Froda expanderar ytterligare med sparande genom nyskapande bankplattform

  • Inläggsförfattare:
Frodas VD, Olle Lundin
Frodas VD – Olle Lundin

Som vi tidigare rapporterat ligger Froda inte på latsidan gällande sin expansion i både andra länder och genom utvidgande av tjänster. Nästa steg i expansionen kommer snart efter föregående expansion, nämligen en spartjänst.

Spara med 1% sparränta

Genom samarbete med Vilja Solutions har Froda på rekordkort tid, sex veckor, tagit fram ett molnbaserat sparande som riktar sig till privatpersoner. Du som redan har ett företagslån hos Froda. Eller du som tänker ansöka om ett. Har nu ett gyllene tillfälle att även samla ditt privata sparande hos Froda med en rejäl sparränta om hela 1%.
Genom den statliga insättningsgarantin på upp till 950 000 kr får du även en trygghet i att ditt sparande är i trygga händer om något oförutsett skulle hända. Sparandet är även gratis med 0 kr i öppningsavgift, 0 kr i årsavgift och med helt fria uttag.

Viljas VD hade följande att säga om samarbetet:

Vi är mycket imponerade av Frodas verksamhet och stolta över förtroendet att realisera lanseringen av deras nya spartjänst, extra roligt om det kan hjälpa företag som har det tufft i corona-tider. Vi ser detta som ytterligare ett kvitto på att vår bankplattform möter de högt ställda krav från fintech bolag gällande flexibilitet, automatisering samt att det ska vara enkelt och snabbt att komma igång.

Fredrik Ulvenholm, VD – Vilja Solutions AB

Om Vilja

Vilja startade redan år 2007 under namnet LeanDev. Genom att fem erfarna IT- och bankexperter insåg att det fanns ett bättre och mer kostnadseffektivt sätt att bygga ett lån- och insättningssystem. Sagt och gjort, arbetet påbörjade man från grunden tills man hade utarbetat ett nytt banksystem utan implementering av gammalt tänk och kodning. Man hade gjort något helt nytt och unikt.

Under våren 2020 bytte man namn till Vilja som mer återspeglar vad företaget står för. Ett företag som har viljan att vara den bästa molnbaserade kärnbankplattformen på planeten.