Att ta företagslån genom en låneförmedlare

Likt ett företag som ska köpa inventarier eller anlita ett företag för att få en tjänst utförd. Eller en privatperson som ska anlita en hantverkare för ett större projekt, tar man enligt norm in offerter ifrån flera företag för att säkerställa att man få bäst erbjudande till bästa möjliga pris.

När man ska ta ett företagslån så tänker man självklart likadant. Ju större summor det handlar om desto mer angelägen blir man att villkoren blir så bra som möjligt. Det är i detta läget en låneförmedlare till företagslån kommer väl till pass. Låneförmedlarna har sett ett behov på lånemarknaden och har tagit fram tjänster där de hjälper dig fram till det bästa företagslånet. Du lägger en ansökan hos en låneförmedlare och får sedan erbjudanden från upp till 20 olika långivare. Du kan sedan i lugn och ro jämföra dessa erbjudanden och välja det mest förmånliga företagslånet.

Lånebelopp:

20.000 - 20.000.000 kr

Återbetalningstid:

3 mån - 5 år

Lånebelopp:

25.000 - 60.000.000 kr

Återbetalningstid:

1 mån - 5 år

Lånebelopp:

50.000 - 60.000.000 kr

Återbetalningstid:

Företagskredit

Lånebelopp:

10.000 - 4.000.000 kr

Återbetalningstid:

1 mån - 5 år

Hur kan låneförmedlare till företagslån förklaras närmre?

En låneförmedlare fungerar som en mellanhand mellan ditt företag och den långivaren som är villig att bevilja ett lån till ditt företag. När du ansöker om ett lån via en låneförmedlare så börjar de med att ta en kreditupplysning på den/dem som ansöker om lånet: enskild firma, handelsbolag eller aktiebolag och eventuella borgensmän. Med dessa uppgifter går låneförmedlaren sedan vidare till sina samarbetspartners för att låta dem komma in med låneförslag.

Beroende på vad kredituppgifterna säger kommer sedan långivarna återkomma med låneerbjudande med sina egna specifika villkor. Det kan vara så att vissa långivare inte återkommer med något erbjudande. Det kan bero på att bolaget eller borgensmännen inte är tillräckligt kreditvärdiga. Vissa banker kanske inte lånar ut till nystartade företag eller så kan vissa långivare kräva säkerhet för lånet.

Antalet långivare som en låneförmedlare samarbetar med skiljer sig åt. Men det brukar röra sig om mellan 10 till 20 finansbolag.

Genom att använda en låneförmedlare slipper du själv skicka förfrågningar om företagslån till flera finansbolag. Detta sköter låneförmedlaren gratis, utan någon extra kostnad. Efter ansökan får du förhoppningsvis låneförslag ifrån ett antal olika långivare där du sedan kan jämföra ränta, avgifter och andra villkor. En ansökan är aldrig bindande och du kan därför alltid tacka nej till erbjudanden och avstå ifrån att ta företagslånet.

Då låneförmedlaren får provision på de lån som går igenom, det är så de tjänar sina pengar, är de självklart måna om att ge dig den absolut bästa servicen. Så att ditt företag ska få erbjudanden ifrån flera banker och hjälper gärna till med att fylla i låneansökan. Detta i sin tur så att allt blir korrekt med: personnummer/organisationsnummer, lånebelopp och önskad återbetalningstid.

Låneförmedlare jobbar i tre enkla steg

Samtliga av de låneförmedlare som vi presenterar arbetar gällande samma tre-stegs-princip:

1. Ansökan – Du fyller i din ansökan hos låneförmedlaren. Uppgifter som låneförmedlaren oftast efterfrågar är: lånebelopp, lånetid, organisationsnummer, e-postadress och telefonnummer.
2. Anslutna långivare återkommer med låneförslag – De långivarna som är anslutna till låneförmedlaren, typiskt 10-20 stycken, tar del av dina uppgifter. Tillsammans med kreditupplysning via UC, Creditsafe eller Bisnode tar de sedan fram ett låneförslag som ligger i linje med ditt företags ekonomi och förutsättningar inför framtiden.
3. Mottag erbjudanden och bestäm dig – Efter att de långivare som är intresserade av att ge dig ett erbjudande om företagslån skickat sina erbjudanden via e-post läser du igenom alla erbjudanden. När du sedan har läst igenom varje låneförslag noggrant fattar du ett beslut om du önskar godta något av låneförslagen eller om du väljer att avstå.

