängsystem kallat Qred-score.

Inget krav på säkerhet förutom personlig borgen. Kreditupplysning tas på företagets representanter, dock genom Creditsafe som inte påverkar personernas kreditvärdighet, kreditupplysning tas även på själva företaget.

Behandlingstiden av låneansökan ligger på ett fåtal minuter under kontorstid, ett lån betalar man normalt därefter ut samma bankdag som det blir undertecknat.

Vanliga frågor

Ja, Qred tar en kreditupplysning hos UC. Dock är det enbart på företaget som UC:n blir tagen, inte på personen som söker. Det innebär att din kreditvärdighet inte blir påverkad, vilket en UC som tas på en person gör.

Ja, om du anger 18 månader när du ansöker så kommer Qred se över en längre avbetalningsperiod efter önskemål.