Toborrow

Favoriten bland alla förmedlare av företagslån

5/5
Senast uppdaterad: 2022-03-18

Recension av: Christoffer Karlsson

Innehåll

30 000 kr

Minsta lånebelopp

20 000 000 kr

Högsta lånebelopp

Information

Lånebelopp
30.000 - 20.000.000 kr
Löptid
3 mån - 5 år
Antal långivare
Bud från över 5 000 st
Utan UC
Nej
Factoring
Nej
Checkkredit
Nej
Krävs personlig borgen?
Nej
Krävs säkerhet?
Nej
Toborrow Företagslån Logo

Översikt

Toborrow AB startade år 2013 och erbjuder ett nytänkande men också roligt sätt att låna pengar på. När du som lånesökande ansöker om ett lån hos Toborrow anger du lånebelopp och löptid och dina allmänna uppgifter. Med hjälp av dessa uppgifter kontrollerar Toborrow aktiebolagets kreditvärdighet och ger det därefter ett riskbetyg mellan A och C. Med hjälp av betyget kan sedan flera långivare erbjuda företagslån till dig med en fast årsränta. De budar alltså för att få dig som låntagare.

Hemsidan känns proffsig och informativ där det är lätt att genomföra en ansökan.

Slutsats: Vi på Företagslånet är väldigt förtjusta i Toborrows sätt att erbjuda företagslån. Deras annorlunda sätt att erbjuda finansiering till företag innebär lägre räntor och bättre villkor. Hemsidan är enkel och informativ. Deras kundtjänst är suverän!

Fördelar

 • Kostnadsfri ansökan
 • Ansökan är inte bindande
 • Ett annorlunda, kul sätt att ta ett företagslån genom att privata långivare budar för att få dig som låntagare
 • Följ ditt lån under ”Mina sidor”

Nackdelar

 • Kreditupplysning via UC som kan påverka kreditvärdighet

Är Toborrow seriösa?

Ja, Toborrow är en seriös låneförmedlare med enbart nöjda kunder på diverse omdömesplattformar, så som Trustpilot och Google Reviews.

Trots att Toborrow enbart är en förmedlare av lån, genom tusentals privata långivare, företagslångivare och banker står de under Finansinspektionens tillsyn så att du som låntagare ska kunna känna extra trygghet inför ett lån.

SSL-certifikatet som Toborrow valt att använda på sin hemsida är från Cloudflare, en av världens största servernätverk. Certifikatet säkerställer att informationen du delar med dig till Toborrow i och med din ansökan förblir i säkra händer och inte delas med tredje part.

I sidfoten på hemsidan hittar du användarvillkor likväl som deras integritetspolicy.

Hur mycket kommer lånet kosta?

Att genomföra en ansökan på Toborrows hemsida är helt gratis och utan någon som helst bindning.

Det är först efter du godtar en eventuell offert från en långivare som en avgift i form av ränta på själva lånet tillkommer. Toborrow bestämmer ingen ränta, den bestämmer varje individuell långivare efter företagets kreditrating och eventuell säkerhet. Kreditrating fastställs genom UC-förfrågan.

Hur det fungerar

Toborrows fungerar som en budgivnings-plattform där varje potentiell långivare får lägga bud på de lån som de anser sig kunna erbjuda finansiering till, utefter eget tillgång till kapital och låntagarens kreditrating samt erbjuden säkerhet.

Inom 48 timmar har du fått erbjudanden ifrån de långivare och kreditgivare som är beredda att erbjuda dig och ditt företag ett lån.

Gå igenom anbuden, se vilken ränta du kan få, och bestäm dig för om något anbud passar. Lånet betalas ut inom 24 timmar till ditt bankkonto. Om du väljer att avstå från att ta ett företagslån tillkommer ingen kostnad överhuvudtaget.

Krav för att bli beviljad lån genom Toborrow

 • Aktivt, svenskregistrerat företag.
 • Kreditupplysning via UC på företaget och även dess företrädare.

Vilken information behövs för att göra en låneansökan genom Toborrow?

För att få anbud från anslutna långivare genom Toborrow behöver du ange följande:

 • Personnummer
 • Telefonnummer
 • E-postadress

Vilka företag och bolagsformer erbjuder Toborrow finansiering till?

Alla svenska företag som har en aktiv verksamhet är välkomna att ansöka om finansiering via Toborrow. 

Vilka olika sorters finansieringar erbjuder Toborrow?

I dagsläget erbjuder Toborrow finansiering genom företagslån.

Hur går ansökningsprocessen till?

Ansök om företagslån genom Toborrow så här:

 1. Börja med att fylla i hur mycket du vill låna, önskad löptid, personnummer, telefonnummer och slutligen din email.
 2. Klicka sedan på ”FORTSÄTT” för att gå vidare.
 3. I nästa steg beskriver du bolaget kort och även vad företagslånet ska användas till.

Vad händer efter jag har skickat min ansökan?

Efter att din ansökan nått Toborrow skickas en förfrågan om UC, vars kredituppgifter de har på dig och företaget, delas med anslutna långivare.

