Om Svea

Svea Ekonomi AB är med sina dryga 30 år av erfarenhet av att hjälpa företag med att finansiera sina investeringar en av de mest meriterade finansinstituten i Sverige. De har även över tvåtusen anställda runt om i Europa och har som mål att bli den ledande långivaren i Europa. Svea erbjuder ett stort antal lånalternativ där både privatlån, bolån, företagslån, företagskredit, factoring och inkasso ingår.  Det är därför extra förvånande att se en hemsida som är så pass informationsfattig som just Sveas hemsida. Vi på har kämpat för att hitta information gällande låneavtal för att på så sätt kunna jämföra med konkurrenter. Vi har dock gått bet på många punkter vilket gör att Svea hamnar i botten i vår jämförelse gällande information på webbplatsen.

Exempelvis så har ”Frågor och svar”-sektion hunnit bli branschstandard. De allra flesta långivarna och låneförmedlarna har en sådan i dag. Det är dock något som Svea helt verkar ha missat.

Ta därför kontakt med kundtjänst inför ett eventuellt företagslån för att få svar på frågor som de inte besvarar på sin hemsida.

Svea Företagslån

Kontaktinformation

Svea Ekonomi AB
Evenemangsgatan 31
169 81 Solna
Telefonnummer: 08-735 29 89
E-postadress: info@svea.com
Organisationsnummer: 556489-2924


Öppettider
Måndag – fredag: 09:00 – 16:00

Kundtjänst via email och telefon.

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ej bindande
 • En kreditupplysning via Bisnode gör det möjligt att ta lån utan UC
 • Enkel ansökan där mycket är automatiserat
 • Flexibla lån där företagskredit och företagslån ingår i ett och samma erbjudande

Nackdelar

 • Väldigt informationsfattig hemsida gör att potentiella låntagare drar öronen åt
 • Ingen kundsupport på helger
 • Uppläggningsavgift på företagslånet
 • Månadsavgift tillkommer utöver ränta
Svea Företagslån

Lånevillkor

Företagslånet kan man välja att ta i form av ett vanligt företagslån eller också som företagskredit. Skillnaden är att på ett vanligt företagslån får du ut hela summan på en gång och betalar ränta på hela summan från dag ett. Företagskredit fungerar mer som ett kreditkort där du blir beviljad ett visst belopp som du sedan får ta ut så stor summa utav som du är i behov av. Du börjar betala för nyttjad kredit så fort du har överfört summan till ditt företagskonto men kan betala tillbaka summan när du känner för det, plus ränta, för att sedan vara kvitt krediten.

Ett företagslån kan ligga på upp till 500 000 kronor och ha en löptid på upp till 24 månader. Företagskrediten har ett tak på 1 000 000 kronor som man kan utnyttja så länge som man betalar av på den månatliga räntan som utnyttjad kredit innebär. Uppläggningsavgiften kostar 995 kronor och sedan tillkommer även en månadsavgift som ligger på 195 kronor per månad.

Räntan sätter Svea individuellt efter kreditupplysning blivit tagen på företaget och dess företrädare.

Det finns inget krav för säkerhet eller personlig borgen på lånet. Vid högre lånebelopp är dock personlig borgen ett krav.

Kreditupplysning via Bisnode

Det första steget som man gör när man ansöker om företagslån eller företagskredit hos Svea är att verifiera sig med BankID. Så fort du har identifierat dig går en förfrågan om kreditupplysning iväg till Bisnode vilka därefter återkommer med kreditbesked till Svea omgående. Det är en automatiserad process som gör det möjligt för Svea att få en uppfattning om din kreditvärdighet direkt. För att sedan presentera det lån som är tillgängligt för dig och ditt företag, inom 1 minut.

Kreditupplysningen via Bisnode gör det även möjligt för dig att ta företagslånet utan UC och då inte påverka din kreditvärdighet. Om du är nyfiken på vilken information Bisnode tar på dig och företaget kan du läsa om det här.

Säkerhet hos Svea och på deras hemsida

Svea erbjuder saklig om än något tunn information gällande personuppgiftsbehandling och cookie-hantering på deras hemsida.

Webbplatsen håller dem säker genom ett DigiCert SHA2-certifikat. SSL-certifikat likt DigiCert håller informationen som skickas mellan din enhet och Sveas webbplats säker och krypterad så att utomstående inte ska kunna komma åt den. En säker hemsida symboliseras oftast av ett hänglås bredvid adressfältet i webbläsaren.

Svea och alla andra långivare och låneförmedlare som vi presenterar på Företagslånet.nu är registrerade hos Finansinspektionen och blir granskade av dem fortlöpande.

Ansökningsprocessen hos Svea

Så här genomför du din ansökan:

 1. Börja med att klicka på ”Ansök nu” för att sedan fylla i ditt personnummer för att kunna identifiera dig med BankID eller Mobilt BankID.
 2. Om du har fler än ett företag som du är engagerad i får du nu upp en lista på dessa där du sedan väljer företaget som lånet gäller. Om du bara har ett företagsengagemang blir det valt per automatik.
 3. Ange i nästa steg din e-postadress, kontonumret dit du önskar få pengarna insatta och även önskat lånebelopp eller kreditutrymme.
 4. I detta steg får du ett erbjudande. Om du accepterar det signerar du det med BankID. Du kan även välja att här få ett ytterligare erbjudande med lägre ränta om du vill lägga till personlig borgenär.
 5. Få ett ytterligare erbjudande inom en bankdag som du sedan tar ställning till och signerar med Mobilt BankID.

Resumé

Hos Svea kan du ansöka om företagslån på upp till 500 000 kronor eller företagskredit på upp till 1 000 000 kronor. Helt kostnadsfritt utan någon bindning. Företagslånet har en löptid på upp till 2 år medan företagskrediten inte har någon löptid utan kan utnyttjas så länge den månatliga räntan blir betald.

Företagskrediten använder man så mycket av den beviljade krediten som man som låntagare önskar. Och betalar enbart ränta för den kredit som har tagits ut.

Uppläggningsavgift om 995 kronor och månadsavgift om 195 kronor tillkommer.

Det finns ingen uppsägningstid på företagskrediten, den kan man säga upp när som utan extra avgift.

Räntan bestämmer Svea genom kreditupplysning som de tar i samarbete med Bisnode vilket inte påverkar kreditvärdigheten.

Varken säkerhet eller personlig borgen är krav vid lägre lånebelopp.

Med en bättre, mer informativ hemsida kommer Svea att klättra på rankinglistan framöver.

Recensionen publicerades 2020-05-12 och uppdaterades senast 2020-05-14