Oavsett ditt beslut så är alltid ovanstående tjänst gratis hos de låneförmedlare som vi presenterar.

När är det rätt att använda en låneförmedlare till företagslån?

Antalet långivare har ökat kraftigt under de senaste åren, främst till företag som är mindre till medelstora. Ett självklart resultat av detta har blivit att konkurrensen har ökat vilket alltid gynnar slutkunden, dig som företagare i slutändan, priserna har blivit pressade. Ett behov som då har uppstått är hur man ska veta vilken långivare som är billigast och erbjuder bäst villkor? Det är här marknaden för låneförmedlare till företagslån har öppnats upp ännu mer.

Låneförmedlare till företagslån får finansbolagen att slåss om dig som kund vilket pressar räntor och avgifter ytterligare. Genom budgivning mellan långivarna får du således de bästa priserna.

Låneförmedlare till företagslån

Vilka är fördelarna med låneförmedlare till företagslån?

  • Du kan känna dig trygg i att ansökan går rätt till då låneförmedlarna, som sagt, är angelägna om att ansökan blir rätt och erbjuder därför råd och hjälp.
  • Ditt kreditbetyg hålls uppe genom att endast en kreditupplysning tas.
  • Villkor och räntor blir pressade i och med konkurrensen genom den budgivning mellan olika långivare som en låneförmedlare innebär.
  • Det blir enkelt att jämföra genom offerter ifrån flera långivare på en och samma gång.

Om du har några frågor och funderingar inför ditt företagslån ska du inte tveka på att ta kontakt med en förmedlare. De är specialiserade inom just företagslån. Och gör allt för att ditt lån ska bli så bra som möjligt med schyssta villkor.

Vilka är nackdelarna med låneförmedlare till företagslån?

Det som kan ses som en potentiell nackdel när det gäller att använda sig av en låneförmedlare för företagslån är att de inte samarbetar med alla långivare på lånemarknaden. De bästa låneförmedlarna samarbetar med de flesta och med de bästa långivarna. Risken finns dock fortfarande att du går miste om det bästa lånet på marknaden då inte alla långivare är inkluderade.

Det bästa alternativet är dock att använda sig av den låneförmedlaren som samarbetar med flest långivare och med de aktörer som har bäst omdömen. Den låneförmedlare som blir ansedd som bäst på marknaden, som har flest företagskunder, attraherar fler långivare och blir på ett organiskt sätt det naturliga valet för dig som företagare för att säkerställa ett bra erbjudande.

Detta låter ju bra, men kostar inte det mer att ansöka via en låneförmedlare?

Nej, det kostar i regel inte mer att använda sig av en låneförmedlare till sitt företagslån. Anledningen till detta är just konkurrenssituationen som en låneförmedlare innebär. Som vi har nämnt tidigare så tjänar låneförmedlaren sina pengar genom provisionen som denne får när en företagskund accepterar ett låneerbjudande, det blir därför dyrare för långivaren att använda sig av en låneförmedlare. I jakten på nya kunder är dock långivaren i regel beredd att sänka sina förtjänster genom att använda sig av låneförmedlare, billigare för dig som företagare men dyrare för långivaren.

Vilken låneförmedlare är den bästa till mitt företagslån?

En låneförmedlare hjälper dig att jämföra långivare till företagslån. Men hur jämför man låneförmedlarna? Det sätt som vi rekommenderar är att se vad andra, verifierade användare tycker om låneförmedlarna. Genom låneguiden hittar du inte bara de olika låneförmedlarna utan även länkar till de bästa omdömes-siterna. Där kan du se vad andra låntagare tycker om sin upplevelse av respektive låneförmedlare. Tips! Klicka i ”låneförmedlare” i Låneguidens filter för att enbart se låneförmedlare.

Gör även din egen research genom att kontrollera vilka långivare som samarbetar med respektive låneförmedlare. Ju fler långivare som är med och konkurrera om ditt företagslån desto större är chansen att du får ett så bra erbjudande som möjligt med de bästa lånevillkoren.

Se även över hur låneförmedlarens service verkar. Erbjuder de live-chatt? Testa gärna den för att se hur snabb respons de har och hur deras kundtjänst upplevs. Vilka öppettider har deras kundtjänst? Står det klart och tydligt på deras hemsida vilken service det är som de erbjuder?

I vår lista över låneförmedlare och långivare kan du enkelt jämföra dem och även se deras betyg online från andra användare. Vi försöker guida dig till att göra rätt beslut när det är dags för ett företagslån.