Varje individuell långivare tar ett beslut om de är beredda att erbjuda dig ett lån och i sådana fall till vilken ränta. Detta med hjälp av kreditupplysningen och eventuell säkerhet.

Inom 48 timmar har du fått anbud från alla långivare som är villiga att erbjuda lån.

Om du godkänner något låneförslag betalar långivaren därefter ut beloppet till ditt registrerade bankkonto inom 1 vardag.

Låntagarens kvalifikationer

Omdöme: Utmärkt

Uppfyll följande för att ta ett lån via Toborrow:

Affärshistorik:
Aktivt företag
Årsomsättning:
Ingen
Krav på personlig borgen:
Nej
Krav på säkerhet:
Nej

Alla svenskregistrerade företag, oavsett affärshistorik, är välkomna att ansöka. Ingen omsättning i företaget krävs.

Vissa långivare kräver personlig borgen, men långt ifrån alla.

Lånevillkor

Omdöme: Utmärkt

Lånevillkoren hos Toborrow:

Lånebelopp:
30.000 - 20.000.000 kr
Löptid:
3 - 60 mån
Ränta:
Individuell ränta
Avgifter:
Uppläggningsavgift kan förekomma

Hos Toborrow kan du låna mellan 30 000 och 20 000 000 kronor, men ett av kraven är att det måste vara ett aktiebolag som gör ansökan, löptiden sträcker sig från 3 till 60 månader.

Långivarna kommer att buda på företagslånet för att få dig som kund genom att sätta den ränta som de är villiga att låna ut till. Räntan kommer bland annat bero på kreditvärdigheten som Toborrow bestämmer genom upplysning hos UC.

Betalningsanmärkningar kan få förekomma men risken är att erbjuden ränta kommer bli hög.

Säkerhet i någon form eller borgensman/borgensmän är inget krav men att rekommendera för att bli erbjuden en så bra ränta som möjligt.

Omdömen från verifierade kunder

Omdöme: Utmärkt

Negativa omdömen & klagomål

I skrivande stund har Toborrow fått 10 recensioner på Trustpilot, varav alla är av omdömet ”Utmärkt”. Toborrow har fått 4 recensioner på Google Reviews där alla recensenter gett betyget 5/5.

I dagsläget finns det därför inget negativt att nämna om Toborrow.

Positiva omdömen & rekommendationer

Med toppbetyg från totalt 14 recensenter tycker vi att detta är extra nämnvärt:

 • I särklass bästa villkoren – Av alla aktörer på den svenska företagslånemarknaden är, enligt omdömesgivaren, Toborrow den med bäst villkor. Det gick snabbt, var enkelt och kundtjänst var trevlig.
 • Ett bra sätt att jämföra för företag – Det har funnits liknande tjänster som riktar sig till privatpersoner, äntligen finns liknande sätt för företagare att jämföra lån. Både från banker, privata aktörer och andra långivare.
 • Många olika lånealternativ – Via Toborrow fick sökande många olika lånealternativ att välja mellan. Utifrån företagets situation.
 • Marknadsmässig ränta – Bra plattform som där långivare och sökande kopplas samman för att bli erbjuden företagslån till marknadsmässig, korrekt ränta.

Kontaktinformation

Toborrow AB
Nybrogatan 11
114 39 Stockholm
Telefonnummer: 08-520 017 30
E-postadress: info@myloan.se
Organisationsnummer: 556942-6736

 

Kundtjänst via chatt-funktion, email och även telefon.

Slutsats

Toborrow erbjuder ett roligt och annorlunda sätt att finansiera ett aktiebolag, långivare ”slåss” om ditt lån genom budgivning. Du kan ansöka om lån på mellan 30 000 och 20 000 000 kronor där avbetalningstiden ligger på mellan 3-60 månader. Vilken ränta du blir erbjuden blir bestämt av de långivare som vill vara med och buda på ditt lån. Dessa använder sig i sin tur av Toborrows riskbetygssystem mellan A – C som blir framtaget med hjälp av information från UC.

Säkerhet och/eller personlig borgen är inget krav, att erbjuda någon form av säkerhet ger dock möjlighet till fler anbud och bättre räntor. Betalningsanmärkningar kan vara accepterat om tillräcklig säkerhet eller personlig borgen finns. Alla bolagsformer är välkomna att ansöka om företagslån.

Få låneförslag från ett antal olika långivare för att därefter få utbetalning inom en bankdag efter att lån har blivit godkänt.

Vanliga frågor

Varje långivare lägger anbud på de ansökningar de är villiga att finansiera. Eftersom varje långivare sätter räntan individuellt är det inte möjligt att säga exakt vad ett lån kommer kosta innan ansökan är gjord.

Toborrow har dock exempel på sin hemsida där ett lån om 100 000 kr, med en löptid på 12 månader kan komma att kosta 8 666 kr/mån inkl. amortering. Vilket innebär att du betalar en månadskostnad om 333 kr.

Ja, Toborrow tar endast en kreditupplysning hos UC när du gör en ansökan. Kreditupplysningen delas sedan med potentiella långivare.

Om du anger borgenär för personlig borgen tas en kreditupplysning även på borgenären.