Ökat antal ansökningar om företagslån från småföretagare inom byggsektorn

  • Inläggsförfattare:
Ökat antal företagslån inom byggbranschen
Byggbranschen ökar mest inom ansökningar till företagslån

Antalet småföretagare från byggsektorn som ansöker om företagslån ökar mest hos lånejämförelsetjänsten Lendo under vecka 14. Antalet ansökningar inom byggbranschen har gått från 14% vecka 8 till 20% vecka 14.

Vecka 13 var det hotell- och restaurangbranschen som stack ut i statistiken, vecka 14 ser vi en ökning i andelen ansökningar från byggbranschen. Det kan indikera att krisen slår olika för olika branscher vecka för vecka. Just nu påverkas företag inom byggverksamhet av krisen och därav att en större andel företag inom byggverksamhet vänder sig till långivarna för stöd.

Carl Brynielsson, VD på Lendo

Antalet ansökande som anger att företagslånet ska användas som likviditetsfinansiering står också fortfarande högt, vecka 14 har hela 37% angivit att lånet ska användas till likviditetsfinansiering. Detta jämfört med innan Corona-krisen, vecka 10, då enbart 19% angav att lånet skulle användas till likviditet.

Vi ser i statistiken att andelen ansökta likviditetslån från småföretag planar ut på en ny historiskt hög nivå. En ökad andel ansökningar för likviditetslån kan vara ett ökat behov av pengar in. Det kan även vara en respons från småföretagare på de nya finansiella stödpaketen och att småföretagare de senaste tre veckorna i högre grad har vänt sig till långivare i hopp om att få ta del av stödet.

Carl Brynielsson, VD på Lendo

Företagslånet.nu fortsätter att följa utvecklingen hos Lendo via Mynewsdesk.com