Om Qred

Qred AB har funnits sedan år 2015, företaget startade ur egen erfarenhet med att ”gå till banken med mössan i handen och tigga om lån”, man ville se en förändring från bankernas sida i hopp om att de kan bli lite ödmjukare. Qred fokuserar på småföretagare som är ute efter smarta företagslån som både erbjuder bra räntor och som även har rätt villkor. Snabbt ska det även gå, målet är att besked ska komma inom ett par minuter.

Qred har på senare år expanderat till Finland, Lettland, Danmark och även Holland.

Qred Företagslån

Kontaktinformation

Qred AB
Tulegatan 15
113 53 Stockholm
Telefonnummer: 020-150 333
E-postadress: support@qred.se
Organisationsnummer: 559008-9800


Öppettider
Måndag – fredag: 07:00 – 17:30

Kundtjänst via chatt-funktion, email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • Extremt snabb ansökan med fyra fält som man ska fylla i
 • Få besked inom 1 timme
 • Utbetalning samma dag om ansökan kommer in innan kl. 17
 • Upplysning utan försämrad kreditvärdighet
 • Följ ditt lån på ”Mina sidor”

Nackdelar

 • Företagets företrädare men också själva företaget behöver
  gå igenom kreditupplysningar
Qred Företagslån

Lånevillkor

Qred är stolta över att kunna erbjuda företagslån på summor på så lite som 10 000 till 1 000 000 kronor, återbetalningstiden sträcker sig från 6 upp till 18 månader.

Hos Qred får du inte en ränta, de använder sig i stället av en fast månadskostnad där avgifterna är momsbefriade, man kan även betala av lånet i förväg utan att någon extra kostnad tillkommer.

Qred har utvecklat ett system som de kallar för Qred-score, ett system som avgör hur hög din fasta månadsavgift blir för företagslånet. Faktorer som avgör är företagets förmåga att betala av kommande avbetalningar på lånet samt att lånebeloppet motsvarar en rimlig summa sett till företagets storlek.

Kreditupplysning på firman sker via UC medan liknande uppgifter på företagets representanter sker via Creditsafe, upplysningen via Creditsafe påverkar inte personernas kreditvärdighet.

Krav för att bli beviljad lån hos Qred

 • Svenskregistrerat företag.
 • Enskild firma, aktiebolag, handelsbolag eller också kommanditbolag.
 • Kreditupplysning via UC på företaget, även kreditupplysning på företagets företrädare via Creditsafe som inte påverkar personernas kreditvärdighet.
 • Företaget får vara helt nystartat.
 • Ingen säkerhet krävs för att få ta ett företagslån utöver personlig borgen.

Säkerhetsinformation

Qred, likt alla långivare som vi presenterar på Företagslånet.nu, är givetvis registrerade hos Finansinspektionen för din säkerhets skull.

Hur går ansökningsprocessen till?

 1. Börja med att fylla i önskat belopp, företagets organisationsnummer, mobiltelefonnummer och slutligen e-postadress.
 2. Klicka sedan på ”Ansök” för att bekräfta din kostnadsfria ansökan om låneförslag med Mobilt BankID.
 3. Inom ett par minuter på vardagar får du ett låneförslag ifrån Qred som då, med hjälp av avancerad datorteknik, har gått igenom din ansökan. Du ser ditt förslag inne på ”Mina sidor” inne på qred.se men får även besked via e-post och SMS.
 4. Ta god tid på dig och gå igenom låneförslaget noggrant, jämför gärna med andra långivare eller använd en jämförelsetjänst som exempelvis Krea eller Creddo.
 5. Signera ditt avtal för att sedan få ditt lån utbetalt inom 1 bankdag, men ofta redan samma dag.

Resumé

Qred har expanderat snabbt och har på ett fåtal år öppnat kontor i fyra andra länder. Du kan ansöka om lån på mellan 10 000 – 1 000 000 kronor med en avbetalningstid på upp till 18 månader. I stället för räntor använder sig Qred av fasta månadsavgifter som man bestämmer av företagets ansedda betalningsförmåga, genom deras egna poängsystem kallat Qred-score.

Inget krav på säkerhet förutom personlig borgen. Kreditupplysning tas på företagets representanter, dock genom Creditsafe som inte påverkar personernas kreditvärdighet, kreditupplysning tas även på själva företaget.

Behandlingstiden av låneansökan ligger på ett fåtal minuter under kontorstid, ett lån betalar man normalt därefter ut samma bankdag som det blir undertecknat.

Recensionen publicerades 2020-03-04 och uppdaterades senast 2020-04-24