Företagslån till specifika branscher

Olika branscher har olika behov när det kommer till ett företagslån. Ett lån som exempelvis passar ett byggföretag passar inte en frisörsalong. Det är därför viktigt att hitta en långivare som har erfarenhet av att erbjuda lån till specifika branscher och som även har kunskapen att specialanpassa lånen efter företagets lånebehov.

Historiskt sett har det varit ett stort projekt att ta ett företagslån där bokslut, budget och affärsplan ofta har varit ett krav. Det har inneburit att det har tagit lång tid att få ett lån godkänt. Konkurrensen på företagslånemarknaden under de senaste åren har dock inneburit att många av dessa krav har försvunnit. Personlig borgen eller annan form av säkerhet är även det oftast inget krav nu för tiden. Nu går det snabbt att få ett företagslån, du kan få iväg en ansökan på 3 minuter och sedan få besked inom 1 minut efter att du skickat ansökan. Ansökan är gratis och utan bindning hos de allra flesta.

Vi går i detta avsnitt igenom vad olika branscher vanligtvis har för behov när det kommer till företagslån och varför behovet har uppstått.

Företagslån till restaurang och butik

Företagslån till restaurang

Genom historien är det många restaurangägare som har blivit nekade företagslån. Anledningen har oftast varit att ett lån som ska finansiera en restaurangrörelse varit ansedd som en sämre och riskfylld investering. Även mer etablerade företagare inom restaurangbranschen har haft svårt att ta lån hos de mer konventionella bankerna. Konkurrensen från över 20 olika långivare på internet har ändrat detta synsätt helt. Nu är det enklare än någonsin att få ett företagslån, och snabbt går det också. Hos många långivare får du besked inom 3-5 minuter och har sedan pengarna på ditt företagskonto inom 1 bankdag. Allt utan att binda dig till något och utan kostnad.

Vad kan lånet till restaurang användas till?

Vi har frågat några olika restaurangägare vad de tänker använda sitt företagslån till och har då fått bland annat dessa svar:

 • Vidareutbilda personal
 • Anställning av personal
 • Inköp av lager och annan utrustning
 • Renovera matserveringen för att på så sätt locka nya och fler kunder
 • Likviditetsbehov vid tillfällig, säsongsbetonad svacka
 • Reklam i tidning och sociala medier, även annan marknadsföring
 • Inköp av vitvaror när gammal utrustning gått sönder

Företagslån till butik

En av de mest hektiska branscherna, speciellt under högtider och även högsäsonger, är butiksbranschen. Att hinna med att ta hand om kunder samtidigt som inköp av lager, reklam och marknadsföring och personalfrågor ska bli hanterade är inte lätt. Och kan kräva tillskott i kassan inför exempelvis högtiderna när lagret behöver bli förstärkt. Många digitala långivare har hunnit få stor erfarenheten inom just långivning till butiker, då vanliga banker ofta nekar ett företagslån. Ett digital finansinstitut är även ofta betydligt snabbare än en vanlig bank och är därför också ett bra alternativ när tillskottet av pengar behövs omgående.

Vad kan lånet till butik användas till?

Butiksbranschen fungerar annorlunda än många andra branscher och det finns därför annorlunda finansieringsbehov. Lånet kan man exempelvis använda till:

 • Reklam och marknadsföring i tidningar och sociala medier så som; Facebook, Instagram, Snapchat och Twitter
 • Utöka inriktningen på butiken och då expandera lagret
 • Bunkra upp lager inför kommande högsäsong
 • Investera i e-handel eller en ny hemsida
 • Anställning av ny personal
Företagslån till frisör

Företagslån till frisörsalong och skönhetssalong

I en stressig bransch där man ska ta hand om kunder, beställa produkter från leverantörer, ordna reklam och marknadsföring, boka tider åt kunder, betala fakturor, ta hand om personal och lokaliteter kan det vara svårt att få tiden att räcka till. Att då kunna ta ett enkelt lån för att snabbt kunna få tillgång till likvida medel kan ofta vara ovärderligt. I ett företag med växtvärk där tempot är högt och tiden knapp kan ett företagslån för att fortsätta utvecklingen vara ett måste.

Vad kan lånet till frisörsalongen och skönhetssalongen användas till?

När vi frågat runt vad frisörer och skönhetssalonger använder sina lån till är det oftast dessa svar som vi fått:

 • Reklam och marknadsföring
 • Renovering av salongen
 • Inköp av massagebänkar och frisörstolar
 • Få in likvida medel i företaget vid växtvärk
 • Inköp av maskiner och utrustning, exempelvis spray tan-bås och solarium
 • Anställa mer personal

Vilket behov har din verksamhet av ett företagslån? Oavsett behov så finns det långivare som hjälper dig med att finansiera dina drömmar.